16 september 2022, door Maartje

Het is en blijft de draagzak van je (en onze) dromen: Artipoppe

16 september 2022, door Maartje

Het is en blijft de draagzak van je (en onze) dromen: Artipoppe

Zeg je 'draagzak', dan zeg je Artipoppe. Althans, zo denken wij er over... Eigenlijk hoeven we nog maar weinig over Artipoppe te schrijven. De looks van dit Nederlandse merk zeggen genoeg. In 2012 startte Anna van den Bogert Artipoppe met prachtige draagdoeken in exclusieve stoffen en we zweren het op onze kinderen: voor die tijd hadden we geen idee dat we überhaupt een draagzak wilden. Immers, dat was toch vooral iets voor zweverige types? Mis! Anna en haar Artipoppe overtuigden ons er in no time van dat een draagzak dé manier was om onze handen vrij te houden en onze baby dichtbij. Prachtige lap, goede en heldere idiot proof instructies over hoe je baby veilig op je heup (of op je rug) te knopen en om waren we. En dat in stunning looks. Maar toch... Dat knopen hè... Dat knopen. Dat bleef wel een dingetje. Tot Artipoppe - volgens ons - als een van de eersten ever een al even stunning, super praktische en bovendien hartstikke veilige draagzak introduceerde die je - KLIK - zo op je heup doet en vervolgens - KLIK KLIK - hop om je schouders. Baby on board never looked (and felt) better.

Artipoppe

Artipoppe

In de Artipoppe collectie zitten nog altijd de mooie draagdoeken van de eerste jaren – gelukkig maar – maar die collectie werd aangevuld met baby slings (een draagdoek met een ring waar je de doek doorheen haalt, zodat het knopen net wat gemakkelijker wordt) en het beste idee sinds de uitvinding van het wiel: de Zeitgeist Baby Carrier.

Die laatste onderging de afgelopen jaren ook nog een paar belangrijke veranderingen: kocht je voorheen een Zeitgeist Baby Carrier voor je baby vanaf 6 maanden (anders zaten de beentjes te wijd om je middel), bedacht team Artipoppe nu een briljant ‘drukknoopjessysteem’ waardoor je mini al vanaf de geboorte aan je vastgesnoerd kan zitten. Dat systeem is zo eenvoudig (en dus slim) en daarom eigenlijk lastig uit te leggen op papier. Het komt er op neer dat je het gedeelte waar je baby met zijn billetjes zit, smaller en breder kunt maken met drukknopen verstopt in de heupband. Tadaa! Hetzelfde geldt voor de neksteun: ook die is steviger en kan eenvoudiger aangepast worden dan bij de vroegere Zeitgeist Baby Carrier. Hierdoor is het echt een ergonomisch verantwoorde draagzak.

En dan móeten we ook nog even een enthousiast boekje open doen over de Limited Edition Carriers. Heerlijk zijn deze! We hebben er al menig celeb mee zien lopen. Denk hierbij aan Jessica Alba, Hailey Bieber, Hilary Duff en zelfs onze eigen Romee Strijd.

Anna en haar team zoeken keer op keer inspirerende vrouwen uit om unieke carriers mee te ontwerpen. Wel zo sympathiek: dat zijn echt niet altijd alleen maar de welbekende influencers met een groot bereik, thank you very much. Nee, we mogen Artipoppe graag prijzen vanwege hun brede community en het laten zien van allerlei soorten mannen en vrouwen.

Wil je een Limited Edition Carrier, dan moet je er snel bij zijn. Er zijn meerdere releases per jaar van deze schaarse en unieke items. Meestal zijn de draagzakken direct na de release uitverkocht, soms zelfs al binnen enkele minuten.  Ja, de aanschafprijs van de draagzak ligt inderdaad wat hoger, maar daarvoor heb je ook wel een drager van de mooiste materialen als linnen, biologisch kasjmier en gerecyclede moerbeizijde. En wanneer je baby een peuter is, kan de draagzak zo weer worden doorverkocht of je bewaart hem voor de baby’s van je kids. Een Artipoppe mag je namelijk gerust zien als draagbare kunst en is gemaakt om door te dragen en door te geven. En steeds weer stralend baby’tjes met je mee te dragen.