Spanje, Ibiza25 oktober 2019, door Barts Boekje

Barts binnenkijker: Linda Wit – Casa Blanco Ibiza

Spanje, Ibiza, 25 oktober 2019, door Barts Boekje

Barts binnenkijker: Linda Wit – Casa Blanco Ibiza

Tromgeroffel, we hebben ‘m, de allereerste binnenkijker van Bart Bouwt. We gluren binnen bij fotografe Linda Wit. Samen met haar man en drie kinderen woont Linda in een 300 jaar oude finca middenin de binnenlanden van Ibiza. In september logeerden we in Casa Blanco, de casita die het koppel verhuurt, en daar schreven we al met veel superlatieven over. We vroegen Linda waarom ze naar Ibiza zijn vertrokken en ontfutselden haar ultieme interieuradresjes.

Het huis is prachtig ingericht met veel natuurlijke materialen en overal hangen – hoe kan het ook anders – mooie foto’s gemaakt door Linda zelf. Het huis wordt omringd door een waanzinnige tuin met fruitbomen, meerdere gezellige zitjes, fijne ligbedden en een zwembad met uitzicht over de vallei. We zijn benieuwd naar de vrouw achter al deze pracht en praal, de reden van hun verhuizing en de shoptips van Linda.

Kun je iets over jezelf en je gezin vertellen?

Bas en ik zijn al 13 jaar samen en ik ben nog steeds iedere dag verliefd en ontzettend dankbaar met mijn beste vriend aan mijn zijde. Samen hebben we heel wat momenten moeten vallen en opstaan maar problemen zijn er gelukkig om opgelost te worden. We zijn altijd in elkaar blijven geloven en in connectie gebleven. Ego’s aan de kant en uiteindelijk wordt alles steeds mooier en intenser, maar daar moet je wel voor blijven werken. Teun (10), Isa (9) en Skye (5) maken ons team helemaal compleet, en uiteraard onze hond “mascotte” Bobby. De kinderen zijn allemaal in Amsterdam geboren dus we zijn dit avontuur echt bewust met zijn vijven aangegaan.

Hoe lang wonen jullie op het eiland?

We wonen nu sinds twee jaar vast op het eiland. Daarvoor gingen we regelmatig op en neer en in 2012 zijn we ook getrouwd op het eiland. Tussendoor hebben we veel mooie plekken gezien maar op het eiland aankomen voelde toch echt als ‘thuiskomen’. We moesten deze stap gewoon maken.

Waarom hebben jullie de overstap gemaakt?

In Amsterdam liet ik me rond de kinderen snel leiden door een wereld waarin ze zoveel moeten en zoveel spiegelen. Waarin ze telkens alles nieuws wilden en als modepopjes door het leven gingen, zonder dat ze dit zelf leuk vinden. Dit begon ana me te knagen, ik wilde juist iets heel anders. Nu we op Ibiza wonen kunnen ze zich ontwikkelen tot wie je echt zijn en niet om hoe ze er uitzien. Er zijn hier weinig prikkels, we staan ontzettend dicht bij de natuur en kunnen helemaal meegaan in de ‘slowliving’ mentaliteit. Haast bestaat niet hier op het eiland, mañana mañana. Het eiland werkt niet mee als je teveel of te snel iets wilt.  We wonen op het platteland en kunnen als we onderweg zijn gerust even de schapen eten geven, stemmetjes bij de vogels verzinnen, naar de bloemen kijken of gewoon de zon onder zien gaan.

Er wordt iedere dag buiten gespeeld en ik krijg weer vieze kinderen thuis die lekker hebben lopen rommelen in de natuur. Daarnaast leren de kinderen te delen. Doordat wij onze casita verhuren, zijn er regelmatig gasten op ons terrein. Daar groeien de kinderen mee op. Iedereen wordt enthousiast ontvangen onze kinderen spelen graag met de kinderen die komen logeren en delen hun territorium en vaak ook speelgoed. Een enorme groei in hun sociale ontwikkeling. Iedereen die verblijft kan vrij zijn gang gaan waardoor een respectvolle saamhorigheid ontstaat. Je mooie plekje delen met andere mensen en die dan zo zien genieten en uitrusten geeft een heel warm gevoel.

Hoe zou je jouw interieur stijl omschrijven?

Een mix van vanalles. We wonen in een 300 jaar oude finca en je ziet nog details terug van de boerderij die het ooit was. Toen dit huis met dit waanzinnige uitzicht op ons pad kwam, konden we niet anders dan heel snel toehappen. We wonen hier sinds februari dus zijn nog volop bezig. Door mijn werk heb ik wat contacten in Marokko waar ik graag wat mooie spullen laat maken. Verder verzamel ik vintage parels van de kringloop en de mooiste kwaliteit linnen van Étoffe Unique. De muren worden binnenkort allemaal aangepakt met Bauwerk verf om het iets warmer te maken en wat meer sfeer te geven. We maken het af met spulletjes die we meenemen tijdens onze reizen. Overal hangt een Mediterraans vleugje en zo wordt het langzaam eigen.

Wat zijn je favoriete adresjes op Ibiza?

Op het eiland zitten veel interieurwinkeltjes langs de weg. Je rijdt er zo voorbij en het is vaak lastig parkeren, maar ik wil toch altijd even binnen speuren. Hier vind je de leukste dingen. Er zitten een aantal fijne vintage winkels op Ibiza, waaronder Troc. Deze zit op de weg naar school dus op de terugweg, moeten we altijd even stoppen om te kijken of er weer iets nieuws staat. Ik scoorde hier al stoelen, vazen en lampen. Op zaterdag is de grote markt in San Jordi, waar ik vaak even een rondje doe en nooit met lege handen wegga. Daarnaast wonen we vlakbij Sluiz, waar ik regelmatig even ben. En ik wandel toch altijd even bij Zara Home naar binnen.

Heb je nog een droom voor het huis?

We hebben bijna een ‘go’ voor het verbouwen van onze garage. Dat wordt een extra studio met eigen stuk tuin en uitzicht over de vallei, een buitenkeuken en buitenbadkamer. Verder wil ik wat kleine dingen aanpakken, maar vooral heel erg blijven genieten. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk ‘we did it, kijk ons nou’. De olijfgaard is lekker aan het groeien en het lijkt ons geweldig om straks eigen olijfolie te maken. En daarna eigen wijn!

Wil je de lezers nog iets meegeven?

Doen, doen, doen en blijven geloven. Dromen zijn er om waar te maken en er is altijd nog een weg terug. Geloven en positief denken is volgens mij echt key. En vooral iedere dag even stilstaan en naar jezelf en je leven kijken en realiseren dat het al genoeg is, dat je genoeg bent. Je bent al heel ver gekomen, neem de tijd en geniet daarvan. Geniet van je leven in het hier en nu, dan wordt het zonder te veel wensen en verwachtingen steeds mooier. Alles is mogelijk. Kijk niet naar anderen en doe vooral wat je zelf mooi vindt en waar je gelukkig en blij van wordt.

Casa Blanco op Ibiza