6 juni 2024, door Annemijn Heijstek

Barts Boekenclub: dit zijn de beste fantasy boeken

6 juni 2024, door Annemijn Heijstek

Barts Boekenclub: dit zijn de beste fantasy boeken

You either love it or you hate it… De categorie fantasy. Hoor je bij de laatste club, lees dan tóch even door. Onderstaande titels maken van jou ook een fantasy lover, beloofd. Dit zijn de beste fantasy boeken.

Fourth Wing – Rebecca Yarros

Fourth Wing – Rebecca Yarros

Draken, monsters, magie; yup, dit valt onder de noemer ‘fantasy’. Maar dit boek is ook heel (heel!) sexy, verrassend en spannend. Je volgt boekenwurm Violet die naar het Oorlogscollege wordt gestuurd om drakenrijder te worden. Je begrijpt, dat gaat niet van een leien dakje. Tel daarbij op een super hotte aartsvijand, steamy romances en plottwist na plottwist en je begrijpt waarom we direct zijn begonnen aan het tweede deel van deze serie, Iron Flame.

Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

Deze roman draait om het verhaal van Feyre, die een wolf doodt en als vergelding door een beestachtig wezen naar het vijandelijke feeënrijk Pryhtian wordt meegenomen. Spoiler alert: haar ontvoerder blijkt geen angstaanjagend beest te zijn, maar een knappe landheer die last heeft van een aardig irritante vloek. Aan Feyre de schone taak om die vloek te verbreken. Een heerlijke reeks die je zeker even moet doorlezen, want het tweede boek is nóg beter dan het eerste.

Harry Potter – J.K. Rowling

Harry Potter – J.K. Rowling

Ja natúúrlijk staan álle Harry Potter boeken in dit rijtje. Ben jij een zelfverklaard Harry Potter-superfan maar heb je alleen de films gekeken? Sorry, telt niet. De boeken zijn zoveel gedetailleerder, diepgaander en beter dan de films. Afijn, je snapt het punt: deze hele reeks moet je gewoon eens (of vaker!) gelezen hebben.

De kleuren van magie - V.E. Schwab

De kleuren van magie - V.E. Schwab

‘De kleuren van magie’ speelt zich niet af in één, maar in vier verschillende versies van Londen. Kell is een bloedmagiër die tussen de verschillende versies van de stad kan reizen. Hij raakt in een van die parallelle werelden bevriend met badass zakkenroller Lila en samen nemen ze het op tegen een hoop slechteriken. Fijn: ook dit boek kent twee vervolgen, dus je kunt nog lekker even doorlezen als je deze uit hebt.