Spanje, Barcelona16 februari 2024, door Michel + Renske

Barcelona – de fijnste plekken voor koffie (en ontbijt)

Spanje, Barcelona, 16 februari 2024, door Michel + Renske

Barcelona – de fijnste plekken voor koffie (en ontbijt)

De keuze is reuze. Zo ook in wereldstad Barcelona. Maar los van de standaard koffieketens wil een mens soms wat meer. Een net wat beter bakkie. Hierbij een lijstje die je bij de hand neemt. Vaak ook met wat lekkers erbij, want op een lege maag kan een mens de stad niet verkennen. Dit zijn de fijnste plekken voor koffie (en ontbijt) in Barcelona.

 

Nog meer Barcelona tips? Ok, hebben we.

Funky Bakers

Funky Bakers

Een vrolijkere naam kunnen we niet bedenken. Bij het openen van hun Instagram,  loopt het water je al in de mond. En naast heerlijke koffie is er een grote lijst ontbijtgerechtjes waar je uit kan kiezen. Of voor kleine trek gewoon de lekkerste croissants en andere danish pastries.

Ze mikken op je home away from home. En we kunnen ons daar enorm in vinden.

Verder is er voor elke wijk wel een Funky Bakers in de buurt te vinden. Funky heeft namelijk 3 locaties. Niet te missen dus.

C/ Bailèn 61, Barcelona

Amo Brunch & Wine

Amo Brunch & Wine

Bij Amo Brunch & Wine in Barcelona kun je zeven dagen per week terecht voor brunch en wine. De zaak is klein maar fijn, ligt lekker centraal (op nog geen tien minuten lopen van de Sagrada Familia) en serveert voor ieder wat wils. Vlees en vega(n), healthy en net iets minder healthy.

De kaart is gevuld met klassiekers (er gaat nog altijd weinig boven een goede, met perfect gepocheerde eieren, avocado toast) en met Slavische specialiteiten als Syrniki, een soort pannenkoekjes op basis van cottage cheese die worden geserveerd met fruit en yoghurt. Ook de drankenkaart staat vol bijzondere drankjes. Mint chocolate latte, Bubblegum cocktail, Aperol met aardbeien.. Vast lekker als je van mierzoet houdt, maar wij gingen voor de espresso tonic. Heel simpel, heel lekker. Het duurt vast niet lang voor dit drankje nog vaker op de Amsterdamse kaarten verschijnt. En tot die tijd kun je het makkelijk thuis maken. Of bij Amo drinken.

Amo Brunch & Wine

Three Marks Coffee

Three Marks Coffee

Een begrip in Barcelona en inmiddels ook daarbuiten. Want Three Marks reist met hun boon, machine en barista door Europa. Van beurs naar beurs en van wedstrijd tot erkenning. Het team achter Three Marks is enorm getalenteerd en dat wil men in elke wereld stad wel beleven. Zo was er onlangs een pop up/take over in Wenen.

Hier wil je dus heen in Barcelona. In de stad hebben ze een café en een store+café.

Het kan zijn dat begrip Saint Jean hier de spiegel-reclamebord voor de deur van heeft afgekeken 😉

C/ d’Ausiàs Marc 151, Barcelona

Bar La Camila

Bar La Camila

Een groot feest bij Bar La Camila. Het pandje doet een beetje aan als een oud dorpscafé – done right. Zo stap je eigenlijk een aantal jaar terug in de tijd, met bruine tegels, stalen barkrukken en ouderwets servies.

Toch is Camila hipper dan hip en dat zie je al aan het rijtje mensen dat zich onder de luifel ophoudt. Zowel binnen aan de bar als buiten kun je je espresso drinken en aan een croissant knabbelen.

Carrer de Banyoles 11, Barcelona

La Roseta

La Roseta

De meest heerlijke pastries kan je krijgen bij La Roseta. Deze plek zit een beetje verborgen als je het gebied niet kent, maar door hun grote bruine deuren valt deze hotspot niet te missen. Het personeel staat hier bekend om hun klantvriendelijkheid.

Binnen twee minuten lopen ben je bij het strand. De perfecte plek om je lunch te halen na een hele ochtend zonnen. Hun koffie en lekkernijen zijn perfect voor to go.

Carrer Meer 37, Barcelona

 

 

El Corner

El Corner

Coffeeshop meets planten/bloemenwinkel. Die combinatie is altijd goud, als je het ons vraagt. Koffie van roastery Nomad en bloemen van Estudio Sauvage.

Het team achter deze nieuwe hotspot? De all time favo Bar Brutal. Kan niet mis gaan, zou je dus zeggen. Daarnaast liggen er steevast zalige Pastel de Nata op de toonbank – mmm.

Carrer de la Princesa 14, Barcelona