14 juli 2018, door Jorien Thijs

Barcelona? In de wijk El Poblenou moet je zijn!

14 juli 2018, door Jorien Thijs

Barcelona? In de wijk El Poblenou moet je zijn!

Eerder verloren we ons hart in Barcelona al aan de wijk Gracia, waar we zo heerlijk van plein naar plein konden zwerven. Of aan Sant Antoni, waar we bij Cometa en Federal zo lekker koffie drinken in de ochtendzon. En hoewel we daar nog steeds graag stranden, maken we nu met liefde een omweg naar het coole, arty, ja zeg maar gerust urban El Poblenou. Voor het strand, voor de street art en voor de fijnste adresjes die hier hun deuren openen. Pak deze puike plekken in ieder geval mee als je er bent:

Little Fern

Little Fern

Een koffietentje waar je eigenlijk elke ochtend de dag wilt beginnen met een bak vol gezonds en een cafe con lèche. Het interieur is fris; veel hout, veel groen en witte muren. De boel is geïnspireerd op de cafécultuur in Nieuw-Zeeland (zeggen ze zelf) en op het menu tref je granola, kokosyoghurt met rabarber en sapjes die uit elkaar spatten van de vitaminen. Claim gelijk dat plekje bij het raam, daar is het lekker licht.

(beeld via @TheOutliersGuide – aanrader voor wie naar Barca gaat!)

Sopa

Sopa

Zo ergens halverwege de middag, ergens tussen de lunch en het moment dat er eindelijk weer echt getafeld mag worden, moet er wat brandstof in. Dat kan uiteraard in de vorm van een cavaatje met een tapasje on the side, maar een betere bodem scoor je bij Sopa. Jawel, een zaak waar je de middagdip verjaagt met een dampende kom soep. Ook een fijne plek om een uurtje of wat met je laptop door te brengen.

 

Meer? Lees dan ook deze: 20 adressen in Barcelona die je vást nog niet kende

"

Eerder verloren we ons hart in Barcelona al aan de wijk Gracia, waar we zo heerlijk van plein naar plein konden zwerven. En hoewel we daar nog steeds graag stranden, maken we nu met liefde een omweg naar het coole, arty, ja zeg maar gerust urban El Poblenou.

"

El Menjador de la Beckett

El Menjador de la Beckett

Het restaurant naast een van dé theaters van Barca, Sala  Beckett, is ook zonder dat je een voorstelling meepakt de moeite waard. Zo heerlijk ruim, met hoge plafonds en een jazzy sfeertje. Met een beetje geluk pak je er nog een live optreden mee en hoe dan ook eet je er goed: tapas deluxe. Gewoon muy bien.

Soho House Amsterdam is coming soon! Maar in Barcelona mag je nu al aanschuiven! Nieuw: Soho House Barcelona

Forastera

Forastera

De verf op de muren is hier pas net droog en wij roepen alvast, go there. Bij Forastera zijn de tafels namelijk roze, is de vibe totaal relaxt en is het menu del día precies dat wat we nodig hebben na een ochtend meanderen door de up-coming buurt. Al kun je hier ook al vanaf 7 uur ’s ochtends terecht voor een ontbijtje en is het hier ook prima een middagje flexwerken, zoals de types uit het naastgelegen The Student Hotel bewijzen. En ben je op die manier blijven plakken, dan tippen wij de nachos. Binnen is het allemaal even Instawaardig, want naast die zalmroze tafels is er een knalroze bar, een open keuken, hangt er de nodige neonverlichting en staat er een koeling met allerlei hippe blikjes. Er is ruimte zat, maar je kunt ook heerlijk hangen op het terras.

 

Meer? Hebben we! Deze: 15 x Barcelona, de niet te missen plekkies.

Als je er toch bent…

Als je er toch bent…

Weekendje Barcelona op de planning? Check dan vooral even of de Palo Alto Market dan in El Poblebou wordt opgetuigd. Een bonte verzameling foodtrucks, pop-up shops en live muziek. Palo Alto ligt verborgen tussen de oude loodsen en juist daar is het ineens heel groen en knus. Tel daar écht goed eten en een vrolijk bandje dat totaal de pan uit swingt bij op en je hebt alle ingrediënten voor een chillaxte middag te pakken.

x Jorien