24 februari 2024, door Annemijn Heijstek

Barts Boekenclub: het ultieme feel-good boekenlijstje

24 februari 2024, door Annemijn Heijstek

Barts Boekenclub: het ultieme feel-good boekenlijstje

De eerste weken van 2024 duurden drie jaar, het regent non-stop en het is nog steeds hartstikke donker als je ’s ochtends wakker wordt. No worries, summer is coming! Over een tijdje tenminste. Tot die tijd kun je je vermaken met dit lijstje feel-good boeken. Instant moodlifters!

People We Meet on Vacation – Emily Henry

People We Meet on Vacation – Emily Henry

Alex en Poppy, twee beste vrienden, gaan al jarenlang met elkaar op zomervakantie. Je voelt ‘m al op je klompen aankomen: natuurlijk gaan er wat vlindertjes fladderen. Maar wat het allemaal reuze ingewikkeld maakt (en zo leuk om te lezen), is een mysterieuze ruzie tussen de twee waar je als lezer naartoe werkt en wat de reden is waarom Alex en Poppy elkaar een hele tijd niet spreken. Tot ze nog één keer met elkaar op vakantie gaan, in een poging de vriendschap te redden.

De nachtroos – Lucinda Riley

De nachtroos – Lucinda Riley

Je kent Lucinda Riley natuurlijk van de Zeven zussen-serie, maar deze schrijfster heeft nog veel meer moois geschreven. Wel altijd volgens hetzelfde principe: twee verhaallijnen die zich op andere locaties en tijden afspelen. Onze favoriet? ‘De nachtroos’, dat zich deels afspeelt in India en deels in Engeland. Prachtig, met vlagen heel aangrijpend (so much for feel-good) maar vooral een boek dat heel lekker wegleest.

Onder de Italiaanse zon - Santa Montefiore

Onder de Italiaanse zon - Santa Montefiore

Nog zo’n gevalletje waarbij je jezelf helemaal verliest in een andere tijd en op een dromerige plek. De achtenzestigjarige weduwe Gracie boekt spontaan een kookcursus in een Toscaans kasteel. Haar dochter besluit mee te gaan om een oogje in het zeil te houden, en neemt ook haar dochter mee. Maar Gracie gaat niet zomaar naar het kasteel, want ze draagt een groot geheim met zich mee. En dat heeft alles te maken met de mysterieuze graaf van wie het kasteel is. Een prachtig liefdesverhaal dat zich door drie generaties heen werkt.