13 oktober 2018, door Maartje

Amsterdamse pop-up voor 8 weken: het KARWEI-huis

13 oktober 2018, door Maartje

Amsterdamse pop-up voor 8 weken: het KARWEI-huis

Al loop ik tegenwoordig net zo lief een paar uur door Karwei te struinen. Heerlijk vind ik dat (maar echt: kan zomaar een half uur zoet zijn in de deurknoppenhoek, en minstens een uur bij de verfstalen). Maar tsja, Karwei... Dat is best wel weer een end weg. Hoera dus voor de aankomende Karwei pop-up in de Negen Straatjes: 8 weken lang het KARWEI-huis in de Runstraat Amsterdam (Runstraat 25).

het KARWEI-huis

het KARWEI-huis

Het concept van het KARWEI-huis is is zowel slim als eenvoudig: een tijdelijk, compleet ingericht huis (woonkamer, eetkamer, zithoek, slaapkamer etc) in het hart van Amsterdam. Waar je je naar hartenlust kunt laten inspireren – side step: iedereen kan inmiddels toch wel beamen dat de mensen van Karwei het afgelopen jaar hebben laten zien dat ze precies weten hoe ze de leukste woontrends du moment kunnen vertalen naar betaalbare spullen voor in huis die je meteen, maar dan ook echt meteen, groots in wil slaan? – en kunt shoppen. Nieuwe kleuren, materialen, meubelen en accessoires – alles is er. Al kun je een aantal van die zaken ook fijn thuis laten bezorgen – het wandelt zo lastig, zo’n bank. Maar dan heb je ‘m dus wél gezien/ gevoelt en getest.

#dotouch

#dotouch

Zelf hebben wij ons hele huis behoorlijk ver-Karwei’d (zou dat een nieuw werkwoord mogen worden? Kan best toch?). Komt omdat de bouwmarkt – je zou bijna vergeten dat Karwei eigenlijk een bouwmarkt is. De meest smaakvolle en van-alle-markten-thuis bouwmarkt van het land, dat dan weer wel) – veel van de zaken die ik gewoon heel erg mooi vind weet te vertalen naar heel erg bereikbaar. Zonder goedkoop te worden. Vind ik knap. En fijn. Tijdens de Karwei huis pop up in de Amsterdamse Negen Straatjes, in de Run Straat op nummer 25 om precies te zijn, doet het Karwei team precies dat: de mooiste/ leukste/ meest aantrekkelijke trends vertalen naar een eenvoudig uit te voeren spullen en styling voor thuis. Zo moest ik gisteren toevallig hardop glimlachen (ja dat kan) om de #dotouch abri campagne die ik voorbij zag komen. Alles aaibaar is het idee. Zo hebben het thuis ook het liefst: overal hangen en liggen doeken, lappen, kleden en plaids in huis: op de grond, over de arm- en trapleuning en aan een willekeurig haakje. Een eenvoudige manier om zowel kleur als zachtheid in huis te halen. Mixen mag, graag zelfs.

Je zou bijna vergeten dat Karwei eigenlijk een bouwmarkt is. De meest smaakvolle en van-alle-markten-thuis bouwmarkt van het land, dat dan weer wel.

Oh de trends

Oh de trends

Het Karwei huis is zoals gezegd een net-echt huis met zeven vertrekken. Iedere ruimte werd net even anders ingericht door net even een andere interieurtrend uit te lichten. Ok, zelf ga ik ook eerder steigeren dan kwispelen bij het woord ‘trend’ maar wacht maar tot je hoort wat de mensen van Karwei bedacht hebben… Ons huis puilt er zonder dat ik het wist van uit. Zo is er roze. Millennial pink zo u wilt, maar liever nog gaan we over op oudroze, poederroze, de huidige favoriet: warm taupe en het iets onbekendere, door mij zelf verzonnen Chloe roze, de kleur van onze trap (ook een Karwei verf; doosje van mijn Chloe zonnebril meegenomen en op kleur laten mengen). Door elkaar gooien die handel en je hebt een plaatje van een huis. En nee, dat is helemaal niet alleen voor meisjes (al zou ik wel vooraf even goedkeuring vragen aan het voltallige thuisfront). Plus het statement van Karwei dat messing het nieuwe goud is. Couldn’t agree more! Zelf heb ik stad en land afgezocht om alles wat normaal gesproken meestal zilver- of metaalkleurig is te vervangen door messing. Matched namelijk ook beeldschoon met roze. En met groen. En met alles eigenlijk.

Nooit over nagedacht

Nooit over nagedacht

Aaibaar, roze, messing – check check check. Maar waar ik eigenlijk nooit over na had gedacht, is de Karwei claim ‘recht op rond’. Bijzettafeltjes, bolvormige meubels, een mooie poef of een paar glazen bollampen… Ronde vormen maken je ruimte zachter en vriendelijker. Verdomd! Gelijk hebben ze. De laatste mooiheid die Karwei laat zien in het KARWEI-huis is de toepassing van naturellen, iets dat ik simpelweg niet in de vingers heb: wil ik ergens een keer rust behouden, dan duurt het hooguit een week voordat er weer een laag verf overheen zit. Prachtig is het wel! Misschien iets voor jou?

Workshops & interieuradvies

Workshops & interieuradvies

Afijn, ik ben sowieso de komende 8 weken een paar keer in (het) huis aan het rommelen. Mocht je hetzelfde gaan doen, houd dan ook even de extraatjes in de smiezen: in het KARWEI-huis worden gratis workshops en interieuradviezen gegeven (leuk!). Bijvoorbeeld hoe je bloemen in je interieur kunt verwerken, hoe je de meest instagrammable hoekjes in huis maakt en wat nou de beste kleuren zijn voor jou en jouw huis (nogmaals: leuk!). Hier lees je het hele programma.

Het KARWEI-huis is open van zaterdag 13 oktober tot en met donderdag 29 november. Er zijn diverse workshops en je kunt, op afspraak, gratis interieuradvies krijgen.

Openingstijden Ma 12:00 – 18:00 / Di 10:00 – 18:00 / Wo 10:00 – 18:00 / Do 12:00 – 20:00 / Vr 10:00 – 18:00 / Za 10:00 – 18:00 / Zo 12:00 – 18:00

Zie www.karwei.nl/karweihuis voor meer informatie