Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
15 February 2019
  • 27-03-2018
  • Azië, Bali

BARTS BEST OF BALI BEFORE THE BABY

BARTS BEST OF BALI BEFORE THE BABY

Aaaah Bali! Eén van ’s werelds meest favoriete vakantie-eilanden waar de laatste jaren het toerisme enorm toegenomen is, maar waar je nog steeds ook rust en ruimte vinden kunt. Waarvan akte, kijk maar naar overstaand lijstje. Stuk voor stuk adressen waar je de meute niet perse vinden zal en waar yours truly met een dikke buik (want zwanger) heerlijk vertoefde. Bali als Babymoon-bestemming inderdaad, persoonlijk kan ik het aanraden en veel bekenden uit mijn eigen omgeving deden hetzelfde. Daar moet wel bij gezegd worden dat er gewaarschuwd wordt voor het Zika-virus. Laat je dus van tevoren goed voorlichten mocht je zwanger zijn, vooral wanneer je in een vroeg stadium bent. En verder? Verder so much to do en nog veel meer om te tippen vandaar dat we voor nu even aan de zuidwest kust van Bali blijven. Maar dan heb je ook wat namelijk Barts Best of Bali before the baby:

The Island Houses

Ga je (zoals wij) niet naar Bali om lekker te surfen of een nacht door te halen in Canggu maar wel relaxen all the way? Dan móet je bijna wel een paar nachten bij The Island Houses boeken. De verzameling van vakantiewoningen is alsof je door een instagramaccount met het perfect overal doorgevoerde net wat diffuse instagramfilter loopt. Zo mooi. Er zijn zes huizen op het 'hoofdoord', een korte wandeling vanaf Seminyak. De foto hiernaast is genomen in wat ik de allermooiste van het hele stel vond, the Desu House. Maar eigenlijk is alles prachtig. De muren van alle huizen zijn ongeverfd maar voorzien van aarde wat beeldschone natuurlijke kleuren oplevert. Gecombineerd met de mooiste zachte stoffen, overal kussen en vazen en verse bloemen en en en... Afijn, precies zoals je het thuis zou willen hebben, inclusief zwembad en klimaat graag. Iedere ochtend komen de liefste huis-sitters schoonmaken en desgewenst je ontbijt klaarzetten (stapels vers fruit en een eitje - perfectie) en regent het, dan is bankhangen, half op de veranda, half in huis, geen straf. Het hele verslag (en vooral heel voor foto's) vind je hier: Island Houses Bali

Cathay Pacific

Wij vlogen fantastisch fijn naar Bali - over Hong Kong - met Azie-based luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific. Dat dat fantastisch fijn is vinden wij niet alleen, dat is een feit: Cathay (wij mogen Cathay zeggen) wordt ieder jaar wel weer een paar keer geroemd om dan wel de goede maaltijden, dan wel de prettige service dan wel de properheid zowel in de lucht als op de grond. Dat kunnen we alleen maar beamen. Het is natuurlijk lastig, dat realiseer ik me, maar probeer als het even kan in elk geval toegang tot de BC lounge van Cathay door te dringen: best airport food ever. Meer info, prijzen en boeken doe je hier: Cathay Pacific 

 

"We mogen, lucky us, vaker op het eiland vertoeven en kennen daardoor de weg al behoorlijk. Bovendien hebben we een lokale Barts Bali buddy in Milou Neelen gevonden! Lees daarom ook zeker dit lijstje nog even want nog steeds spot on als je het ons vraagt: Best of Bali 2017/2018"

Kelly's Warung @ Bingin Beach

Best een beetje smitten waren we op Kelly's Warung en op de hele Bingin Beach vibe. Relaxed en voor de hele dag. Goedkoop, o zo vriendelijk en perfect om te hangen met een boek en een verrukkelijk vers sapje. Let wel: het is - zwanger and all - een behoorlijke klim en verkeerd lopen (en vervolgens over de kliffen moeten klimmen) schuilt in een klein hoekje. Leuk ook wel hoor, want je krijgt er prachtige views voor terug en als het goed is heb je bij dezen een hele dag uitgetrokken voor Bingin Beach dus álle tijd om uit te hijgen.

Mrs. Sippy

Ook Instagram hiero, maar dan van het plastic fantastisc soort en daar zijn we wel een beetje klaar mee toch? Te veel, te druk, te veel herrie, te arrogant personeel (misschien omdat ik zwanger was en dus niet de juiste doelgroep?).. Nah. Waarom in dit lijstje? Omdat je soms misschien toch zin hebt in die hysterie, en dan is het de minst erge in zijn soort. Lekker kijken is ook wel eens lekker, zeg maar. Bovendien is het op loopafstand van The Island Houses dus ach.

Debbie Does Salad

Een van de beste redenen om tijdens je zwangerschap wél naar Bali te gaan, naast het klimaat en de rust zoeken, is de ongeëvenaarde healty food cultuur die op het eiland heerst: ik kan geen plek op aarde bedenken waar het zo makkelijk is om overheerlijk en belachelijk gezond te eten. Voor een kleine prijs ook nog eens. Een van de jongste spots in het redelijk hysterische Changgu is Debbie Does Salad. En daar zit geen woord Zwahili bij. Verder werden alle usuals aangetikt: roze neon lichtje, metrotegels, planten... Niks mis mee.

La Brissa

De fijnste van Bali is toch wel La Brisa. Die heb je vást en zeker al o-ver-al voorbij zien komen, net als The Lawn iets verderop, en jeetje, zelfs hier op deze site is-ie al een paar keer beschreven. Maar La Brisa ís echt de lekkerste, fijnste nieuwe plek van Bali. Heus. Want: Grand Café Bali stijl met in house zwembad op het strand. De populariteit van het adres zit 'm ook in de grote van de plek (altijd wel ergens nog een plekje te scoren), en zoals gezegd de locatie pal aan het strand op een steenworp van het populaire deel van Canggu (zoals Old Man's). Het zit 'm ook in het voor-iedereen-leuk zijn: hier scharrelen de kids tussen de hipsters en de bejaarden zoeken een plekje naar de studenten. En iedereen vind het prima. Sterker nog: iedereen vind het gezellig. De sunset is beeldig en het eten goed. Niet zo voordelig als veel andere adressen op het eiland, zoveel is zeker. Maar je bent populair of je bent het niet, nietwaar?

Copenhagen Canggu

We blijven nog even in Canggu waar je ook het opvallend rustige en fijne Copenhagen Canggu vind. Ook hier weer healy food as we love it, in een donders knap zaak - zoals je 'm op Bali verwacht en warempel ook krijgen kunt. Het menu is een mix and match tapas style menu met een beetje van Bali en een beetje van Scandinavie. Perfect voor de brunch, het personeel is reuze vriendelijk maar het belangrijkste: de loactie is dichtbij genoeg alle toeristische spots (die je toch altijd wel heel even aan wil tikken) maar ver genoeg om nog steeds dat goed bewaarde geheim te mogen zijn.

"Ook heerlijk om te overnachten: Jungle Room Bali"

Dreamsea Surf Camp Bali

Ja, Bali is het surfers walhalla maar het mooie is: ook wanneer je niet op een plank wil of kan stappen, pak je het beste van de heerlijke surfers vibes mee. Met stip op 1 staat Dreamsea Surf Camp Bali, een klein stukje onder Bingin Beach. Met rest een droomoord. Slapen doe je hier, om maar wat te noemen, in aantrekkelijk wit gesauste houten 'hutjes' met zicht op de zee. Er is een eigen restaurant (wil je) en nog geen 3 minuten na het opstaan kun je op het strand staan (wil je ook). Bovendien zijn de prijzen om te lachen (en om nog eens voor terug te komen).

Own Villa Bali

Eveneens in de categorie Rust Regelmaat en Reinheid: Own Villa Bali. Dit sprookachtige mini-complex ligt net achter de rook van Canggu op een kleinstukje scooteren of taxi-en van Seminyak. Own Villa Bali werd ooit (hoewel ooit... Zo heel lang geleden was het nog niet) gebouwd als vakantie-toevluchtsoord van de Italiaanse familie die het nu nog rust. Alles werd zelfvoorzienend gemaakt en volledig ecologisch gebouwd. En met smaak, maar dat kun je zelf ook wel zien. Te mooi eigenlijk om voor zichzelf te houden, zo dacht de familie. En dus verhuren ze de slaapkamers onder de puntdaken tegenwoordig. Lopen naar een van de restaurant van Canggu of Seminyak vanaf Own Villa Bali doe je niet, maar dat hoeft ook niet: de familie bracht hun eeuwenoude Italiaanse familierecepten naar het eiland, maakten een lokale chef wegwijs in het beter pasta maken en stond diezelfde chef ook toe om daar wat Balinese wijsheden aan toe te voegen. Het resultaat is verrukkelijk!

Panama Kitchen & Pool

De allermooiste standen heeft Bali niet, laten we daar helder over zijn. Geeft niks, want de beste golven heeft het eiland wel (hallo surfers!) en de mooiste hotels ook (hallo babymooners). Bij die hotels komen normaliter ook de meest prachtige zwembaden (check bijvoorbeeld eens The Hanging Gardens of Bali! Een droom). Mocht je nog toch even misgepakt hebben met je eigen hotel zwembad, dan zijn er plakken als Mrs. Sippy en La Brisa. En er is Panama Kitchen & Pool, een fris en fruitige, Bali-ista-proof-plek waar je gewoon het zwembad in mag zonder dat je een hotelkamerpasje hoeft te hebben. Bam.

Milu by Nook

Een van mijn topfavorieten tijdens ons laatste, reuze zwangere tripje. Fantastisch eten, een pracht van een zaak, dichtbij alles, toch tussen de rijstvelden en het gevoel van ontdekking.