Nederland, Leiden6 december 2022, door Michel + Renske

Stadsbakkerij Water + Bloem in Leiden: voor de perfecte weekendochtend

Nederland, Leiden, 6 december 2022, door Michel + Renske

Stadsbakkerij Water + Bloem in Leiden: voor de perfecte weekendochtend

Handjes op elkaar, want Leiden mag dan wat klein zijn met een knus stadscentrum, de stad is een parel rijker. We waren altijd wel op zoek naar een fijn adres voor goed brood en fijne zoetigheden. Bij deze is de wens in vervulling gegaan: Water+Bloem heeft de deuren geopend in de Pieterskerk-choorsteeg.

 

Meer Leiden? Hier moet je zijn. 

Voor al uw lekkers

Voor al uw lekkers

Wat begon als buurtbakkerij, werd einde herfst 2022 een ware stadsbakkerij in hartje Leiden. Om de hoek van de Pieterskerk wel te verstaan. Geoefend en gebakken wordt er dus al langer. Een ervaren team runt de bakkerij.

Een crowdfunding-actie wordt opgezet en, hop, in een mum van tijd was het streefbedrag bereikt en kon de zaak worden ingericht.

Hoogwaardige ingrediënten worden ingekocht bij bio boerderijen – alleen de beste en puurste ingrediënten zijn goed genoeg voor het brood van Mattijs en zijn team.

Naast zuurdesembroden is er meer lekkers te vinden. Zo is er in de decembermaand zelfgemaakte gevulde speculaas. Daarnaast zijn er ook altijd cardamon buns of cinnemon buns achter de toonbank te krijgen.

Naast al het zoetigs maken ze bij Water + Bloem ook heerlijke belegde broodjes en kan je er een overheerlijke kop koffie drinken.

Niks te klagen daar, wanneer je Water + Bloem een bezoekje brengt.

Zin in nog meer koffie in Leiden? Ga eens langs bij I Scream Coffee. Een conceptstore en koffie zaak in een.