30 september 2017, door Maartje

Barts Kookboekje: Chunky Scones

30 september 2017, door Maartje

Barts Kookboekje: Chunky Scones

Vergeet de scones zoals je ze kent: klein, bescheiden. Dit zijn chunky, grote scones. En in het geval van scones is meer écht beter. WE LOVE scones. Waarvan acte. Met extra jam (liefst zelfgemaakte) en extra clotted cream. Het kan niet op. Wij maakten ze voor het ontbijt maar als middagsnack kan natuurlijk ook.

Wat je nodig hebt voor 4 chunky scones:

250 gram zelfrijzend bakmeel
2,5 theelepel bakpoeder
Halve theelepel zout
1 zakje vanillesuiker
30 gram suiker
50 gram boter
1 ei
75 ml melk

En zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 225 °C. Leg de bakplaat alvast klaar met bakpapier erop en pak dan een kom. In de kom zeef je het bakmeel, de bakpoeder en het zout. Daar doe je de vanillesuiker en de suiker bij. Snij de boter in kleine blokjes en voeg deze aan het meelmengsel toe.

Klop het ei met de melk los en bewaar een klein beetje van het ei-mengsel voor het bestrijken van de scones (voor ze de oven ingaan) en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed vervolgens het meelmengsel tot het deeg van de chunky scones. Vervolgens verdeel je het deeg in vieren en kneed je er bolletjes van. De bolletjes leg je op de bakplaat en bestrijk je met het ei-mengsel. Vervolgens kan  het geheel de oven in voor ongeveer 10 minuten. Na 10 minuten moeten de scones lichtbruin en uiteraard gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze op het bakblik afkoelen.

De scones eet je uiteraard met jam en slagroom, of clotted cream en/of mascarpone. Allemaal even lekker.

Het originele recept pikten we van Allerhande maar we maakten de scones een ietsiepietsiepietsie anders.

Met heel veel dank voor het maken aan Clara Tilanus.

Liefs, Bloeme