9 maart 2020, door Michel + Renske

Baby musthave: het verschoon- en aankleedkussen van Moomu

9 maart 2020, door Michel + Renske

Baby musthave: het verschoon- en aankleedkussen van Moomu

Alle baby-bedenksels (oke: benodigdheden, maar soms twijfelen we eraan of je het allemaal wel écht nodig hebt) zoals spenen, kinderwagens, babyverzorging en meer, worden stapje bij beetje mooier, duurzamer, handiger en slimmer. Of je ze nu nodig hebt of niet: dat is een fijne ontwikkelen. Alleen bleef één product achter, zo'n 'ding' dat het leven met een baby toch echt wel gemakkelijker maakt: het verschoonkussen (zodat die kleine niet de commode afmieterd als je met strontluiers in de weer bent). Dat kussen, daar werd maar geen knappe variant van gemaakt, vonden Nikita en Ralph na het krijgen van hun eerste kindje. Kan beter. Moet beter. Wat doe je dan? Juist. Dan doe je het zelf.

Moomu

Moomu

Nikita en Ralph begrepen er niks van: hoe kon het toch dat die verdraaid saaie verschoonmat nooit eens beter, slimmer, aantrekkelijker, duurzamer… Enfin: nooit geïnnoveerd werd? Na het nodige denk- en ontwikkelwerk zette het duo (inmiddels ouders van twee schatten van zonen, dat terzijde) een ster van een verschoon-, en aankleedmat op de markt: de Moomu.

De belangrijkste missie van Nikita en Ralph, en het idee achter Moomu, is om baby essentials te maken die veilig en verantwoord te gebruiken zijn, voor zowel kids als hun ouders, maar ook met liefde voord de natuur en design.

Horen we je denken: een aankleedkussen is toch gewoon een aankleedkussen? Wat kun je daar nog aan veranderen? Ha! Dan ken je Moomu dus nog niet. De verschoonmat van Moomu is allereerst duurzaam: 100% gifvrij, latex-vrij, PVC-vrij, BPA-vrij, Phthalete-vrij en Formamide-vrij. Daarnaast loopt het kussen ‘af’ waardoor je kindje lekkerder ligt (en spuug-incidenten tijdens het aan- en  uitkleden verkleind worden). Verder is het hele geheel uit een vorm gesneden, dus eigenlijk onverwoestbaar en heel fijn afneembaar (altijd handig mocht er een ongelukje gebeuren terwijl je nog met het eerste ongelukje bezig bent). Daarnaast heeft het fijne hoge randen, zodat rollen voor de mini onmogelijk is!

Last but not least: Moomu werkt met mooie hoezen die je over het hele object heen kunt trekken. En nee, het is echt niet zonde van het prachtige ding aan de binnenkant van de hoes: je kunt een extra ‘inserts’ aanschaffen die je een soort van ‘in’ het verschoonkussen legt. De insert is voorzien van een antislipstrip (wat een woord) zodat hij goed op zijn plek blijft liggen.

De printjes zijn helemaal van nu, ook mooi. Oke, nog een laatste bonus: de Moomu’s worden gemaakt door vluchtelingen die hier in Nederland weer aan het werk willen gaan. We like that. 

https://moomu.com