Nederland, Leiden16 juni 2022, door Michel + Renske

Wijnbar Goeswijn: hot en happening in Leiden

Nederland, Leiden, 16 juni 2022, door Michel + Renske

Wijnbar Goeswijn: hot en happening in Leiden

Nieuw, niet echt maar hot? zeer zeker. Wie in de binnenstad van Leiden aan de allergezelligste gracht een zijstraatje induikt, treft Wijnbar Goeswijn. Dit heerlijke kleine tentje serveert de fijnste natuurwijnen met heerlijke happen en perfecte snacks. Nog leuker? Er is ook een winetasting van 3,4 of 5 kleinere glaasjes om zo meer te proeven. Een schot in de roos.

Wijnbar Goeswijn

Wijnbar Goeswijn

Ga je op een zomerse dag richting Goeswijn dan heb je dikke kans dat hier een klein feestje gaande is. Bij Goeswijn is het altijd druk en gezellig en voor een wijnbar vinden we dat een uitstekende combinatie.

Het leuke aan Goeswijn is dat je er een tasting kunt doen van 3, 4 of 5 glazen wijn voor zeer schappelijke prijzen. Zo betaal je 12 euro voor een tasting van 4 glaasjes. Vinden we leuk en houdt het toegankelijk voor elke portemonnee. Daarnaast mag je (wanneer je een leuke fles ziet) een voorzetje doen voor een volgend glaasje in de tasting (just saying).

De inrichting doet ons denken aan een Frans eetcafé maar dan niet de bruine touch. Gewoon gezellig, fris en good looking.

In de keuken is het een even groot feest. Want eerlijk is eerlijk, zonder borrelhap geen borrel. En om eerlijk te zijn biedt Goeswijn je meer dan alleen een borrelhap. Fijne gerechten passeren de revue. Denk aan perzik met straciatella met salie boter, gekonfijte venkel, maar ook gewoon een portie frites is te bestellen – nou net de afwisseling die je soms zoekt.

Verder zijn er ook zalige kazen te bestellen en laten die van de (bijna) buren komen die misschien wel de lekkerste kazen van Leiden hebben. Brood komt van Mamie Gourmands vandaan (hè die kennen we).

Aan reserveren doen ze niet, dus aanwaaien is wat je moet doen. Wel kun je een kwartier/half uur voor je wilt komen even checken of er een plekje is. Kijk, dat vinden we nou sympathiek.