14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop Deel 5: Leeuw

14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop Deel 5: Leeuw

Hoi Leeuw, leuk dat je er bent! Túúrlijk weet je zelf als geen ander wat voor plannen je hebt voor het komende jaar. Logisch. En natuurlijk heb je zelf al bedacht waar fiets, trein, auto en vliegtuig je in 2021 mogen brengen. Vast. Maar toch... Het is stiekem best wel erg leuk en interessant wat er in de sterren staat geschreven voor je.

 

Want, vurige Leeuw, voor sommigen tekens is het jaar 2021 uitermate gunstig om te reizen, voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is...

Astrologie voor Dummies

Astrologie voor Dummies

Want wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen, niet alleen deze dus, is dat niemand ooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is.

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop. Jouw ingrediënten voor jouw leven – het is aan jou wat je ermee doet. Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken.

2021 is ‘een vijf jaar’ (2+0+2+1=5). Het is een nieuwsgierig jaar. Een onderhandelend bestaan, communicatie die onmisbaar is, een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn en vol van nieuwe plannen. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán.

Reishoroscoop Leeuw 2021 (23 juli – 22 augustus)

Reishoroscoop Leeuw 2021 (23 juli – 22 augustus)

Sleutelwoorden voor de Leeuw: eerlijk, open & onbevangen.

Met het vijfde teken, de Leeuw, beginnen we aan de tweede cyclus van de dierenriem en daar beginnen we opnieuw (dat was ook het geval bij Ram) met vuur. Vuur is namelijk nodig om te starten. Die nieuwe impuls is nodig want anders gaat al het voorgaande verloren – snappie?

De Leeuw is dan ook het teken van de expressie. Eigenschappen als zelfexpressie, uitingsdrift en begeerte, die heb je, Leeuw. Leeuwen durven een risico te nemen en te provoceren. Is leuk vinden wij. Hun vuur blijft langer branden dan dat van de Ram. Het is volop zomer en het dier leeuw ligt majestueus te wezen op zijn steen en waakt over zijn leeuwinnen. Leeuwen zijn trouw, loyaal en uitstekende leiders. Steek die maar in je zak.

Sleutelwoorden voor de Leeuw: eerlijk, open & onbevangen

Hoewel de leeuw het nationale symbool van Nederland is, vinden zij het doorgaans te nat en te druilerig hier. Het decor is te weinig groots. Zij snakken naar de mediterrane zon en gaan daar eerder loom onder een parasol met een koel glas ergens afgelegen liggen dan zich begeven tussen de massa op het strand. Het mag echter niet te afgelegen liggen want ‘s avonds moet er vertier zijn. Er mag geflaneerd worden, de dansvloer bezocht of eindeloos op terrasjes gehangen. Zelden zullen zij alleen op vakantie gaan. 

Daar waar de zon is, gaan de Leeuwen graag. Frankrijk, Ibiza, de Middellandse zee, Italië … Stuk voor stuk favoriet. Maar ook hoofdsteden worden graag bezocht, het liefst tijdens een festival. Hear hear.

Ook ver weg trekt de Leeuw, als er maar zon is! 2021 is bovendien – het houdt niet op voor je lieve Leeuw – een geweldig jaar voor een huwelijk, samenwonen, een vruchtbare zakelijke samenwerking of het ontmoeten van je soulmate. Ook carrière-wise en financieel ziet het er allemaal maar wat gunstig uit. Relaties lijken centraal te staan, zowel privé als zakelijk. 

De eerste twee maanden van het jaar storten de meeste Leeuwen zich ambitieus en defensief op een eerder begonnen project. Ze vechten ervoor. Reizen lijkt geen prioriteit te hebben. Er worden eerder samenwerkingen en gedeelde interesses bekeken. Er komt een diep zelfinzicht bij de Leeuw, wat hem een enorme boost geeft. Waar zij heen willen en wie zij zijn wordt duidelijk en daar gaan ze voor staan.

De eerste maanden staan in het teken van een verhuizing, renovatie of plannen in die richting. Zakelijk gezien is het tussen 22 februari en 23 april een gunstige tijd om reizen of trainingen te volgen in het buitenland. Het is ook een goede tijd om onroerend goed aan te kopen. Dat zou in het buitenland kunnen zijn – idee misschien? Voor vakantie is het van half mei tot eind juli gunstig. Voor de single Leeuwen is het mogelijk dat ze daar hun liefdespartner tegenkomen. Ha! Van eind november tot half december is het opnieuw gunstig om te reizen, zowel voor een familiebezoek, een reisje voor jou alleen of een zakelijke trip.

Enfin, het is een jaar waarin de Leeuw het oude mag laten gaan en het nieuwe ervoor in de plaats mag zetten. Een jaar met prachtige carrièrekansen en nieuwe contacten, zowel zakelijk als privé.

Tot slot iets wat iedereen mag weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet, maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet. 

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post.