Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
19 May 2019
  • 10-10-2018
  • Amsterdam West, Barts Groene Hoekje

Badderen in het groen in de Plant Bathing Studio

Badderen in het groen in de Plant Bathing Studio

Of het nu een 10 minuten durende pieper show is of een knuffelig pug café, wij houden wel van originele pop-ups. “Hoe verzinnen ze het?” gaat er meteen door je hoofd. Deze keer is het leidend - of vermakend - onderwerp 'de plant'. Van 15 tot en met 20 oktober 2018 kun je in de Plant Bathing Studio ervaren wat natuur en planten voor ons doen.

In de Amsterdamse Haarlemmerstraat laat Mooiwatplantendoen.nl ons de helende kracht van planten beleven. Nu zou je natuurlijk ook een boswandeling kunnen maken - houden we van! - maar daar is niet altijd tijd voor wanneer je in de stad leeft. De Plant Bathing Studio staat helemaal vol met planten en temidden van al dat groen kun jij je in een quick fix sessie van 5 of 10 minuten weer even helemaal opladen. Werkt dat? We gaan het zien.

Plant Bathing Studio

Geïnspireerd op de Japanse trend forest bathing komt Mooiwatplantendoen.nl met het concept plant bathing. Omringd zijn door planten verlaagt je hartslag en bloeddruk, de productie van je stresshormonen wordt minder en je immuunsysteem verbetert. Dat een wandeling in het bos ons goed doet, is een feit. Of een plantrijke setting in een winkelpand hetzelfde effect heeft, maakt ons eigenlijk niet zo heel veel uit. Van dat groene decor worden we sowieso al gelukkig. En een eventueel weldadig effect nemen we dan gewoon mee als bonus. De helende planten die in het badhuis worden ingezet zijn de Zamioculcas, Coffea Arabica en de Ficus Bambino. Achtereenvolgens werken deze zuiverend, geven focus en maken je zen.

Hoe, wat, waar? Van 15 tot en met 20 oktober van 10.00 tot 18.00 op Haarlemmerstraat 72 in Amsterdam kun je langskomen voor een bathing sessie. Voor €1 kun je 5 tot maximaal 15 minuten alleen zijn met een leger aan groene vrienden. En na afloop krijg je een plant naar keuze mee naar huis. Niet te missen toch?