14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop Deel 9: Boogschutter

14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop Deel 9: Boogschutter

Ha die Boogschutter, leuk dat je ook hier bent! Een bijzonder wezen ben je, tenminste, als we de sterren mogen geloven. Half mens, half dier en wat je noemt nogal doelgericht. Dat is in 2021 heus niet anders.

De Boogschutter is het eerste winterteken van het verhaal. En het is het eerste teken van de derde - en laatste - cyclus van de dierenriem. De laatste en de eerste dus, opnieuw begin je deze derde cyclus met vuur. Vuur voor jouw eigen visie, zowel op je eigen leven als op het leven zelf.

Astrologie voor Dummies

Astrologie voor Dummies

Want wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen, niet alleen deze dus, is dat niemand ooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is.

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop. Jouw ingrediënten voor jouw leven – het is aan jou wat je ermee doet. Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken.

2021 is ‘een vijf jaar’ (2+0+2+1=5). Het is een nieuwsgierig jaar. Een onderhandelend bestaan, communicatie die onmisbaar is, een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn en vol van nieuwe plannen. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán.

Voor sommigen tekens is het jaar 2021 het uitermate gunstig om te reizen, voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is…

Reishoroscoop Boogschutter 2021 (23 november – 21 december)

Reishoroscoop Boogschutter 2021 (23 november – 21 december)

Sleutelwoorden voor de Boogschutter: vurig, optimistisch & heldhaftig

In het Boogschuttertijdperk vindt er in de natuur absolute verstilling plaats. De kortste dag van het jaar. Dit teken wordt in de astrologie geassocieerd met idealen en ideeën, visie en religie en anderzijds met geestdrift en temperament. Maar ook met reislust en behoefte aan expansie. Met een geheel eigen visie – en de drang om die ook een goed te verkondigen – zijn Boogschutters geweldige leraren. Echte ridders zijn het, ja, ook de vrouwen, net als uitstekende gidsen. Geboren optimisten, soms tegen beter weten in. Als jij de maan, venus of mars in dit teken hebt staan, dan herken je jezelf hier vást in.

Sleutelwoorden voor de Boogschutter: vurig, optimistisch & heldhaftig

Ah. De vakantie. Daar keek je naar uit. Een mini break of grote vakantie overslaan? Ben jij betoeterd. Geen denken aan. Dat geldt ook voor degenen die hun Venus, Mars of de Maan in dit teken hebben. Bij vrienden in het buitenland rol je liever te vaak dan te zelden over de vloer en een beetje Boogschutter is dol op snelheid: een motor, een jacht, een cabrio, een sportwagen of een luxewagen in de categorie ‘gas op de die lolly’ is een must (sort of speak) om er op uit te trekken. En dan in één keer door tuffen naar je vakantieadres!

De Boogschutter houdt namelijk niet van tussenstops. Dúúrt lang. Spanje is bij uitstek een Boogschutterland. De droge, door de zon gepijnigde grond spreekt je aan (aldus de sterren he, we hebben het zelf niet verzonnen). Evenals  stierengevechten, de strijd tussen mens en dier. Zoals de Boogschutter afgebeeld wordt. Dat proces speelt zich ook innerlijk af bij je: aan de ene kant dat grenzeloze optimisme en aan de andere kant die verstilling.

Andere typische Boogschutterlanden zijn Hongarije, Lapland en Zuid-Amerika. Overal waar ruimte is en/of waar het geloof een rol speelt. 2021 lijkt een veelbelovend jaar te worden voor de Boogschutter. In de startblokken jij! Een project lijkt te zijn voltooid en het loslaten ervan kan lastig zijn.

2021 is ook jaar met (mogelijk) grote stappen in je carrière én je persoonlijke leven. Jupiter in de Waterman kan voor de Boogschutters een omslag teweegbrengen in diezelfde carrière en mogelijk moet je daarvoor reizen of verhuizen. Een veelbelovende periode voor zaken is van juni tot oktober.

De maand april leent zich uitstekend voor een avontuurlijke vakantie om tot zelfexpressie te
komen of om zakelijk afspraken te maken en ideeën uit te wisselen. Tijd om een fijne vakantie te plannen voor de familie is half mei tot eind juli. Voor alleenstaanden kunnen er tijdens deze periode mooie nieuwe contacten ontstaan. Boogschutters doen ook graag uitwisselingsprojecten. Komt goed uit: wie weet ontmoet je daar je soulmate. In september of oktober kan een verhuizing plaatsvinden; dat kan met een relatie te maken hebben maar het kan ook zakelijk zijn.

De gezondheid van de Boogschutter kan in het geding komen door stress en veranderingen
en november leent zich uitstekend voor een retraite. Al met al een veelbewogen jaar met belangrijke stappen zowel zakelijk als privé. Enne: pas op je gezondheid. Vanaf 30 december 2021 kan er een grote omslag zijn. Op naar een nieuw begin.

Tot slot iets wat we allemaal mogen weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet.

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post.