Nederland, Utrecht11 december 2019, door Margaux van der Mieden

Bart eet bij de Pizzabakkers in Utrecht

Nederland, Utrecht, 11 december 2019, door Margaux van der Mieden

Bart eet bij de Pizzabakkers in Utrecht

Soms heb je helemaal geen zin om uren lang te tafelen in een peperduur restaurant met zes miljoen gangen. Oké, overdrijven is ook een vak, maar u snapt hem. We zitten namelijk net zo graag in restaurants zonder poespas, lekker eten en dat het dan portemonnee-technisch ook nog eens leuk is. Van dat soort restaurants, beste mensen, zijn er namelijk ook. Simpel én lekker. Overal, en dit keer in Utrecht. De Pizzabakkers is de naam. 3 x raden wat ze er je voorschotelen. Juist. The good way. 

De Pizzabakkers in Utrecht

De Pizzabakkers in Utrecht

Wat je misschien niet wist, is dat Utrecht wel vier (!) vestigingen van De Pizzabakkers telt. Vinden wij helemaal niet gek, want het concept is steengoed. Het is er altijd gezellig, nooit duur, wisselt de kaart geregeld (en kun je dus lekker vaak aanschuiven) en scoort De Pizzabakkers veel punten op het gebied van kwaliteit: zo komen alle worsten en hammen bijvoorbeeld uit Italië. De prosciutto wordt 12 maanden gerijpt en de coppa d’Abruzzo is door een nét was ander rijpingsproces ook nét iets hartiger en steviger dan de gemiddelde coppa. En dat proef je. We like!

En denk nou niet dat je iedere Pizzabakkers wel kent zodra je er eentje gehad hebt. Nee nee. Elke Pizzabakkers doet zo z’n eigen ding, ook in Utrecht. Zo is De Pizzabakkers in de Voorstraat (hartje Utrecht) perfect om eerst een bodempje te leggen om vervolgens los te gaan in de disco, of wanneer je, tres Utrechts, op kroegentocht gaat. Pizza en prosecco (oke, of een cocktail), een bekend recept van De Pizzabakkers, lijkt hier uitgevonden.

Door naar locatie nummero 2: De Nachtegaalstraat. Hier moet je wezen als je iets te vieren hebt en je de hele rataplan mee wil nemen. Voor € 11,- per persoon (waar praten we over) kun je hier met al je lovers & friends eten en worden er verschillende pizza’s op tafel gezet. Kleine side note: je moet wel minimaal 11 matties meenemen.

De snoezigste vestiging van De Pizzabakkers zit op de Twijnstraat in Utrecht. Hier is het motto ‘klein maar fijn’ en zodoende is het dé locatie voor een first date. Tip van de dag: bestel de Antipasti misti per due; dat is net zo lekker als het klinkt. Op je bordje bruschetta, Italiaanse kazen, burrata met paprika en hammetjes. Tot slot, vers van de pizzapers, is De Pizzabakkers op de Croeselaan-Brederoplein. Dit is echt een buurtrestaurant waar alle locals na werk/studie een plekje vinden.

Good to know is dat alle restaurants ook leuk (mega!) zijn voor kids. Zo kun je aan de ober/serveerster vragen naar een bolletje deeg zodat het kroos kan kleien. K(l)ei leuk!

To sum it up: bij De Pizzabakkers, ook in Utrecht, eet je, hoe raad je het, pizza’s. Er is eindeloos veel keuze maar wil je zeker zijn van je zaak, neem dan de pizza van de maand december ’tartufo via’ met truffel mascarpone. Eentje waarbij je nog net niet (of wel) het bord bij aflikt. Maak de pizza af door een glas prosecco te bestellen (kost je een miezerige €3,75). Nu we toch in de truffelhoek zitten, elke donderdag in de maand december kun je een twee-gangen truffel menu bestellen op de Nachtegaalstraat en Voorstraat . Bijna afgelopen dus, snel gaan nog!

De Pizzabakkers in Utrecht