23 januari 2020, door Daimy

8 x De lekkerste spa’s van Nederland

23 januari 2020, door Daimy

8 x De lekkerste spa’s van Nederland

OHoe fantastisch is het om de werkknop uit te zetten en te leven in luilekkerland. Iets wat te weinig voorkomt in het dagelijks leven, maar wel in de categorie 'als we het doen dan doen we het goed' valt. En dat goed doen valt natuurlijk samen met naar de spa gaan. Maar welke? We houden bijvoorbeeld hé-le-maal niet van spa's waar enorme mensenmassa's op afkomen. Een allergisch dingetje. Afijn hier een lijstje met acht favoriete (verstopte) spa's in Nederland. Treat yourself.

City Spa

City Spa

Rituals – van het heerlijke douchespul – heeft door het land een vijftal te gekke City Spa’s (in Amsterdam, Almere, Heemstede, Knokke en Maastricht) en één ding is zeker: het is altijd goed. We zijn er onlangs nog geweest voor een spabehandeling en kort samengevat: het was een grandioos succes.

Rituals Urban Spa

 

IVY Boutique Wellness

IVY Boutique Wellness

Als de wiedeweerga gaan we richting Den Haag – Voorschoten om precies te zijn – waar IVY Boutique Wellness sinds kort zijn deuren heeft geopend. Naast plonzen in het zwembad kun je hier ook gebruik maken van de sauna’s, rustruimtes, gym en beauty treatments. Hier vind je nou echt Rust met een hoofdletter R en struikel je niet over andermans voeten. Duik na het rondje relaxen ook vooral het dorp in. Naast Ivy zit namelijk Proeflokaal Mimi (lunch en lifestyle-winkel), Valk Versmarkt (place to  be op het gebied van boodschappen) en we hebben van horen zeggen dat je hier vanaf april de lekkerste pannenkoeken bestelt bij een nieuwe pannenkoekenboerderij.

IVY Boutique Wellness

Parel in 't groen

Parel in 't groen

Parel in ’t groen, do we need to say more? Verstopt in de Oisterwijkse Bossen en Vennen ligt dit knappe boshuisje met een Finse sauna en stoomcabine. On top of that kun je er badderen in een jacuzzi met uitzicht over weilanden en natuur. Boek de (duo)massage als je een keertje helemaal geen zin hebt in het zweterige sauna gedoe.

Je kunt kiezen om hier een paar uur te vertoeven of je kunt er een nachtje aan vastplakken. Zouden wij doen.

Parel in ’t groen

Sauna Deco

Sauna Deco

Een ouwe gouwerd is deze. Sauna Deco is één van oudste sauna’s van Amsterdam en ze zijn niet vies van een lik goud her en der. je waant je in een chique Amsterdam meets Parijs spa en hopt van Finse sauna cabines naar stoombad en via infra rood sauna richting massages. Kortom, Herengracht is de plek waar u moet wezen.

Sauna Deco 

Away Spa

Away Spa

Dat W Amsterdam een blits zwembad op de rooftop lounge – aka het dakterras voor normale mensen – heeft weet iedereen wel. Dat in de kelder nóg een zwembad en zelfs een hele spa zit, is een stukkie minder bekend. Away Spa is een urban sanctuary waar je tot rust kunt komen, je nagels kunt laten stralen,  je haren laten doen of een facial of vegan massage boeken. Away Spa gebruikt voor de body treatments de producten van The Tides en er zijn verschillende massages om uit te kiezen. Massage plus noemen we ze hoor, want het is veel meer dan het masseren van je huid en spieren. Van een detox massage tot een kalmerende lichaamexfoliëring met zeewier; het kan bij Away.

Away Spa 

Thermen Bussloo

Thermen Bussloo

Voor een hele dikke vette city escape raden we jullie Thermen Bussloo aan. Deze spa zit verstopt in het bos aka de Veluwe en de plek ademt één en al rust. Zo maakt Thermen Bussloo zelfs gebruik van ontspannende onderwatermuziek en ’s avonds (slapen is ook mogelijk) kun je kijken naar de sterrenhemel. Vergeet die cenote in Mexico; bij Thermen Bussloo vind je precies hetzelfde in het Zoutwaterbad.

Thermen Bussloo 

 

 

Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster

Eigenaar Frank Bart is groot fan van forten en besloot er eentje om te bouwen: het luxe eco-chic wellness resort Fort Resort Beemster. De baden zijn op temperatuur door het gebruik van restwarmte van de sauna’s. Zelfs het regenwater en de zon worden ingezet om Fort Resort Beemster zo duurzaam mogelijk op de kaart te zetten. En dat is gelukt! Fort Resort ligt op 20 minuten afstand van Amsterdam en is een cadeau voor iedere saunaliefhebber.

Fort Resort Beemster 

Soak urban wellness

Soak urban wellness

Pssssst… niet verder vertellen, achter alle kantoren in het hectische Amsterdam Zuidoost zitten acht gerecyclede zeecontainers verschuild. Deze zeecontainers gaan het dagelijkse leven door onder de naam Soak Urban wellness: een spiksplinternieuwe boetiek wellness. Ontvlucht het drukke werkleven en ga languit in een  massagestoel of duik in een infraroodsauna. Ook is er een wellness bar waar je verse smoothies, sapjes of een salade bowl kunt bestellen.

Soak urban wellness