29 mei 2018, door Maartje

BABYMatters (+ BeSafe)

29 mei 2018, door Maartje

BABYMatters (+ BeSafe)

Eerlijk is eerlijk: ik vind shoppen voor Vito, de babyboy, het leukste dat er is BEHALVE als het van die zaken zijn die moeten. Want veilig. En nodig. Stukken minder leuk vind ik dat aangezien die zaken meestal schreeuwend duur zijn, en nooit zo knap als dat ik zou willen. Liever besteed ik zo min mogelijk tijd aan de zoektocht, en wil ik gewoon een one-stop-shop waar ze wél de mooiste selectie van van die spullen die-gewoon-moeten hebben. Die is er, en het is zelfs een Nederlandse site: BABYmatters. Precies, heldere naam: voor zaken die er toe doen wat betreft je baby (maar dan dus wel de aantrekkelijke variant).

Zo kwamen we bij het issue van een autostoeltje. Behoorlijk van belang aangezien Vito al één keer per week naar opa en oma in het Brabantse land gaat (zodat zij de hele dag op Vito kunnen zitten en ik een dag dit soort ongein uit kan gaan zitten werken). Uber-veilig moest het stoeltje zijn (want alle clichés zijn waar: alleen het beste is goed genoeg), een leuk kleurtje zou mooi meegenomen zijn, mee-groei-opties ook graag (Vito zijn vader is een kleine 2 meter) en belangrijk was dat-ie praktisch moet zijn aangezien we in de ochtenduren geen geduld hebben voor gelummel met autogordels. De perfecte variant vonden we bij BABYmatters van het merk BeSafe. Met een f dus. Volgens reviews en consumentenbonden en meer van dat soort geloofwaardige partijen de veiligste keuze, dus dat geloven we. Bovendien werd het stoeltje geleverd met een handig kliksysteem (praise the lord voor handige kliksystemen) en mooie kleurtjes waren er ook. Als een kind zo blij. Wij dus. Tip: schaf meteen de BABYmirror aan: de eerste tijd zit je kindje achteruit in de auto en kun je zijn gezicht niet zien. Die van ons valt steevast in slaap in de auto (heerlijk) maar als het dan een klein uurtje stil is, is het toch wel heel erg fijn om te kunnen checken dat-ie er nog wel is.

Zap trouwens niet al te lang door op de BABYmatters site… Voor je het weet worden die praktisch must-buys toch jubelende shoppings. Want dat gaat maar wat eenvoudig dankzij de idiot-proof (wat geen overbodige luxe is weten alle jonge moeders met slaapgebrek) zapsysteem: heldere buttons op de site geven aan wat je eventueel zou nodig zou kunnen hebben: autorijden, op stap, eten etc. Kind kan de was doen. Met als resultaat dat ik nu namelijk, voor als Vito straks wat groter is, de goudkleurige Stockholm buggy wil. Nee: móet. Want een gouden frame. En een printje. Ik bedoel maar.

BABYmatters