23 november 2017, door Maartje

Barts Kookboekje: Gevulde Pita

23 november 2017, door Maartje

Barts Kookboekje: Gevulde Pita

Pita's zijn fantastisch. Vul ze met van alles en nog wat en hopla, daar staat je lunch. Easy does it. En lekker is het ook nog eens. Zeker in dit geval, een recept waar je je liederlijke gang kan gaan met hoeveelheden. Maakt het lekker makkelijk: doe waar je zin in hebt.

Wat je (ongeveer dus) nodig hebt voor 3 à 4 gevulde pita's a la Barts Kookboekje:
- 1 zak rucola
- Feta
- Paprikapoeder
- Ras El Hanout
- 400 gram bloemkool
- Klein bakje Griekse yoghurt
- 150 gram kikkererwten uit blik
- Een zak pita's (volkoren, gewoon, alles kan natuurlijk)
- Citroensap (van een uitgeperste citroen of lekker mak uit een flesje)
- Tahin

En zo maak je het:

Kind kan de was doen. Maar echt. Daar ga je. Pak een ovenplaat en doe daar een vel bakpapier op. Snijdt de bloemkoolroosjes klein en leg ze op de bakplaat. Daar overheen gaan de kruiden: paprikapoeder en Ras El Hanout. Een eetlepel? Nee, wel wat meer. Ga lekker los. Zodat de bloemkool lekker onder de kruiden zit. Zet de bakplaat voor ongeveer 10 minuten op 200 graden in de oven.

Ondertussen kan je in een schaal het kleine bakje Griekse yoghurt mengen met citroensap (knijp even flink in dat flesje of anders het sap van een halve citroen) en een theelepel tahin.

Haal de bakplaat uit de oven. Voeg de kikkererwten uit blik eraan toe (even laten uitlekken), roer het geheel en zet de bakplaat nog een keer voor zo'n tien minuten in de oven. Als het er allemaal mooi knapperig uitziet is het klaar.

Roer de bloemkool en kikkererwten door het yoghurt mengsel heen. Rooster de pita's en vul ze met het mengsel, top dit af met stukjes feta en rucola en klaar is Kees.

Al met al: overal kan er wat meer van bij, iets meer yoghurt, iets meer feta, waar je zin in hebt. Vooral nog een tweede pita uiteraard.

Liefs, Bloeme