19 juni 2019, door Maartje

Barts Bloemen: we hebben (allemaal) meer bloemen nodig

19 juni 2019, door Maartje

Barts Bloemen: we hebben (allemaal) meer bloemen nodig

Wie mij, Maartje, maar zeker ook de rest van team Barts Boekje via de welbekende social media een beetje in de gaten houdt, weet dat we, naast reizen, nóg een grote liefde hebben: bloemen. Altijd bloemen, overal bloemen, never nooit niet bloemen. Wat soms wel best een beetje een lastig verhaal is aangezien we ook veel van huis zijn. Dat weerhoudt ons er echter niet van om altijd verse bloemen in huis te halen. Via een tweewekelijks abonnement én iedere zaterdag vers van de markt. Gaan we weg? Dan maken we de buren of onze vrienden er blij mee. True story want sharing is caring, samen geniet je meer en meer van dat soort clichés.

We hebben meer bloemen nodig

We hebben meer bloemen nodig

Cliché of niet: we hebben gewoon (altijd en allemaal) meer bloemen nodig. We worden simpelweg heel erg blij van verse, en van bloemen die nog nét niet helemaal uitgebloeid zijn (dan vinden we ze stiekem op zijn mooist, zeker tulpen, pioenrozen en ranonkels). Dat maakt die thuismomenten met onze favoriete mensen namelijk nog wat kleurrijker (lord knows we love colour), en onze vrienden staan steevast vooraan als we de deur achter ons dichttrekken voor het volgende reisje, aangezien ze weten dat onze bossies hun kant op komen.

Om die reden, beide redenen, kunnen we ons maar wat vinden in de jongste campagne van het Mooiwatbloemendoen.nl. ‘We hebben meer bloemen nodig’ heet de campagne, misschien heb je hem al voorbij zien komen? Idee achter de ietwat gulzige leus? Zochten we uit: hij staat voor meer van het goede en het mooie in het leven. Meer samenzijn, meer gelach. Meer lef, meer verwondering, meer verlangen. Meer bloemen om de momenten die er écht toe doen, nog belangrijker te maken. Hulde.

En daar kunnen we ons maar wat in vinden. Om de campagne kracht bij te zetten, werd er in het Amsterdamse Vondelpark hard gewerkt aan een 10 meter (!!!) lange muur van bloemen (uiteraard allemaal van het seizoen – zo mooi) mét kaartjes. Je mag deze kaartjes invullen met je eigen wens en ruilen voor een bloem van je keuze zodat de bloemenmuur uiteindelijk in een wensmuur zal veranderen (tenminste, zo zien wij dat voor ons). Vinden we een mooi initiatief.

‘We need more flowers’ werd de muur gedoopt – zit geen woord onbegrijpelijk Grieks bij. Die woorden werden ‘geschreven’ met witte bloemen en deze bloemen zijn de enige die in de muur blijven zitten, zodat je hem in geen geval kunt gaan missen. Links en rechts van de muur hangen de ‘I NEED’ kaartjes om in te vullen die je aan de achterkant van het bord vastmaakt. 

"

‘We need more flowers’ werd de muur gedoopt – zit geen woord onbegrijpelijk Grieks bij.

"

Waar het op neer komt is dat we, wij in elk geval wel en we denken jij ook, tijd te kort komen voor de dingen die eigenlijk het meest belangrijk zijn. Tijd voor vriendschap bijvoorbeeld. Liefde. En échte connectie. Bloemen dragen bij aan een gevoel van verbondenheid. Daarnaast toont onderzoek aan dat ze een positief effect op ons hebben. Logisch om er meer van te willen! Vandaar dat er vanaf donderdag 20 juni drie dagen lang een gigantische bloemenmuur in het Vondelpark staat. HALLO IG backdrop van je dromen (hoewel dat dus niet de boodschap is ;-)). 

Want als er iets niet maakbaar is, is het tijd. Samen-tijd om meer te zoenen, meer schaterlachen en meer te verwonderen samen met de mensen die er echt toe doen. Vandaar die giga-muur: zodat je er met zijn allen omheen kunt en je wens voor meer van het goede in het leven, te delen met precies die mensen. 

Je mag zelf kiezen voor welke bloem je je wens wil ruilen, ook fijn. Maar maak vooral een praatje met je mede bloemenplukkers, want ook daar gaat het om. Tot in het Vondelpark in Amsterdam donderdag aanstaande!

Uit het persbericht: Op donderdag 20 juni tot en met zaterdag 22 juni staat er in het Vondelpark een bloemenmuur als symbool voor alles waar we meer van nodig hebben. De muur zal een meterslang bloemenspektakel vormen, waar iedereen een bloem uit kan plukken en een briefje kan achterlaten met een wens. De bloemen in de muur staan stuk voor stuk symbool voor een échte behoefte: meer samen, meer liefde, meer verbeelding, meer moed, meer lol, meer wonder.