31 januari 2018, door Maartje

BabyGoodLuck

31 januari 2018, door Maartje

BabyGoodLuck

Wel eens van een camicia della fortuna gehoord? Nee? Ik ook niet. Totdat ik er eentje kreeg van een vriendin uit Italië, om cadeau te doen aan mijn pasgeboren neefje.

Zo begint de website van Babygoodluck, al hadden we it stuk bijna zelf zo kunnen beginnen. Op die Italiaanse vriendin na dan. En dat neefje. Ach, you get the point. Het gaat er hier om dat we ook nog nooit van camicia della fortuna hadden gehoord, tot nu. Een eeuwenoude Italiaanse traditie is het met een traditioneel gelukshemdje in de hoofdrol.

Deze gelukshemdjes werden, volgens de traditie, met de hand gemaakt, als het even kan door de 'nonna' of 'la zia', de grootmoeder of een tante van de baby en meteen na de geboorte kreeg de baby dit hemdje aan. Om vervolgens een leven lang te bewaren. Voor geluk. Vinden we mooi.

En nu is er dus een Nederlandse website waarmee je je naar goed Italiaans gebruik kunt gaan gedragen. Omdat het leuk is, een klein beetje geluk nooit kwaad kan maar vooral omdat Babygoodluck ook geluk schenkt aan @hetvergetenkind: van elk verkocht hemdje gaat 1 euro naar dit goede doel dat zich inzet voor 100.000 kwetsbare kinderen in Nederland.

Dubben over maat of kleur hoeft niet: het hemdje is er maar in één maat, babymaat 50-62 voor 0-3 maanden. En in één kleur: sereenwit.

Babygoodluck.com