Nederland7 maart 2022, door Nina van Hilst

Voor jezelf beginnen? Zo cheft iedereen, mannen én vrouwen, die Bankzaken

Nederland, 7 maart 2022, door Nina van Hilst

Voor jezelf beginnen? Zo cheft iedereen, mannen én vrouwen, die Bankzaken

We zijn onderweg, maar er valt nog genoeg te winnen wat betreft de steeds kleiner wordende gap tussen mannen en vrouwen op werkgebied. Jarenlang kregen mannen in het bedrijfsleven meer betaald dan vrouwen voor hetzelfde werk en vanwege het feit dat vrouwen nu eenmaal degene zijn die zwanger (zouden kunnen) worden. Het doorbreken van de traditionele rolverdeling blijft een lastig ding. Maar toch... de pay gap wordt kleiner en het komt het steeds vaker voor dat mannen (ook deels) thuis blijven nadat een stel kinderen krijgt. Al is er absoluut nog werk aan de winkel. Wist je bijvoorbeeld dat er opvallend minder vrouwen zijn dan mannen die voor zichzelf beginnen? Is zo. Zonde, want meer vrouwelijk ondernemerschap valt op verschillende vlakken toe te juichen. Één van de redenen is dat veel vrouwen nog altijd op zien tegen het regelen van allerhande bankzaken. But why? Er zijn legio voorbeelden van vrouwen die het ondernemerschap rocken, bankzaken incluis.

 

Wil je ook voor jezelf beginnen? Knab maakt je bankzaken makkelijker. Voor mannen, maar absoluut ook voor vrouwen. Immers: Knab is tenslotte (al een poos) dé bank voor zzp’ers. Trust us.

 

Idiot proof je bankzaken regelen? Het kan.

Closing the gap

Closing the gap

Van creatieve ideeën tot slimme oplossingen en betrokken initiatieven: er woeden mooie plannen in de hoofden van vrouwen. Naast de leuke kanten zijn er ook de twijfels. Is mijn bedrijfsidee wel echt goed? Is het haalbaar qua tijdsinvestering? Het blijkt zo te zijn dat vrouwen bankzaken als hoge drempel zien. Dat snappen we wel, het is – of was – toch een van de saaie en gecompliceerde kanten van het ondernemerschap. En daar moet je maar net zin in hebben. Hoewel Knab – je weet wel, die idiot proof online bank – natuurlijk een bank is voor iedereen, wil de jonge ondernemende club juist ook vrouwen een extra zetje geven om te laten zien dat bankieren bij de juiste bank juist heel erg easy en behulpzaam kan zijn, zodat er met vertrouwen over die drempel heen gestapt kan worden. Zo kunnen meer vrouwen de stap maken om eigen baas te worden en wordt het aantal startende mannen en vrouwen steeds meer gelijk. Closing the gap. Voila.

wat feiten op een rij

wat feiten op een rij

Wist je dat vrouwen een grote minderheid vormen onder de zelfstandigen? Slechts 37% van de ZZP’ers is vrouw. Best wel opzienbarend vonden wij hier bij Barts Boekje waar we vrijwel allemaal vrouw zijn en vrijwel allemaal ZZP’er (en vrijwel allemaal happy banking bij Knab). Niet alleen ligt het percentage vrouwelijke ondernemers zo veel lager: ze (we) houden het ondernemen (blijkbaar) ook minder lang vol. Vrouwen zijn gemiddeld 9 jaar zzp’er versus 12 jaar bij mannen. Dat hebben we niet zelf verzonnen: zie de onderzoeksresultaten van het CBS hier. Dat mag anders, zo vinden wij. Vrijheid blijheid, toch? Maar het moet wel leuk blijven, op alle vlakken. En dat kan! Zo weten wij uit ervaring.

Het gemak van Knab

Het gemak van Knab

We horen je denken… Hoe maak je in hemelsnaam bankzaken leuk en makkelijk? Knab is een online bank en relatief nieuw (opgericht in 2012). Alle services zijn uitgedacht in de moderne, online wereld en daardoor werkt alles heel functioneel en simpel. Zo is Knab sterk wat betreft innovatieve oplossingen als btw sparen, koppelingen met je boekhoudprogramma en kun je aparte potjes maken zonder voor meerdere rekeningen te betalen. Wil je graag een apart potje voor je inkoop, verkoop en sparen? Hoppa, zo gebeurd. Een klik op je app en je regelt het gewoon zelf. Kom je er even niet uit, dan heb je gelukkig wel persoonlijk contact via een in-app chat met echte mensen of gewoon per telefoon.

Als we dan nog even wat langer in de traditionele rolverdeling blijven, dan zijn het vaak juist de vrouwen die iedere dubbeltje om weten te draaien en vaak op zoek zijn naar koopjes… Goed om te weten wat de prijzen van Knab zijn (spoiler: die prijzen worden weliswaar per 1 april 2022 verhoogd maar nog altijd is de bank een voordelige.

Hier vind je alle prijzen: knab.nl/zakelijk

Waar vind je goede informatie over financiële zaken?

Waar vind je goede informatie over financiële zaken?

  • Bank – van een starterschecklist tot een zelf vorm te geven bankrekening en tips over boekhouden. Knab is niet alleen een bank, maar helpt ook bij het opstarten van je eigen bedrijf.
  • Verzekeringen – Als je dan toch al klant bent bij Knab: van een aansprakelijkheidsverzekering tot een ongevallenverzekering, via de bank sluit je zo een verzekering af bij een van de partners van Knab.
  • Belastingen – zelfs onze vrienden van de Belastingdienst maken starten als ondernemer aangenamer. Je kunt bij de Belastingdienst allerlei informatie, checklists en webinars volgen wanneer je wilt beginnen als ondernemer.
  • Boekhouding – eigenlijk heb je drie keuzes: je boekhouding zelf doen, een boekhouder inhuren of een combinatie van die twee. Er zijn tegenwoordig tal van boekhoudprogramma’s waarmee factureren, overzicht houden en belastingaangifte doen een stuk makkelijker wordt. Je kunt deze programma’s weer koppelen aan je Knab bank en zo wordt het nog makkelijker om overzicht te houden. Voorbeelden van deze programma’s zijn e-Boekhouden, Moneybird en MoneyMonk.