Nederland, Rotterdam2 februari 2023, door Michel + Renske

Koffie en croissant: 5x de lekkerste adresjes in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 2 februari 2023, door Michel + Renske

Koffie en croissant: 5x de lekkerste adresjes in Rotterdam

Een dag in Rotterdam heeft weinig nodig om er een succes van te maken. Genoeg te doen, genoeg te zien en genoeg fijne horeca om een keuze uit te maken. Je begint zo'n dag natuurlijk het best met een goede sterke bak en wat lekkers erbij. Wel hier: een verzameling van koffietenten in Rotterdam, die ook wat lekkers ernaast serveren.

 

Als je koffie op is, die je een paar van deze Rotterdamse hotspots aan.

Harvest Coffee Brewery

Harvest Coffee Brewery

Oh Harvest. Altijd naar Harvest when in Rotterdam. Omdat? De koffie, de brunch en de patisserie. Alle drie om door een ringetje te halen.

De ervaren mensen achter Harvest verdienden hun strepen onder andere bij de Librije. Na het werken in diverse Michelinster restaurants was het tijd om de eigen vleugels uit te slaan en een eigen zaak te beginnen. Daarbij wilde ze Melbourne vibes naar Rotterdam brengen. Is gelukt, mogen we wel stellen.

Daarbij zit het ook nog eens op een heel leuke locatie – aan het water, om de hoek van de Erasmus brug. KAN-NIET-BETER.

Harvest

Giraffe coffee bar en Academy

Giraffe coffee bar en Academy

Giraffe moge een begrip zijn in Rotterdam. Samen met (uiteraard) locals lieveling; Man met Bril. Bij Giraffe aan de Hoogstraat doen ze het net een beetje anders. In dit fijne pand kun je namelijk terecht voor koffie, kleding, bikeware én het upgraden van je koffiekennis in de zogeheten Academy.

Door de mix van deze (allemaal leuke) activiteiten is het dus al snel een gezellig zooitje en is er altijd bedrijvigheid. Het zaakje is zeven dagen per week open – dus misgrijpen gaat je niet gebeuren. Vanuit de Hoogstraat loop je in een handomdraai naar allerlei andere leuke straatjes. Perfecte plek dus om je dag te beginnen. Bij Giraffe is het boontje pittig genoeg, dus je zult er de hele dag tegenaan kunnen.

Giraffe

Man met Bril

Man met Bril

Man met Bril koffie is nog zo’n begrip in Rotterdam. Koffie van goede kwaliteit dat in vele zaken – horeca, hotels, kantoren – gezet wordt. Het hoofdkantoor van Man met Bril mag er ook zeker zijn en daarom ook in dit must visit lijstje. Bij Man met Bril klap je je laptop open of klets je met vrienden. Dit alles onder een genot van een goed bakkie en/of een heerlijk ontbijtje, koek of iets van dat soorts.

Goed nieuws voor de fans! Paul Sharo van Man Met Bril koffie opent in de zomer van 2023 s’ werelds eerste koffiehotel in Rotterdam. Dit wordt de plek waar internationale barista’s en branders hun kennis over koffie gaan uitwisselen en uitbreiden. En ook heel leuk voor iedereen met de minimale kennis van koffie.

Man met Bril

Le Petitjean

Le Petitjean

Misschien wel het mooiste pandje dat je je in Rotterdam kunt bedenken. De blauw witte luifel van Le Petitjean maakt je instant vrolijk!

En dan te bedenken dat het allemaal heel klein begon voor Maurice. Stap je voor stapje werd de bakkerij uitgebreid en leerde hij zichzelf meerdere baktechnieken aan. Een micro-bakker waar de mooiste croissants worden gelamineerd en fantastische pastries als warme broodjes over de toonbank gaan (of meteen worden opgegeten). Spandauers zijn er elke dag en steeds met in andere uitvoering of met een andere jam (een Spandauer is een danish pastries met custard vulling, mocht je het je afvragen).

Le Petitjean

Søcial

Søcial

Van zoete happen tot dikke belegde boterhammen: bij Søcial vind je het beiden. En daarnaast – on the side– natuurlijk de lekkerste koffie, zoals ze zelf beweren. Dat ook meteen in combinatie met de allerleukste pannenkoekstraat in hartje Rotterdam. Wat wil een mens nog meer. Binnen zit je allerknust en lekker warm. Het to-go luik verdiend duizend punten, zo goed ziet die eruit.

Søcial