14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop Deel 10: Steenbok

14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop Deel 10: Steenbok

Hoi Steenbok, gezellig je hier te treffen. Nummer 10 rij in de lijn van dierentekens. Eens zien wat er voor jou op reisgebied in de sterren staat geschreven! Maar first things first:

Astrologie voor Dummies

Astrologie voor Dummies

Want wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen, niet alleen deze dus, is dat niemand ooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is.

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop. Jouw ingrediënten voor jouw leven – het is aan jou wat je ermee doet. Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken.

2021 is ‘een vijf jaar’ (2+0+2+1=5). Het is een nieuwsgierig jaar. Een onderhandelend bestaan, communicatie die onmisbaar is, een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn en vol van nieuwe plannen. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán.

Voor sommigen tekens is het jaar 2021 het uitermate gunstig om te reizen, voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is…

Reishoroscoop Steenbok 2021 (21 december - 20 januari)

Reishoroscoop Steenbok 2021 (21 december - 20 januari)

Sleutelwoorden voor een Steenbok: ernstig, zwijgzaam & geduldig

Steenbok is het tweede winterteken moet je weten. De met moeite verkregen eigen visie van de dierenriem in Boogschutter (vuur) wordt in Steenbok geaard. Er wordt naar een weg gezocht. De ogenschijnlijke structuurloosheid van de idealen van de Boogschutter komen tot een halt. We dichtten de Steenbokken dan ook karaktereigenschappen als doelgerichtheid, zelfdiscipline, doorzettingsvermogen en een gevoel voor ordening en structuur toe. Te herkennen in het dier steenbok. Aha. zo kan hij met vier poten op een ongelofelijk steile helling staan en met geduld en strategie zijn weg vinden naar dat ene grasje aan de top. Het grasje in het midden slaat hij over: de Steenbok gaat zonder enige schroom direct voor de top. Grappig is dat jeugdige Steenbokken er jong vaak wat ouder uitzien en naarmate ze ouder worden, gaan ze er juist jeugdiger uitzien.

Sleutelwoorden voor een Steenbok: ernstig, zwijgzaam & geduldig

Steenbokken kunnen jarenlang naar dezelfde plek op vakantie gaan, kammen de omgeving uit en worden expert van die plek. Met verve zullen ze die aanprijzen. Het zijn vaak fervente wintersportliefhebbers. Een gebied wat zich kenmerkt door bergen en keien, is al gauw geliefd. (net als bij het dier, juist). Uitzicht en overzicht lijken wezenlijke behoeften.

Denk aan de Franse alpen, Zwitserland, rotsachtige eilanden als Corsica en Elba, Noord-Afrika en de Himalaya. Noorse en Deense Fjorden, koele gebieden met hoogte. Rusland en dan met name St. Petersburg, en een stad als Praag. Maar ook de koraaleilanden in de Stille Zuidzee. Steenbokken kunnen er een sport van maken zo goedkoop mogelijk te reizen maar als ze eenmaal welvarend zijn, lijken ze daar graag mee te pronken en kiezen ze voor Monaco of andere luxe zeehavens met jachten.

De gemiddelde Steenbok heeft jaren van herstructurering achter zich liggen. 2021 kan een
jaar van transformatie worden, de grenzen verlegd. Helemaal aan het begin van januari is een periode die zeer geschikt is om reizen, dat kan te maken hebben met een familiebijeenkomst, een renovatie of verhuizing of een actieve vakantie in eigen land. De maand januari leent zich voor romantiek.

Van eind maart tot 11 juni is het gunstig voor vakantie met het gezin. Voor alleenstaanden is de maand juni uitermate geschikt voor korte of langere tripjes om een nieuwe romance te intensiveren. Augustus laat een meer zakelijke instelling zien en er kunnen zakelijke uitstapjes gemaakt worden of cursussen gevolgd. Van 11 september tot begin oktober opnieuw een gunstige zakenperiode, eventueel verbonden met reizen. In november kan er verhuisd worden of gestart met een nieuwe baan of project.

Het hele jaar laat een gunstige tendens zien, relaties veranderen en vernieuwen. Kijk vooruit
lieve Steenbok, en niet achterom.

Tot slot iets wat we allemaal mogen weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet.

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post.