6 april 2024, door Annemijn Heijstek

Barts Boekenclub: deze boeken zijn beter dan de serie

6 april 2024, door Annemijn Heijstek

Barts Boekenclub: deze boeken zijn beter dan de serie

Veel van de films en series die je kijkt op je favoriete streamingsdienst zijn gebaseerd op een boek. Natuurlijk zijn wij er bij Barts Boekenclub heilig van overtuigd dat de boeken beter zijn dan de series. Als je het ons vraagt, is het altijd beter om het boek te lezen dan de verfilming te bekijken, maar we begrijpen ook dat een avondje Netflixen op de bank ook heel chill is. Wat je dan écht moet lezen in plaats van kijken? Nou, in ieder geval deze drie titels:

One Day – David Nicholls

One Day – David Nicholls

Grote kans dat je de Netflix-hit ‘One Day’ al hebt gezien. Een prachtige serie, maar geloof ons: het boek is nóg mooier. ‘One Day’ volgt het leven van Dexter en Emma, die elkaar op 15 juli 1988 voor het eerst ontmoeten. Daarna keert schrijver David Nicholls steeds terug naar die datum terwijl hij hun relatie beschrijft in de jaren die volgen. Ook als je de serie al gezien hebt (of de film uit 2011 met Anne Hathaway) is dit boek het lezen waard.

De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han

De zomer waarin alles veranderde – Jenny Han

Doet de titel nog geen belletje rinkelen? Waarschijnlijk ken je het als ‘The summer I turned pretty’, de Engelse titel voor het boek én de tv-serie. In het boek volg je de 16-jarige Belly, die ieder jaar met haar moeder en broer de zomer doorbrengt in het huis van de beste vriendin van haar moeder en haar twee zoons, Jeremiah en Conrad. Een heerlijke coming of age-trilogie vol ontluikende liefdes. De serie wijkt op best veel punten af van het boek, dus ons advies? Het boek lezen natuurlijk!

 

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr

De bestseller van Anthony Doerr is beschreven vanuit het perspectief van een blind Frans meisje en een Duitse jonge soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek is enorm indrukwekkend en laat je nadenken over wat goed en fout is, en of zoiets überhaupt wel bestaat. De Netflix-verfilming, ‘All the Light We Cannot See’, doet daar op z’n zachtst gezegd geen recht aan. Skippen van je kijklijst, toevoegen aan je leeslijst!