Nederland29 maart 2023, door Nina van Hilst

Fijne retraites in Nederland en Europa

Nederland, 29 maart 2023, door Nina van Hilst

Fijne retraites in Nederland en Europa

Rust. Soms verlang je naar niets anders dan bijkomen. Tijdens een retreat heb je een dag, een weekend of een week full focus op opladen of het aangaan van patronen die niet zo goed voor je zijn. Ben je op zoek naar een fijne retraite in Nederland of Europa? Bij deze retraites zit je goed om even uit te tunen en ook voor een workation, yogaretreat of persoonlijke ontwikkeling.

 

 

Over een weekje surfen, yoga, creatieve retreats en meer schreven we al eerder.

Wholesome Retreat 6-11 maart, Portugal

Wholesome Retreat 6-11 maart, Portugal

Het leven gaat ook over het vinden van balans tussen werk en plezier, genieten, gezond leven en – heul spiritueel gezegd – balans tussen lichaam en geest. De twee succesvolle business babes Sophie van der Schaft en Ylva van Wijk zetten naast hun reguliere business Wholistic World op, met als doel levens positief en blijvend te veranderen.

Het Wholesome 6 Day Retreat neemt je mee naar de Portugese zon, vlakbij Lissabon. Het programma bestaat uit “the standards” als yoga, meditatie, massages, gezond eten en natuur. En waardevolle lessen met 1-op-1 voedingsadvies, workshops en healing door middel van reiki en een cacao en plant ceremonie. Dit alles in een waanzinnig mooi huis omringd met natuur.

Reconnect 26 -28 januari, Brabant

Reconnect 26 -28 januari, Brabant

Op life changing trip naar Nepal, verwilderen in de bossen van Duitsland of gewoon thuis achter je laptop. Of drie of vijf dagen ontdekken en opladen in de Brabantse natuur. A Neverending Journey heeft uiteenlopende retreats waarbij connectie, ontdekken en natuur bovenaan het lijstje staan. Eerst op de lijst staat Reconnect om het jaar eens minder gehaast te beginnen. Drie dagen lang slaap je in een boomhut, wandel, reflecteer en deel je met een groep likeminded zielen. Ben je op zoek naar een grotere reis, bekijk dan vooral het hele programma van A Neverending Journey.

Reconnect vrijdag 26 januari 15.00 tot zondag 28 januari 20.00

In bed met Bart

In bed met Bart

Een nacht goed slapen doet wonderen. Het maakt je tot een ander mens. Sowieso is investeren in een goed bed thuis een van de beste dingen die je kunt doen. Maar jezelf verwennen met een heerlijk nachtje buiten de deur: doe! We maakten een aparte categorie met slaapplekken met het overheerlijke beddengoed van Auping: Do Not Disturb. Waar je ongegeneerd een dag of weekend je bed niet uit hoeft te komen.

Mandali Retreat Centre

Mandali Retreat Centre

Ongetwijfeld heb je Mandali Retreat Centre weleens voorbij zien komen. In de bergen van Noord Italië huist dit mooie retreat dorpje. Alleen het uitzicht is al een retraite an sich. Mandali heeft verschillende soorten weekenden of weken waarbij yoga, meditatie, ademhaling, lekker eten en groepssessies altijd terugkomen. Daarnaast zijn er specials als stilteretraites en retraites voor relatie, leiderschap en zelfs families. Meer over Mandali

De Hoorneboeg

De Hoorneboeg

Aan de mooie heide bij Hilversum vind je buitenplaats De Hoorneboeg. Op het terrein met oude boerderijen, de mooie moestuin van restaurant Bij de Tuinman en de pipowagens en tiny homes worden uiteenlopende retraites georganiseerd. De verschillende gebouwen op het terrein bieden plaats aan kleine en grotere retreats en zowel eendaagse als meerdaagse bijeenkomsten. Van een yoga retreat tot een detox weekend en women’s weekend tot breathwork dagen. Het programma bij De Hoorneboeg is wisselend en als je toe bent aan een weekendje opladen ergens centraal in Nederland, kijk dan zeker op de agenda van De Hoorneboeg.

Programma De Hoorneboeg

Slow living

Slow living

Waar de andere retraites in dit lijstje meer gaan over yoga, mindfulness en persoonlijke ontwikkeling, gaan de retreats in dit lijstje meer over slow living, vrouwelijkheid en esthetica. Van de wellbeing retreats van SheShe op Mallorca tot creativiteit bij Korai.

Lees meer op: de mooiste slow living retreats

Villa La Kookaburra

Villa La Kookaburra

In een mooie groene barranco (ravijn) in de buurt van Malaga ligt Villa La Kookaburra. Opgericht door twee Nederlanders als fijne plek voor een workation en retreats. Dit jaar hebben ze twee retreats op de agenda: co-living with kids en go back to (your) nature. Tijdens het co-living retreat leef je een week lang all inclusive samen met drie gezinnen en is gericht op community living, waarin je het jezelf makkelijker en prettiger maakt doordat er voor je gezorgd wordt, zowel jij als de kinderen met elkaar kunnen connecten en er ook nog gewerkt kan worden. Back to nature is het in connectie met jezelf, natuur en gelijkgestemden leven, waardoor je met nieuwe energie en inzichten de week uit gaat komen. Wil je een weekje werken onder de Spaanse zon? Dan kan dat ook bij La Kookaburra.