Mexico, Mexico City25 juli 2023, door Ashlee van Luit

Mexico city op de planning? Deze hotspots mag je niet missen in CDMX (Mexico City dus)

Mexico, Mexico City, 25 juli 2023, door Ashlee van Luit

Mexico city op de planning? Deze hotspots mag je niet missen in CDMX (Mexico City dus)

CDMX, dat is Mexico City in coole taal, is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt om te bezoeken als je naar Mexico gaat, maar think twice, want deze stad is hot & happening en de hotspots zijn eindeloos.

 

Mexico City is een stad van grote tegenstellingen en geen stad om zonder plan in rond te dwalen, maar de wijken Polanco, Roma, Condesa en Santa Fé zijn zó leuk, dat je ook niet meer nodig hebt om je culinaire-en modehonger te stillen. 

Blanco Colima, Roma Norte, Mexico City

Blanco Colima, Roma Norte, Mexico City

In Roma Norte Blanco Colima vind je het waanzinnige restaurant Blanco Colima. Gelegen in een oogstrelend historisch gebouw zijn de zitplaatsen zowel binnen als buiten een lust voor het oog. Het eten is verrukkelijk – probeer vooral de huitlacoche fondue en de morel mushroom risotto. Het publiek is immer stijlvol en zorgt voor een heerlijke vibe.

Nueve Nueve, Roma Norte, Mexico City

Nueve Nueve, Roma Norte, Mexico City

Nog een pareltje in Roma Norte: Nueve Nueve. Dit restaurant valt onder dezelfde groep als onder andere Nobu en Negroni. De taco’s zijn hier uitmuntend en de service is fantastisch. Je vergeet hier even compleet dat je in een drukke stad bent door de prachtige tuin die grenst aan het terras. Het monumentale gebouw alleen al is een reden om even de tijd te nemen om hier rond te kijken en vergeet ook dan vooral de art gallery grenzend aan het restaurant niet mee te pakken. 

Roma-Condesa

Roma-Condesa

In Roma-Condesa zijn zoveel leuke boutiques, concept stores en sieradenwinkeltjes te ontdekken dat je er niet uitgekeken raakt. Van de bekende Mexicaanse designer Carla Fernández, tot kunst en design bij Chic by Accident Gallery, en Casa Bosques vol écht bijzondere boeken en magazines over design en architectuur. Je vindt het allemaal in Roma-Condesa. 

Restaurant Mandolina, Polanco, Mexico-City

Restaurant Mandolina, Polanco, Mexico-City

Restaurant Mandolina ligt in de chique wijk Polanco. Ik ben echt verliefd op deze wijk, omdat je hier heerlijk kunt rondlopen, kunt chillen in het parkje (met grote, afgesloten speeltuin voor de kinderen) en overal weer nieuwe leuke boetiekjes en restaurants vindt. Terug naar Mandolina, waar wij iedere keer weer terug komen voor de fantastische Coles de Brusalas (oftewel Brussels sprouts salad). Mandolina heeft een Italiaanse kaart en bestel vooral zoveel mogelijk gerechtjes om te delen. Ook het interieur met een plafond vol citroenen, die je ook op het servies en de servetten ziet terug komen (love it), is een echte mood booster.

Restaurant Taboo, Polanco, Mexico-City

Restaurant Taboo, Polanco, Mexico-City

Ook in Polanco is Restaurant Taboo. Dit plaatje van een restaurant serveert Mexicaans eten met een Mediterraanse twist en de vis is hier om over naar huis te schrijven. De service is erg goed en de vibe in dit restaurant is waanzinnig. Sowieso is de Mexicaanse hospitality iets waar wij echt nog iets van kunnen leren!

Ryoshi Masaryk, Polanco, Mexico-City

Ryoshi Masaryk, Polanco, Mexico-City

Als wij ergens langer zijn kun je er de klok op gelijk zetten: zin in sushi! En dat is zo leuk aan Mexico City, naast de heerlijke locale keuken zijn er ontzettend veel echt goede internationale restaurants. Dus als je zin in sushi hebt, 1 tip: Ryoshi Masaryk. Hier eet je de lekkerste sushi, sashimi, wagyu en niet te vergeten desserts (!). Daar ga je nog vaak aan terugdenken als je weer thuis bent. En dat alles in een spetterende atmosfeer met ongekend goede service. 

Tori Tori, Polanco, Mexico-City

Tori Tori, Polanco, Mexico-City

Nog een tip voor als je zin in hebt in de Japanse keuken: Tori Tori. Naast een restaurant in Polanco hebben ze ook een restaurant in Santa Fé. Hier komen wij graag met onze kinderen. Het eten is heerlijk en de service is uitstekend. Santa Fé is het business district in Mexico City en hierdoor een plek waar je misschien niet zo snel komt, maar hier zijn verrassend veel leuke dingen te vinden. Waaronder ook mijn favo koffietentje: Flora Caffè en een paar deuren ernaast boutique Canamiel (veel leuke items van jonge Mexicaanse designers).

Parque La Mexicana, Santa Fé, Mexico City

Parque La Mexicana, Santa Fé, Mexico City

Nog een grote reden om naar Santa Fé te gaan: Parque La Mexicana. Een groot park tussen de wolkenkrabbers en echt een verademing als je de drukte van de stad even helemaal zat bent. Je kunt hier heerlijk wandelen, de kinderen kunnen eindeloos spelen in de grote speeltuin en ook voor potjes voetbal is hier alle ruimte. Er is wifi in het park en er zijn talloze restaurantjes waar je lekker kunt eten en drinken. Vergeet vooral niet langs Churrería El Moro te gaan, ja je leest het goed! Een Churrería als in everything churros. Hier verkopen ze de lekkerste sándwich de Churro y helado, wat zoveel is als een bolletje ijs tussen een churros sandwich. Omg, ik denk hier dus nog steeds heel vaak aan. 

Santa Fé Mall (Centro Commercial), Santa Fé, Mexico City

Santa Fé Mall (Centro Commercial), Santa Fé, Mexico City

Als je dan toch in Santa Fé bent, pak dan ook zeker de Santa Fé Mall (Centro Commercial) mee. Hier kun je overigens wel meer dan een dag zoet zijn. Naast zo ongeveer alle winkels waar je maar aan kunt denken is er ook veel entertainment voor de kids. KidZania zit hier (willen ze nooit meer weg) en onderin de mall zijn allerlei speelgelegenheden voor jong en oud. Win-win noem ik dat. Nog een verrassend leuke mall (en een stuk overzichtelijker) is Paseo Arcos Bosques. Kom je ook niet als je het niet weet. Naast veel winkels vind je (met name op de onderste verdieping) veel leuke restaurants, waaronder ook Green Republic; een healthy market voor als je klaar bent met alle calorierijke voeding. Hier vind je ook Puerto Madero (voor de beste Argentijnse steaks), Costa Guadiana (goed Mexicaans eten in een mooie atmosfeer), Negroni (Pasta Negroni por todo por favor) en Nobu (altijd chic, altijd goed). 

Restaurant Zanaya (Four Seasons Hotel)

Nog een laatste tip die ik jullie niet wil onthouden: Restaurant Zanaya, het terras van het Four Seasons Hotel. Heerlijke plek voor een lange lunch in de zon. De hotel boutique aangrenzend aan het terras is ook een pareltje voor bijzondere sieraden van Mexicaanse designers.