29 december 2017, door Maartje

Back to black coffee Amsterdam (west)

29 december 2017, door Maartje

Back to black coffee Amsterdam (west)

Zodra ergens een nieuw café opduikt weet je spontaan niet meer wat er eerst zat. In het geval van Back to black coffee aan de Van Hallstraat was dat een onopvallende viswinkel en zodra bekend werd dat hier de tweede vestiging van de geliefde koffiebar aan de Weteringstraat zou komen, begon het lange wachten. Net voor Kerst opende de zaak haar deuren en boy, wat zijn de buren blij.

Back to clack coffee klopt aan alle kanten. Achter de vierkante bar in het midden bouwt de barista je koffie zoals ‘ie heurt: zonder gekkigheid. Coffee loves cake, dus bij je bakkie bestel je een huisgemaakte punt. Vegan opties voor wie wil, maar wij tippen de appeltaart. Het interieur is fris en tegelijk verrassend door de verschillende houten meubels en de indeling van de ruimte. Verliefd zijn we op de schommelbank achterin, waar ‘vroeger’ de koelcel voor de vis zat. Op diezelfde plek staat nu een mooie leestafel en langs de ramen voor en achter loopt een lange vensterbank, waaraan het uit ervaring prima stukjes tikken én mensen gluren is.

Back to black coffee is wat ons betreft het startschot voor meer leuks op dit pleintje in de Staatsliedenbuurt, waar Vleesch noch Visch overigens ook nog altijd goede zaken doet. Who’s next?

Back to black coffee, Van Hallstraat 268, Amsterdam

x Jorien