Spanje, Barcelona4 juni 2022, door Iben Dekker

The Hoxton Barcelona

Spanje, Barcelona, 4 juni 2022, door Iben Dekker

The Hoxton Barcelona

Citytrippen? All year long, maar vooral als het kwik boven de 25 graden stijgt? Dan is Barcelona natuurlijk niet te missen, want stad én strand = win-win. Hét hotel waar je wil verblijven? Hebben we voor je: voor het eerst heeft The Hoxton namelijk een hotel geopend aan de kust en hoe! In Poblenou, de meest creatieve wijk van Barcelona - yes Barcelona it is - vind je deze multifunctionele bestemming. Want, zoals we inmiddels al wel zijn gewend van The Hoxton, is dit niet alleen maar 'een bed voor de nacht'. Wat je kunt verwachten? Een mega dakterras met zwembad, een fancy bar, een pizzarestaurant en kleine shops. En als hoogtepunt uitzicht op de Sagrada Familia. En ohja, hadden we al verteld dat je binnen een paar minuten met je voeten in het zand staat? O, je bent al weg... Zien we je daar!

 

The Hoxton, Barcelona

The Hoxton, Barcelona

The Hoxton Barcelona heeft 240 kamers, ontworpen om hun locatie te weerspiegelen (dat je in Barcelona bent kun je wel voelen), een mediterraans briesje vloeit over. In de fijne lobby kun je de hele dag door terecht koffie en drankje, al is dat misschien nog wel leuker op het dak. Want jawel, een mega dakterras met een zwembad en adembenemend uitzicht op de Sagrada Familia. Hier vind je ook ‘Tope’, een leuke en informele Mexicaanse taqueria met een wisselend menu van taco’s, verse Mexicaans geïnspireerde gerechten, bevroren margarita’s, gigantische slushies en dj’s die de sfeer in de weekenden versterken.

 

Voor de beste Spaanse snacks, wijnen en ambachtelijke bieren moet je wezen bij de slice-shop en bodega. Op de begane grond zit Four Corners, een pizzarestaurant vers uit Londen, waar het een pop-up van vier maanden was en lovende recensies kreeg, gespecialiseerd in deep-dish pizza in Detroit-stijl. En dan rechts van de lobby, for all you business: The Apartment, samen met La Cave, het wereldwijde vergader- en evenementenruimte concept van The Hoxton.