14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De grote Barts Boekje reishoroscoop deel 2: Stier

14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De grote Barts Boekje reishoroscoop deel 2: Stier

Hoi Stier! Leuk dat je er bent. Je bent de tweede in de rij: deel 2 van onze om-te-smullen (al zeggen we het zelf) Barts Boekje jaarhoroscoop, één van onze betere ideeën van 2021 (en ja, ook dat zeggen we het zelf), die is voor jou en je mede-Stieren.

Eerst even een stukje Astrologie voor Dummies, dat is handig voordat je verder leest. Want wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen,  niet alleen deze dus, is dat iemand nooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is. 

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop. Jouw ingrediënten voor jouw leven - het is aan jou wat je ermee doet. 

Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken. 

Reis horoscoop voor de Stier in 2021

Reis horoscoop voor de Stier in 2021

Sleutelwoorden voor de Stier: reëel, praktisch & gezellig.

Als tweede lenteteken zijn Stieren verbonden met de aarde en met alle zintuigelijke genoegens ervan. Dat wat in Ram begon – de lente waarin alles mogelijk is – wordt in Stier gekanaliseerd. Met de aarde verbonden blijven is dan ook belangrijk voor ze. Enne, niet onbelangrijk, Stieren staan bekend als echte levensgenieters! En daarmee als fervente Barts Boekje lezers – uiteraard.

Er is vanuit Stieren een natuurlijke behoefte aan houvast en (materiële) zekerheid. Dat zie je terug in hun favoriete vakantieadressen. Groot Brittannië en dan met name Wales en Ierland met zijn showers. Maar ook bourgondisch België en Frankrijk bieden tal van mogelijkheden! En zeker New York en Arizona zijn voor Stieren fijne ver weg bestemmingen. Okeisgoed (ik, Maartje, ben Stier – o de herkenning). Vaak hebben Stieren een tweede huis of een stacaravan… Bossen en natuur dichtbij en de mogelijkheid om te koken voor familie en vrienden. Je treft ze ook aan in luxehotels, liefst met zwembad en restaurant (check check check). De Middellandse zee lijkt stiekem best alweer ver. Ver genoeg in elk geval: in 2021 heb je vast ook de neiging het dichter bij huis te zoeken nietwaar?

Sleutelwoorden voor de Stier: reëel, praktisch & gezellig.

2021 is ook de start van het nieuwe Aquarius tijdperk en met de conjunctie van Saturnus en Jupiter in Waterman zullen er veel veranderingen op relatievlak plaatsvinden. De Stier kan daar moeite mee hebben. Hoe meer hij zich laat meebewegen met deze veranderingen, hoe gelukkiger hij zich zal voelen – doe er je voordeel mee!

Wat je zou moeten doen? Stabiele mensen om je heen verzamelen. Dat geeft die onvoorwaardelijke steun die Stieren nodig lijken te hebben. Romantisch gezien wordt 2021 een mooi jaar waarin je relatie verstevigd wordt en waar de single Stier de juiste partner zomaar eens aan zou kunnen gaan trekken. Het begin van 2021 lijkt druk en hectisch (joh);  een nieuwe drive op werkgebied en bijbehorende energie zal er waarschijnlijk toe leiden dat de Stier niet op vakantie gaat (hahahaha).

In het voorjaar er even tussenuit zou wél goed voor ze zijn (gelukkig), even opladen it is. Een stedentripje of een korte vakantie – doe het! Juni en juli met de Jupiter weer even in de Vissen en Mercurius retrograde: jullie zullen eerder de behoefte voelen om thuis te blijven. Maar anders: weet dat de zomer een prima reistijd is en ook de laatste drie maanden van het jaar kun je zeker probleemloos plannen en reizen. Diep ademhalen en genieten van alle vernieuwingen en contacten!

Tot slot iets wat we allemaal mogen weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet. 

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post