15 oktober 2019, door Maartje

Barts Boekenclub: ‘me time’ is aan

15 oktober 2019, door Maartje

Barts Boekenclub: ‘me time’ is aan

Natuurlijk bezoek je Barts Boekje voor de tips - duh. Dat doen we zelf ook. Maar met dank aan de welbekende sociale media, kennen veel mensen de luitjes achter deze website ook steeds beter (of tenminste: dat denk je natuurlijk, we laten alleen dat deel van ons leven zien dat we willen delen). Afijn, om die reden denk ik wel eens... Moet ik (ik = Maartje, oprichter van Barts Boekje) niet af en toe wat persoonlijks delen? Of in elk geval af en toe laten in het wel en wee? Want het is heus niet alleen reizen en uit eten gaan wat de klok slaat. Ben je mal! Het is ook uren achter de laptop (ja, ook/ juist op reis, the things you don't see on insta), volop lobbyen tijdens allerlei events en hebben we ook nog het thuisfront up & running te houden. Geen geklaag hier, maar druk is het wel.

Leest u mee?

Leest u mee?

Om precies die reden gooiden we Barts Boekenclub in de lucht: lezen, of dat nou luisteren of e-boeken is, is namelijk voor mij persoonlijk echt de enige manier om de continue gedachtestroom (Heb ik zus en zo al geregeld? Shit, dat moet nog online! Zijn die tickets nu geprint? Wie haalt Vito van school? Wat eten we vanavond…?) even, héél even stop te zetten. Nu even niet. Me time. Nope, geen Netflix of TV voor ondergetekende. Heb zelfs nog nooit een aflevering van Wie is de Mol gezien, laat staan van La Casa de Papel. Geen mij maar een verhaal. Niets zo ontspannen als een goede thriller, mijn ultieme ‘guilty’ (not so guilty) pleasure. Mocht je daarvoor tips willen, dan kan ik je wel helpen!

Dan moet je natuurlijk wel een beetje van mijn genre houden… Thrillers! De Zweedse variant zoals Jo Nesbro, de Amerikaanse (een lekker Karin Slaughtertje doet het altijd goed) maar het fijnst is het om, wanneer er eindelijk weer eens tijd is voor een verhaal, stante pede door mijn KOBO e-reader te kunnen scrollen (ideaal: de hele boekwinkel – en meer – op je schoot) op zoek naar een nieuw suspense pareltje. De favorieten van dit moment lees je hier onder.

Verloren vrouw - Charles den Tex

Verloren vrouw - Charles den Tex

Heerlijk deze nieuwe pageturner van drievoudig Gouden Strop-winnaar Charles den Tex, een Nederlandse schrijver die geboren is in Australie. Het verhaal: De jonge Djenna wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen door oplichter Luc. Ze lijdt aan geheugenverlies en aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn. Als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Wie is ze? Is ze iemand die ze liever niet wil zijn? Van willoze prooi verandert Djenna in een meedogenloze jager, bijgestaan door Luc. Zij weet niet wie ze is, hij moet zijn ware identiteit geheimhouden. Zij is hypermodern, hij is ouderwets. Zij is onderdeel van een geavanceerd systeem, hij houdt zichzelf volledig offline. Samen moeten ze haar opdrachtgever vinden en verslaan zodat zij weer zichzelf kan worden. Steeds weer blijkt: er zijn geen good guys meer, alleen nog maar bad guys. En Djenna…
Razend actueel, vol actie en weergaloos spannend: Verloren vrouw is Charles den Tex op zijn best… Nog niet uit, ik houd je op de hoogte!

Stillhouse Lake – Rachel Caine

Stillhouse Lake – Rachel Caine

Deze heb ik hiervoor gelezen en vond ik smullen. Ergens halverwege het verhaal af en toe een beetje langdradig maar houd vol! Je wordt op het eind beloofd.

Het verhaal: Gina is een introverte huisvrouw met een gelukkig huwelijk en twee leuke kinderen. Maar dan wordt door een auto-ongeluk het geheime leven van haar man als seriemoordenaar onthuld. Gina begint opnieuw, neemt een andere naam aan – Gwen Proctor – en ontpopt zich als een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen. Net als ze zich op haar gemak begint te voelen met haar nieuwe identiteit, wordt er een lichaam gevonden in Stillhouse Lake en ontvangt ze dreigbrieven. Gwen moet voorkomen dat ze wordt ontdekt – of toekijken hoe haar kinderen het slachtoffer worden van een moordenaar die haar wil kwellen.

E-book: € 9,99

Mooie Moorden (vierdelige serie) – Tica Morgan

Mooie Moorden (vierdelige serie) – Tica Morgan

Net als Netflix heeft Kobo ook eigen uitgaven. Meteen nog even over Kobo: dat is dus echt de allerfijnste e-reader! En ik kan het weten want ik gebruik ‘m veel (en versleet er al een paar. Lees: ik verloor ze; liet ze liggen in trein of vliegtuig. Oeps). Dit keer koos ik voor de fijnste so far en de lichte e-reader ever: de Kobo Clara HD e-reader is bijna even groot als mijn telefoon maar dan veel lichter. En ja, ik dacht vroeger ook altijd… Maar waarom lees je dan niet gewoon op je telefoon? Nou, omdat het licht van een e-reader dus aangepast is voor je ogen. Alles is heerlijk ‘mat’, bijna echt papier).Terug naar die eigen uitgave van Kobo: voor ons komende reisje heb ik alvast de eerste 2 delen van de gloednieuwe Kobo Originals-serie gedownload: Mooie Moorden (heerlijk! 4 delen! Ik HAAT het namelijk altijd als ik lekker in een verhaal zit en het is ‘op’). Het verhaal in het kort: Zoë Janssen is rechercheur en woont met haar twee zoontjes op het saaie Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Dan vindt er een bizarre moord plaats. Iemand lijkt hiermee de mensen op het eiland ter verantwoording te willen roepen..

E-book: € 9,99 per deel

bol.com x kobo

Kortom: tijd voor mezelf doe ik al lezend. Digitaal omdat ik simpelweg geen tijd om (maak!) om naar de boekhandel te gaan. Of eigenlijk: als er eindelijk een gestolen moment is, dan wil ik meteen aan de lees kunnen. Dikke pret dus toen ik de samenwerking tussen bol.com en Kobo ontdekte: je kunt namelijk een gezamenlijk abonnement afsluiten om zodoende onbeperkt e-books te lezen: Kobo Plus. Hierbij heb je keuze uit een aanbod van meer dan 405.600 Nederlandstalige en internationale titels (e-books en luisterboeken). Zo, hoppa. Op je schoot. Heb ik nu dus en het werkt écht als een dolle.

Dus mocht je deze (herfst)vakantie ook even wat tijd voor jezelf creeeren, dan kan ik dit alleen maar aanraden! Gogogo.