14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop deel 8: Schorpioen

14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop deel 8: Schorpioen

Hoi Schorpioen, leuk dat je er bent! Je bent gezegend met een van de meest spannende tekens uit de dierenriem (vinden wij dan he). De liefde voorop, lekker energiek en vol van plannen.

Dat zit (in een notendop hoor) zo: Schorpioen is het tweede water- en herfstteken van de dierenriem en het laatste van de tweede cyclus. Er wordt opnieuw iets afgesloten en er komt een intensiteit aan gevoelens bij vanuit al het voorgaande. In de natuur verliezen de bomen hun bladeren, de natuur kleurt goud voordat ze haar zomerse schoonheid lijkt te verliezen (vinden wij juist mooi) maar in de kiem leeft alles juist nu voort.

Astrologie voor Dummies

Astrologie voor Dummies

Wat wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen, niet alleen deze dus, is dat niemand ooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is.

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop. Jouw ingrediënten voor jouw leven – het is aan jou wat je ermee doet. Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken.

2021 is ‘een vijf jaar’ (2+0+2+1=5). Het is een nieuwsgierig jaar. Een onderhandelend bestaan, communicatie die onmisbaar is, een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn en vol van nieuwe plannen. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán.

Voor sommigen tekens is het jaar 2021 het uitermate gunstig om te reizen, voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is…

Reis horoscoop schorpioen 2021 (30 oktober- 23 november)

Reis horoscoop schorpioen 2021 (30 oktober- 23 november)

Sleutelwoorden voor de Schorpioen: intens, gedreven & vasthoudend

De Schorpioen, en dan bedoelen we het dier, eet via haar angel en kan daar ook dodelijke steken mee uitdelen. Good to know nietwaar? Maar zij een baby krijgt dan draagt ze die weken op haar rug waardoor ze haar angel niet kan gebruiken: de liefde (voor die kleine in dit geval maar eigenlijk geldt het voor alle liefdes) gaat voor op de honger en het gevaar. Met een haarscherpe intuïtie zijn Schorpioenen goede zakenmensen en partners, hoewel ze vaak wel wat mysterieus. Dat hoeft geen nadeel te zijn overigens – au contrair!

Een beetje Schorpioen lijkt een tomeloze energie te hebben. Met een intensiteit die geen enkel ander teken kenmerkt zoeken ze de randen van het leven op. In de tweede helft van hun leven kunnen ze een totale ommekeer in gedrag en optreden ervaren waardoor ze zuiniger omgaan met hun energie. Soms hebben ze de neiging om in de midlifecrisis te blijven hangen… Wees gewaarschuwd. 

"

Sleutelwoorden voor de Schorpioen: intens, gedreven & vasthoudend

"

Vakanties mogen uitdagend zijn voor de Schorpioen. Het extreme en gevaren worden opgezocht. Dat lijkt hen reliëf te geven. Een schorpioen test daarmee zijn of haar blinde vertrouwen in het zesde zintuig. Een beetje ruig terrein, een gedurfde onderneming of een extreem weertype – helemaal iets voor jou, aldus de sterren. Of op de bonnefooi op weg en we zien wel waar we overnachten. Oostbloklanden, voormalig Joegoslavië, IJsland, Marokko, vulkaaneilanden als Lanzarote en Sicilië – ga! Of zelfs een stuk verder weg zoals naar Vietnam en Indonesië of een land in opbloei… Het zijn allemaal mogelijkheden voor de Schorpioen.

2021 is voor de Schorpioen een belangrijk jaar op financieel gebied. Er kan orde op zaken worden gesteld daar en ook familiebanden en vriendschappen worden, mits je een beetje je best doet natuurlijk, versterkt. De Jupiter in Waterman maakt dat de Schorpioen bezig is met verandering van woonlocatie en woonsituatie. In de eerste helft van het jaar kan een verhuizing plaats vinden en/of een huis gekocht. Op zich is het een geweldig jaar voor familie en vrienden; dat mag ook wel na dat verdomde 2020 niet? In het begin van het jaar kan het nog wat rommelen in je relaties. Wees verstandig en ga conflicten uit de weg. Probeer je niet te laten gelden, nergens voor nodig en daar pluk je dan straks de vruchten van.

 

De single Schorpioen krijgt legio mogelijkheden om iemand te ontmoeten. Sterker nog: de mogelijkheid dat je diegene ontmoet tijdens een reis is groot. Jonge Schorpioentjes kunnen kiezen voor en studie in het buitenland. Romantiek kan daar, lekker ver weg, opbloeien en er is zelfs de mogelijkheid dat je juist die ene vindt waar je naar op zoek bent.

Gezinsuitbreiding is ook niet uitgesloten. Een mooie tijd voor romantisch reizen is de maand juni en voor zaken doen, of om het aangename met het nuttige te verenigen, is juist de maand juli zeer geschikt. Een retraite of healing kan nodig zijn eind september en oktober. En toch is het al met al eerder een financieel jaar dan een reisjaar. Hoe je het verdient, uitgeeft, spaart en belegt kan veranderen maar hoe dan ook: aan het eind van het jaar ziet het er een stuk beter uit dan eind 2020. Steek die maar in je zak.

Tot slot iets wat we allemaal mogen weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet.

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post.