7 september 2019, door Maartje

Bar-restaurant Permanent Pop-Up in Amsterdam Noord is een blijvertje

7 september 2019, door Maartje

Bar-restaurant Permanent Pop-Up in Amsterdam Noord is een blijvertje

We blijven nog even hangen in de niet te googlen nieuwe openingen in Amsterdam (lees hier nog even het stuk over die andere zaak waar we reikhalzend naar uitkijken, restaurant JA Amsterdam): 'pop-up' Permanent in Amsterdam Noord. Als je dat googled krijg je namelijk vooral kappers... Dat klopt eigenlijk ook wel: de naam is een knipoog naar de vorige uitbater van het pand vlakbij het Noorderpark in Amsterdam Noord, een kapper. Een dubbele knipoog, want het is ook nogal een vreemde naam voor een pop-up. Ook dat klopt: Permanent gaat stiekem helemaal nergens heen, maar willen over een jaar (ofzo) wel genoeg gespaard hebben om even dicht te gaan, en dan fris verbouwd weer - permanent - te heropenen. Zo, zijn we ook weer bij.

Permanent Amsterdam

Permanent Amsterdam

Vlakbij het Noorderpark komt Permanent te zitten, in een ruim hoekpand. Goed nieuws want in dat park huist onze lievelings Pompet, en dan kunnen we hoppen. Maar even wachten nog, want de crowdfunding staat op dit moment nog even hartstikke aan. Een dagzaak moet het worden, met dagzaak, zeven dagen per week open voor ontbijt en lunch met op donderdag, vrijdag en zaterdag een uitstapje naar de avonduren (en een biertje en een wijntje). Goed idee, en een goed plan voor de volkswijk waar Permanent gaat huizen. Die buurtbewoners hebben het over het algemeen niet zo enorm op veranderingen, en precies daar het Permanent juist zin in: voor de buurt willen ze zijn, en overtuigen zullen ze. Er komen goedkope bakkies koffie voor on-Amsterdamse prijzen, tosti’s en een broodje kaas, maar ook eigentijdse vega(n)gerechten. And then we wait, op naar Noord, op naar Permanent.

Sowieso is het feest in Noord! De ene na de andere (te leuke en lekkere) zaak opent er de deuren. Hier een overzicht: Barts Boekje x Amsterdam Noord