6 december 2020, door Nina van Hilst

Groene cadeautips: duurzaam, gezond en bewust

6 december 2020, door Nina van Hilst

Groene cadeautips: duurzaam, gezond en bewust

Aangezien we allemaal al redelijk zijn voorzien van spullen, ligt de lat ieder jaar weer hoger bij het kopen van de presentjes. We willen – uiteráárd – alleen nog maar cadeaus met een mooi verhaal. Want - zeg nu zelf - dat maakt het weggeven nóg leuker, niet? Zie hier een – heel het jaar door groeiend – lijstje met duurzame, gezonde en bewuste cadeautips. Neem dit lijstje er dus zeker bij wanneer je naarstig op zoek bent.

Heerlijke verzorgingsproducten

Heerlijke verzorgingsproducten

Rock Your World werkt met de krachten van essentiële oliën en kristallen. Deze verwerkt RYW in sprays en body en bath oils en geven je de magische boost die jij nodig hebt. Heerlijk!

Duurzame goodies die mooi verpakt zijn en eigenlijk liever zelf wil houden. Dat zijn de Kenkô skincare producten. Deze geweldige skincare producten zorgen voor je huid en geven je een goed gevoel.

Heel erg betaalbaar én clean. Naïf is altijd fijn om te geven en te krijgen. En ze hebben heel het jaar door fijne cadeauboxen.

Voor meer duurzame verzorgingsproducten kijk dan vooral bij deze webshops.

Duurzame mode

Duurzame mode

Kleding is natuurlijk heel persoonlijk qua keuze, toch is het ieder jaar weer een schot in de roos om te geven en krijgen. We got some good ones!

Het Nederlands-Australische merk Palaver. Omdat we de dames erachter zo lief vinden en de kleding om te smullen. Het linnen jumpsuit, de perfecte winkeltop of de simpele maar prachtige jurk. Wij willen alles wel krijgen. Of geven natuurlijk.

Voor meer super leuke ingepakte pakjes kijk op de webshops The Green Labels en Take It Slow. En Armedangels en Alchemist Fashion zijn ook een echte aanrader. Duurzaam én mooi. Kijk ook eens in dit lijstje duurzame mode on a budget voor meer inspiratie.

Accessoires

Accessoires

Onder het motto “buy less, choose well, make it last” is het natuurlijk helemaal uit om ieder jaar 10 nieuwe mutsen te kopen. Le Bonnet heeft het begrepen. Ze maken de mooiste tijdloze beanies en sjaals die je volgend en over 5 jaar weer uit de kast kunt trekken. Ethisch verantwoord en handgemaakt in Schotland van 75% wol en 25% zogenaamde Caregora. En – trust me – het zit zachter dan zacht om jouw of je liefs hoofdje.

Ook bij Armedangels, Qnoop en Sheep Inc. koop je mooie eco-verantwoorde accessoires als beanies, sjaals en sokken. Ook heel erg geschikt voor mannen!

Little Escapes

Little Escapes

Collect memories, not things is een van onze favo motto’s. En wat is er leuker om met je geliefde(n) erop uit te gaan. Dichtbij is net zo leuk en beter voor het milieu. Little Escapes – van onze eigen Maartje a.k.a. Bart – geeft je inspiratie voor de mooiste uitjes in Nederland en net daarbuiten. Of wat dacht je van Los Little Escapos om je reis naar Zuid Amerika te vervangen met een roadtrip door Spanje. Little Escapes zijn bovendien een plaatje om te krijgen.

Goede doelen cadeaus

Goede doelen cadeaus

Al enkele jaren kun je iemand helemaal NIKS cadeau geven. Want we hebben alles toch al? Greenpeace maakte een mooi cadeaudoosje van gerecycled karton waarmee je NIKS cadeau doet en daarmee stiekem eigenlijk een gulle bijdrage geeft aan het redden van de planeet.

Met Treedom kun je een boom cadeau doen. Jouw koffie, cacao, bananen of avocado boom wordt ergens ter wereld bij een duurzame boer geplant. En vervolgens kun je blijven volgen hoeveel CO2 jouw eigen boom aan CO2 ontneemt. Als dat geen groots cadeau is…

Inspiratiekaarten en journals

Inspiratiekaarten en journals

Waar we al jaren fan van zijn is de mooie set Inner Compass Cards. Deze helpen je richting te bepalen in je leven. Een doosje vol zelfreflectie en persoonlijke groei verborgen in een mooi vormgegeven set inspiratie kaarten.

Nu was Inner Compass een van de eerste op dit gebied. Dit jaar zijn de guidance journals booming. Rock Your World heeft een mooie moon journal, de zusjes Lexmond hebben de scheurkalender en zo zijn er nog een serie mooie journals waarmee je een extra duwtje in je rug krijgt om je leven nóg fijner te maken.

Ondergoed, sieraden en tassen

Ondergoed, sieraden en tassen

Eerder al schreven we prachtige – al zeggen we het zelf – lijstjes met de mooiste merken biologische, vegan en ethisch verantwoorde merken lingerie, sieraden en tassen. Als je daar nog niks tussen kunt vinden…