28 juni 2019, door Milou Verbeke

Barts Kookboekje: Italië in je keuken met Mazzetti balsamico

28 juni 2019, door Milou Verbeke

Barts Kookboekje: Italië in je keuken met Mazzetti balsamico

Láng geleden schreven we nog eens een fijn recept uit bij Bart. Barts Kookboekje - leuk toch? Want van alleen maar buiten de deur eten is nog nooit iemand rijk geworden, en hoe fijn is het eigenlijk om soms zelf ook weer eens aan de slag te gaan in de keuken. Dus, hier op het Bart HQ vonden we het hoogtijd om deze rubriek weer nieuw leven in te blazen. En wat is er nu beter dan een klein beetje Italië naar de Nederlandse zomer(keuken) te halen? Gooien we er tussendoor ook nog wat Italiaanse woorden doorheen - lijkt het net alsof je tussen de don's en de diva's staat te kokerellen.

Zo gezegd, zo gedaan.

Zo gezegd, zo gedaan.

En dus gingen we aan de slag met de Balsamico van Mazzetti, hop ingevlogen vanuit Modena (maar je kunt ‘m ook gewoon bij de Appie kopen hoor). Nu kun je met Aceto Balsamico ontelbaar veel lekkere gerechten maken (bijvoorbeeld als dressing op salades en toetjes of als saus over een biefstuk) maar wij gingen voor de Penne all’Arrabiata mét meatballs. Tevens ook top-recept van Barts huis, tuin en keuken chef Jikke en nu kun jij ‘m thuis ook uitproberen. Prego.

Ingredienti, 2 a 3 persone
Mazzetti Balsamico
Olijfolie extra vierge
Parmigiano Reggiano
300 gram Pasta
1 ui
2 tenen knoflook
1 paprika
2 blikken gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 rode peper
1 zak rucola
300 gram gekruid kipgehakt
Paneermeel
Kruiden: tijm, koriander, bieslook en basilicum

Preparare

Preparare

Kook water voor de pasta. Snij een halve ui en meng deze samen met de geperste teen knoflook en een beetje paneermeel door het kipgehakt. Doe vervolgens de tijm, bieslook en koriander erbij. Gooi ondertussen de pasta in het kokende water. Bak de meatballs 5 minuten op hoger vuur aan en laat daarna nog zo’n 10 minuten doorsudderen op laag vuur. Terwijl de balletjes aan het braden zijn bak je de overige ui met de andere teen knoflook; hierna gooi je de paprika en de rode peper erbij. Vervolgens de tomaten uit blik met de tomatenpuree. Haal de pan van het vuur en doe er wat Mazzetti Balsamico doorheen. Meng de meatballs hier doorheen. Leg op de borden wat rucola, giet te pasta af en schep dit ook op de borden. Vervolgens de Arrabiata saus, met wat basilicumblaadjes. Top ‘m af met parmezaanse kaas en nog wat extra balsamico. Buon appetito.

mazzettioriginale.it

Wel Italie maar toch liever niet in je eigen keuken? Pak deze er dan nog even bij: Italie in Amsterdam