10 mei 2024, door Rosa Ledel

Badkamer pimpen met een minimaal budget? Goed idee!

10 mei 2024, door Rosa Ledel

Badkamer pimpen met een minimaal budget? Goed idee!

De badkamer, all time favorite ruimte in huis voor velen en bovendien dé plek om even tot jezelf te komen. En ja, een badkamer moet natuurlijk ook praktisch zijn, en ook gezellig én knus. Met als allergrootste obstakel dat je het meer dan eens moet 'doen' (want verbouwen is duur) met wat je hebt. O help, en nu? Voilà, dit zijn de leukste badkameraccessoires uitgezocht om je badkamer net wat meer eigen te maken, zonder dat het de bank breekt!

We vroegen het Michelle van Interior Design Studio Even Eleven. Zij is, samen met haar partner Pieter, namelijk dagelijks bezig met dit soort interieurvraagstukken en heeft er op zijn zachtst gezegd wel wat over te zeggen.

Meer interieurtips op Barts Boekje

Accessoires, Accessoires, Accessoires!

Accessoires, Accessoires, Accessoires!

Heb je een bad? Dan roepen wij: BADPLANK! Een mooie houten badplank met superhandige vakjes haalt je badkamer meteen op, aangezien je er van álles op kwijt kunt. De meeste planken zijn uitschuifbaar waardoor hij op ieder bad past. Met een kaarsje, plantje en tijdschrift stijl je hem al snel af. Bij HEMA, maar ook bij Bol.com hebben ze voor de laagste prijs al de leukste plank. Koop er één van hout en lak hem in je favo (hoogglans) kleur!

Waar wij het erg mee eens zijn is een badmat, en dan liefst twee of 1 lange. Je kunt leuke scoren bij Anthropologie. Of denk ook eens aan een Marokkaanse badmat zoals de geblokte van The Souks. Verder kun je ook nog denken aan handdoeken in printjes en verschillende accessoires die niet alleen functioneel zijn maar ook sfeer toevoegen.

Opvallende spiegel

Opvallende spiegel

Spiegel spiegeltje aan de wand. Weet je wat het meest sfeerloos is… Zo’n badkamerspiegel met veel te felle ingebouwde led verlichting. We don’t like. Veel leuker is natuurlijk om leuke wandlampen op te hangen met een gave spiegel. Die kan ook best vintage zijn. De mooiste en verborgen pareltjes scoor je al bij de kringloop. De wandlampjes mogen best een leuk kleurtje hebben, daar houden we dan weer wel van.

Kleur

Kleur

Komen we op het volgende punt aan: kleur, kleur en nog eens kleur. Kleur is super makkelijk toe te voegen aan je badkamer. Naast kleurrijke accessoires kun je dit ook toevoegen door kunst op te hangen in de badkamer. Of heb je weleens gedacht aan behang achter de spiegel of een wastafelmeubel in een knallende kleur te schilderen?

Zin om voor een DIY project te gaan? Zijn je (geur)kaarsen op maar zitten ze wel in zo’n leuk glazen of stenen bakje? Maak hem schoon en gebruik hem voor je wattenstaafjes.

Wasmand

Wasmand

Een wasmand kan het verschil maken. Woon je klein, en verzamel je al je was in de badkamer? Zorg ervoor dat je een leuke, praktische wasmand kiest. Het liefst een waarvan de deksel dicht kan. Hierdoor voorkom je rommel en blijf je het overzicht houden. Haal wasmanden van rotan of kleurrijk vlechtwerk in huis en werk met opbergbakjes en sieradenschaaltjes. Wij houden ervan sieraden op hele mooie schaaltjes uit te stallen. Kleine oorbellen opbergen in een eierdopje van The English Boys. Kortom, denk verder dan de standaard opbergbakjes.

gordijntjes

gordijntjes

Last but not least, heb je een bad of douche die zich leent om er een gordijntje voor te hangen, ik zeg doen! Ouderwets? Nee joh, je heb zoveel hippe modelletjes tegenwoordig. Ook onder de wastafel staat zo’n gordijntje enig.

Pieter en Michelle van Interior Design Studio Even Eleven doen niet aan compromissen én geloven dat een interieur niet uit de grond gestampt moet worden (althans: het mag er nooit zo uitzien). Nee, de kracht van een goed interieur zit ‘m in een echt lekkere mix van elementen die samen iets unieks creëren dat bij jou/ jullie past. En je hoeft alleen maar naar hun portfolio te kijken om te zien dat wat ze beloven, waarheid wordt. Elk Even Eleven interieur is spannend, kleurrijk, perfect imperfect en altijd nét even anders.