29 april 2017, door Maartje

Bart Bouwt: Karwei Tuin

29 april 2017, door Maartje

Bart Bouwt: Karwei Tuin

Bart Bouwt staat er boven deze site, by Barts Boekje. Mocht je het hoe en wat daaromtrent (mooi woord) nog niet gelezen hebben (kan natuurlijk, heel begrijpelijk zelfs), dat zit zo: er kwam een nieuw huis. Niet omdat het moest, maar omdat het kon. Waar de meeste mensen een huis redelijk in kannen en kruiken kopen (lik verf, nieuwe keuken, badkamervloertje, dat idee), sommige mensen voor een casco-variant gaan, en er mensen zijn die vanuit het niets gaan bouwen, viel yours truly op een huis waar de meeste mensen gillend voor weg zouden rennen. Een veelkleurige hippie enclave zonder centrale verwarming, logische electra en leidingen op een toplocatie in de Jordaan, mét zonnig en groot terras. Twee zelfs. Liefde op het eerste gezicht. Inmiddels zijn we 3 maanden verder en is het opbouwen begonnen, the good part, alles in de bekwame handen van onze (fantastische!) aannemer Joris Ebus (heus, bel die man als je ook gaat beginnen).

Barts-Boekje-karwei tuin

En... En het is precies het moment dat de zon weer regelmatig begint te schijnen. De zon! En we hebben een terras! Twee zelfs, had ik dat al gezegd? Daarnaast beginnen 'de mensen' nu zo ongeveer te vragen wat ik (ik zeg ik... We zijn met z'n tweeën hoor maar de man heeft mij tot Chef Verbouw gebombardeerd dus ik mag ik zeggen) so far geleerd heb. Vandaar een post over de tweede aller, aller, aller, aller, aller maar echt ALLER beste tip voor iedereen die gaat (ver)bouwen (de eerste tip is dus Joris): Karwei.

Ga naar Karwei. Nee, dit is niet gesponsord (I wish), noch het Joris Ebus de Aannemer-deel, noch het zonnetje op de Karwei(tuin). Karwei is namelijk tegenwoordig echt (echt!) fantastisch, zeker (zeker!) ook de tuinsectie. Kijk maar naar de kiekjes. Smullen. Natuurlijk heb ik daar een theorie over. Uit mijn duim gezogen hoor, dus je mag stoppen met lezen. Maar toch: eerst was er een andere bouwmarkt waar we de drempel stuk liepen. Boerendochters, die mogen graag klussen. Vandaar. We vonden er altijd, na goed zoeken, wel wat aanvaardbaar leuks (meestal voor buiten) en dat gold eigenlijk niet als 'echte' aankoop, want bouwmarkt en dus sowieso praktisch. Er waren andere bouwmarkten waar we voor de nog praktischere zaken kwamen. Maar Karwei? Die sloegen we over. Suf. Te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Dat. HA! Dat is dus precies waar de Karwei-ers hun voordeel uithaalden en ineens, maar heus ineens kei(kei!)hard terugsloegen met... met Smaak. Met een hoofdletter. Ja, ze hebben de bouwmarktzaken goed op orde en ja, je kunt er heen voor een pot witte verf, maar daarnaast is Karwei een woonwinkel geworden met de allermooiste zaken voor in huis (daarover later meer) en zeker ook dus voor in de tuin. Van precies goede gehaakte hangzitjes en rotanstoelen (zo mooi), loungesets, tuintafels, buitenhaarden (ooo, die buitenhaard! Die komt er ook) en wiljehebbenaccessoires. De Karwei-club bracht ze onder in vier verschillende thema's, om het overzichtelijk te houden, maar mixen mag. Persoonlijke favoriet? De Wereldtuin. Of toch de Hollandse Wildernis? Beeldig, ook voor mini-balkons overigens.

Wel 1 verzoek: misschien wil de Karwei styliste een dagje over de terrasvloer komen en haar kunsten vertonen? Binnen lukt het allemaal wel, maar die tuinen van de kiekjes, die wil ik. O! Ook leuk: er staat een maak-m-zelf-beschrijving voor de linkerbank op de bovenste foto op de Karwei site. Kun je zo uitprinten en aan het mannetje (of vrouwtje) overhandigen dat je op werkspot.nl hebt gevonden. Tenminste, dat is wat wij (He... Hier is het weer wij. Viel mij ook op) doen. Zie je volgende week weer Karwei. Karwei