14 november 2022, door Teun Tielen

Op retraite met Barts Boekje en Auping

14 november 2022, door Teun Tielen

Op retraite met Barts Boekje en Auping

Zo. Tijd om bij te komen en voor bezinning. Want of je nu een hectische (en o zo leuke) vakantie achter je hebt gelaten, een sprint hebt moeten maken op werk of juist privé wat kopzorgen hebt gehad: tijd voor rust moet ook op de kalender. Want zonder dat, kun je - eigenlijk - niks.

Klinkt gemakkelijk, maar in de praktijk is dit toch vaak niet het geval. Want we willen / moeten / gaan maar doordoordoor. Kortom: je rust pakken en ontspannen is lastig, en toch oh zo essentieel.

Om je op weg te helpen, gingen we op zoek naar van die de ultieme plekken om tot rust te komen (spoiler: die vonden we). Speciaal voor onze lezers (ja, jij dus) hebben we, samen met Auping en met heel veel liefde, een selectie gemaakt en meteen een aantal unieke arrangementen samengesteld.

Of je nu wil overnachten in de Hollandse natuur of liever je koffers pakt om naar la douce France te vertrekken; er is voor ieder wat wils. Rust opzoeken in stijl op Bart approved plekken. Zoete dromen gegarandeerd. Die dromen worden extra zoet door het beddengoed waar je onder slaapt, dat is namelijk van Auping, het oer-Hollandse beddenmerk dat – net als wij – rust mega hoog in het vaandel heeft staan.

 

Do not Disturb retraite @ TinyParks

Do not Disturb retraite @ TinyParks

I’ll be out in the woods. In een tiny house midden in het bos om precies te zijn. De Forest Cabins van TinyParks liggen naast Nationaal Park Drents Friese Wold. Die Forest Cabins zijn alles behalve primitief en alles wat je nodig hebt zit erin (ja, dat past écht). Niet dat je het keukentje persé nodig hebt, want voor eten wordt gezorgd.

Tijdens de Do not Disturb retraite bij TinyParks verblijf je twee nachten in een Forest Cabin (inclusief ontbijt!), kun je een avond aanschuiven bij het TinyParks Family diner en duik je de sauna in.

Do not Disturb retraite @ Zwier

Do not Disturb retraite @ Zwier

Vrijhaven Zwier is echt zo’n plek waarvan de naam goed gekozen is. Een fijne hideaway aan de Vinkeveense Plassen. Gegarandeerd dat je energielevel hier een flinke zwier krijgt. Op de Pakschuyt – een oud schip dat super de luxe verbouwd is – word je heerlijk in slaap gewiegd.

Tijdens de Do not Disturb retraite bij vrijhaven Zwier slaap je twee nachten op de Pakschuyt waar je gebruik kunt maken van de houtgestookte hottub en sauna. Eén nacht in de haven, en één nacht op een rustig plekje op de Plassen waar de schipper je naartoe vaart en de volgende dag weer ophaalt. Alsof slapen op een schuit nog niet genoeg is ga je ook drie uur varen met een eigen sloepje. Alle maaltijden (vega & bio) zijn inbegrepen, op zaterdagochtend mag je deelnemen aan de morning flow yoga en op zondagochtend is er een ademsessie om de dag te starten.

Do not Disturb retraite @ Domaine les Reprilles

Do not Disturb retraite @ Domaine les Reprilles

Aan het eind van een doodlopend weggetje in de Bourgogne vind je Domaine Les Reprilles, een boerderij van meer dan 100 jaar oud. Klinkt idyllisch, is het ook. De boerderij ligt namelijk in de Morvan, een groot natuurgebied met veel bos en water. Als je wil fietsen, zwemmen of watersporten ben je hier dus aan het juiste adres. Op koudere dagen kun je terecht in het verwarmde zwembad of de hottub (er zit een sessie inbegrepen bij het arrangement!). Slapen doe je in een Franse gîte die van alle gemakken is voorzien. Zo is er een luxe keuken, staat er een houtkachel, en is er een privé terras.

Tijdens de Do not Disturb retraite bij Domaine les Reprilles verblijf je een weekend (3 nachten lang) met zijn tweetjes in de Auping gîte, geniet je van een hottub sessie én krijgen jullie allebei een massage.