• 16 July 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 July 2018
  • 21-10-2017
  • Azië, Bali, Featured

Barts Best of Bali – 2017 / 2018

Barts Best of Bali – 2017 / 2018

Aaaah Bali! Eén van 's werelds meest favoriete vakantie-eilanden waar de laatste jaren het toerisme enorm toegenomen is, maar waar je nog steeds ook rust en ruimte vinden kunt. Hoewel (rust en ruimte) niet perse het geval is bij onderstaande adressen: die categorie behandelen we hier op Barts Boekje heel binnenkort, beloofd. But first things first.

Nu namelijk eerst de hip & happening adressen van het seizoen, voornamelijk in het Zuiden en het Zuid-Westen van Bali, ver van vulkaan Agung die - inderdaad - ieder moment uit kan barsten. Check dus voordat je gaat even het reisadvies (dat vooralsnog niet negatief is). Blijf lekker weg van Agung, minstens 12 kilometer, en dan lijkt het er op dat na een eventuele uitbarsting je in het ergste geval wat langer moet blijven...

Afijn: Barts Best of Bali - 2017 / 2018

Barts Boekje - bacu bali

Bucu Café (Warung), Ulamas
Een klein café waar iedere dag tussen 8 in de ochtend en 6 uur einde dag gekookt wordt, Indo-style op z'n best, zoals de bekende Idonesische warungs betaamd. Al is het bij Bucu Bali a.k.a. Bucu Café net iets meer van deze tijd allemaal. Maar toch niet te veel. Je snapt me wel. Fijn. Je wil het. Heus.

Bucu Bali (Umalas 2, 'just up from Monsieur Spoon on the left')

Barts Boekje - sippy beach bali

Mrs. Sippy, Seminyak
Ah! De jongste zien en gezien worden spot met zwembad, zoals voorheen dat gold voor The Lawn (te vinden naast Old Man's en daar wil je heus nog steeds heen) en Potatohead bij het Katamama Hotel (eigenlijk alleen doen als je bij Katamama slaapt, anders druk en veel en Australiërs en druk en veel).

Mrs. Sippy vind je pal naast die laatste aan de kunst van Seminyak en hier moet je tegenwoordig wezen voor het hippe in the know volk dat op zijn knapst (en meest nonchalant) aan het (giga!) zwembad hangt. Er zijn ligbedden van wit katoen en bamboe voor the happy few.

Barts Boekje - mrs sippy bali

Er drijven opblaasbare regenboogdieren in het zwembad. Er zijn rotanhangstoelen en hangmatten die het zo goed doen op je instagramfeed maar waar (om die reden) niemand lang in blijft zitten. Er zijn in diezelfde categorie wat houten schommels en knappe hoekjes. Er zijn verse kokosnoten en er is - alleluja - een puike pizza. Net als gegrilde garnalen, biefstuk, een burger, een heerlijk uitgebreid ontbijt en meer uit de opvallend goede keuken en er zijn gewoon normale bedjes op het zand, voor jou en mij.

Mrs. Sippy, naast Potatohead @ Katamama Hotel

Barts-Boekje-VYG Villa's Bali

VYG Villa Bali (by Kunna Haan & Co)
Een lijstje slaapadressen? Onderweg! Als staan er al een paar hele, hele fraaie wiljenietmissen op deze site. VYG Villa van de Nederlandse Kunna Haan bijvoorbeeld, een PAREL. Meerdere villa's van de Amsterdamse met smaak and friends zijn in de maak, allemaal te boeken via Airbnb.

Lees meer: VYG Villa

Pak vooral deze er verder nog even bij: 22 x Barts Bali (half 2017)

Barts Boekje - da maria bali

Da Maria Bali, Seminyak
"Late night pizza' in een gezellig, zonnig, licht en fris lokaal. Voila, Da Maria, een plek voor iedereen die van bijvoorbeeld Mexicola houdt (we still do, sorry not sorry) maar dan wat minder hysterisch toch wel. Smaakvol in geel en blauw is Da Maria en het is een van de leukste nieuwe adressen voor wie na zijn (goede!) hap - lang niet alleen pizza: er is ook verse vis, saté en meer - de deur uit wil voor cocktails en een dansje.

Da Maria Bali, niet ver van bijv. Hotel Mexicola, meer in de gezellige drukte van Seminyak

Barts Boekje - kelly's bali

Bingin Beach, Uluwatu
Op zoek naar een lekker stuk strand in het zuiden? Waar de surfers graag mogen hangen? Zoek niet verder: Bingin Beach bij Uluwatu is het antwoord.

Tafelen doe je hier bij voorbeeld bij het overheersend witte The Sun & Surf Stay, vooral ook een aanrader voor een niet al te prijzige overnachting aan het strand. Haak zeker ook aan bij de barbecue van Lucky Fish ('some say it's the best of the island' - kijk maar even naar de insta-kiekjes). Voor een gezond ontbijt of lunch is Swamis je man (ook hier kun je overnachten, eveneens een prima no fuzz plek).

Barts Boekje - Kellys Bali

Of Kelly's, even verderop, een warung pal op het strand en met zijn knappe blauw-houten interieur, tegen de berg aan gebouwde hout-met-rotan-hutjes (oh the views) en fantastische gezonde menu vol met verse sappen en tropisch fruit, al met al nog wel de allergrootste favoriet van allemaal.

Bingin Beach, vlakbij Padang Padang Beach

Barts Boekje - la brissa bali

La Brisa Bali, Changgu
Uitzicht over de zee (en de ondergaande zon) check, hangmatten check, live muziek check, aantrekkelijk zwembad check, beeldschone styling in een Pirates of the Caribbean meets Bali style check, goed volk check... La Brisa Bali: hier wil je wezen. Mochten de plaatjes niet genoeg zeggen (de bovenste foto van dit artikel is ook hier genomen), weet dan dat alles eco is bij La Brisa én dat je de heerlijke hangstek in Canggu vind, kan niet missen.

La Brisa, Changgu

Barts-Boekje-villa nio canggu

Villa Nio, Canggu
Nog een parel van een logeeradres bij het immer gezellig Canggu, een dorp meer dan goed vertegenwoordigd in de vorige 22 x Barts Bali lijst.

Meer over de beeldschone gerund door enthousiaste, lieve Nederlandse eigenaren lees je hier: Villa Nio

Barts Boekje - Two Trees Eatery

Two Trees Eatery, Canggu
We denken dat de mensen van het splinternieuwe Two Trees Eatery een bezoekje aan The Butchers Daughter hebben gebracht, in New York, voor ze hun hele fijne adres in Canggu, in Berawa om precies te zijn, openden. Wat een compliment is hoor, begrijp me niet verkeerd. Heerlijk van de planten en fel geel in de looks, net zo heerlijk van de gezonde, kleurrijke en vooral lekkere gerechten op het menu.

Barts Boekje - two trees eatery 2

Two Trees Eatery kijkt uit op de rijstvelden en vind je op een steenworp van het strand. Wijn hebben ze er ook, naast alle verse sappen, goede koffie en golden chia pudding, wat the bomb is. Een nieuwe favoriet in de buurt, zonder enige twijfel

Two Trees Eatery, Changgu

Barts Boekje - Kind Community

Kind Community, Seminyak
Goede koffie, kleurrijke alles vegan everything bowls, een roze muur en gezellige teksten, zowel op die roze muur als IN die roze bowls... Tsja, dan weet je dat je zaak een hit wordt. Zeker niet slecht, wel een schot voor open doel.

Kynd Community, vlak bij Strawberry Fields, nog altijd een favoriet hoewel hier op Barts Boekje nog niet eerder benoemd, shame on me!! Bij dezen. En op een steenworp van Da Maria, echt ín Seminyak dus

Barts Boekje - gili meno

Gili Meno
Vergeet de andere Gili'srondom Bali, Gili Air en Gili Tarawan: Gili Meno is het paradijs. Vooral Gili Tarawan vonden we helemaal niks: vies, druk, toeristisch en vooral vies. Zo niet Gili Meno. Redelijk onontdekt door de Aussies nog en daardoor een heerlijke uitvalsbasis voor parelwitte stranden en rust, precies tussen die twee andere eilanden in, naast Lombok (wat een aanrader is! Daarover heus snel meer).

Oke oke, het begint bij Gili Meno nu ook te komen, het toerisme. De eerste iets te hippe tenten hebben de deuren al geopend en de schepen met Bintangs varen af en aan maar toch... of nee eigenlijk: en dus: now is the time! Off to paradise.

Het is zo'n 1,5 uur varen naar Gili Meno vanaf het HYSTERISCHE Padangbai (een paniek en vooral geen haast - het komt altijd goed) maar let gezien de vulkaan wel weer even goed op de reisadviezen: vanwege de invloeden van de vulkaan kan de zee behoorlijk onstuimig zijn en wordt het afgeraden de boot op te gaan. 

Barts Boekje - coffee cartel

Coffee Cartel Bali, Seminyak
Ook in het drukke deel van Seminyak, hoewel iets minder druk, is Coffee Cartel het jongste adres for all ya coffee lovers out there. Niet te verwarren met Kynd Community dat je letterlijk om de hoek vind: het is namelijk net zo'n roze meisjes adres, hoewel misschien íets minder. Niet volledig vegan (er valt zelfs een burger te scoren), wel ook van de bowls en kleurrijke nasi's en noodles.

Coffee Cartel, om de hoek van Kind Community

Barts Boekje - movida

MoVida @ Katamama Hotel
Al een paar keer benoemd hier is het Katamama Hotel, want nu eenmaal een showcase op Bali, zeker when in Seminyak. Is een nachtje hier slapenden optie? Doen! Zonder twijfel. En dan hang je ook heerlijk een paar uur bij het zwembad en de zee (lees: logeerde hebben een voorkeursbehandeling maar geef wel even aan dat je in het hotel slaapt). Maar zelfs wanneer je geen kamer hebt geboekt, dan is een ontbijt bij MoVida, het hotelrestaurant 'aan de andere kant' (dus niet bij beachclub Potatohead) sowieso een aanrader! Westerse luxe Bali stijl. Nom. De rest van de dag is het trouwens tapas dat de klok slaat, ook een aanrader! Mocht je even de zon uit willen.

MoVida, bij Hotel Katamama / Potatohead, beide een begrip, kan niet missen

Praktisch
Vliegen naar Bali doe je als het even kan over Hong Kong met een van de fijnste Azie-based luchtvaartmaatschappijen out thereCathay Pacific. Dat vinden wij niet alleen, dat is een feit: Cathay (wij mogen Cathay zeggen) wordt ieder jaar wel weer een paar keer geroemd om dan wel de goede maaltijden, dan wel de prettige service dan wel de properheid zowel in de lucht als op de grond. Meer info, prijzen en boeken doe je hier: Hong Kong met Cathay Pacific

Enne, er is nog korting ook (november 2017): Als je nu je reis voor 2 personen of meer boekt, krijg je 10% korting op je ticket per persoon. Alles daarover lees je HIER