Nederland, Rotterdam5 maart 2020, door Maartje

Bart on a Budget: The Iron Lady Rotterdam, voor verrukkelijke én voordelige steak

Nederland, Rotterdam, 5 maart 2020, door Maartje

Bart on a Budget: The Iron Lady Rotterdam, voor verrukkelijke én voordelige steak

De Week Zonder Vlees komt er aan, en hoewel we daar echt wel zin in hebben hier op Bart HQ (al is het maar om weer eens een extra reden te hebben bewust te zijn van wat er allemaal naar binnen gaat), bestaat niet het hele team uit die hard vega(n)s. Nope. Een deel van ons mag graag een écht goed stuk vlees eten. Thuis bakken we geen biefstuk, nooit gedaan en dat gaat waarschijnlijk ook nooit gebeuren, maar zijn we de hort op, dan willen we ons er graag aan wagen. Mits, nogmaals, goed (en gepaard met een glas lekkere soepele rode wijn). Minpunt: doen we dat, dan eten we de week erna vaak noodgedwongen brood (omdat het budget van die week er dan meteen doorheen is). Tot nu! Want in Rotterdam kun je bij het nieuwe en rete-gezellige restaurant The Iron Lady vanaf nu terecht voor een  betaalbaar én heerlijk stuk rundvlees. 

The Iron Lady Rotterdam

The Iron Lady Rotterdam

Hoewel er aanzienlijk minder vlees gegeten wordt tegenwoordig, wil dat niet zeggen dat dierlijke producten compleet uit het straatbeeld verdwenen zijn. Het kaf scheidt zich echter wel van het koren: áls we vlees eten, moet het van goede huize komen. Dat is het geval bij het nieuwe restaurant The Iron Lady in Rotterdam. Eindelijk een steakrestaurant dat niet oogt als een slagerij of houthakkershut waar je een goed bereide steak tegen een schappelijke prijs kunt eten in een intieme, zachte ambiance. De uitbaters gingen op onderzoek uit en kwamen op de flat iron steak als het ideale stuk rundvlees. Stevig en toch mals is het schouderstuk, in de VS ook wel housesteak of butlersteak genoemd. 

Het is slim gesneden sukade en daardoor een stuk betaalbaarder dan een entrecote of een kogelbiefstuk, maar minstens even mals. En dat is dan ook precies wat je eet bij The Iron Lady in de Pannekoekstraat, voor een luttele 11 euro. Of je moet trek hebben in een vegaburger. Pannekoekstraat 22A.