16 april 2019, door Maartje

Zwier, de vrijhaven van de stad Amsterdam

16 april 2019, door Maartje

Zwier, de vrijhaven van de stad Amsterdam

Kamperen in Nederland bij Zwier; yes please! We zijn namelijk een beetje op de plek en schreven er al vaker enthousiast over. Sterker nog: we zijn al twee lentes achter elkaar, en een najaar, gaan zwieren. De volgende zwier staat bovendien al gepland. Afijn, U begrijpt, we zijn fan. Want wie houdt er niet van zonsondergangen gezien vanuit de tent? Of tuffen over het water wanneer iedereen allang naar huis is? Juist. We krijgen vele vragen van mensen die willen weten of Zwier nog echt een aanrader is... Een duidelijke ja!

Zwier, de Vrijhaven van de Stad

Zwier, de Vrijhaven van de Stad

Zwier is 8 minuten nog een kleine rijden wanneer je Ring Amsterdam verlaten hebt en ondanks deze korte afstand kom je terecht in een compleet andere wereld. Beloofd. Idyllische landweggetjes, tuffende bootjes en nieuwsgierige eendjes. Op het in 2017 geopende terrein van Zwier vind je comfortabel ingerichte bell-tenten pal aan het water. Comfortabel, ja, en woest-aantrekkelijk: de inrichting van de tenten en de gemeenschappelijke ruimtes (de keuken en douches) komen zo uit VT Wonen.

Een boxspring en warme dekens om onder te slapen, een regendouche om je te wassen en desgewenste heerlijk (vega) eten om te bestellen lijken meer te passen bij een luxeverblijf dan een weekendje kamperen. Anti-kampeerders proof dus, ons geliefde Zwier. Maar toch is het kampeergevoel er zeker. De knusheid van de lieve familie die Zwier is gestart, de vriendelijke sfeer onder de bezoekers en het tot na zonsondergang op een kleedje voor je tent picknicken geven je het heerlijke gevoel van een weekendje buiten, de stad mijlen ver weg, zijn.

We zullen het verder niet te lang maken, want we vinden zelf gaan ervaren een veel beter advies. Ook vinden we de 24-uur-zonder – solo of met z’n tweeën – erg leuk. Je kunt bij Zwier een dag zonder mensen, praten, mobiele telefoons of wat voor andere afleidingen dan ook boeken. Jouw 24 uur op een onbewoond eiland. Letterlijk, want je wordt door de schipper afgezet op een eilandje met een hutje waar je 24 uur alleen kunt doorbrengen. Voor eten en een opgemaakt bed is gezorgd. Ver weg van alles en iedereen heb je een dag tijd voor jezelf, je rust en je gedachten.

Huiskamer

Huiskamer

Ho Wacht Stop! Toch nog één ding: in april 2019 opende de Zwier Huiskamer: een vreselijke cute (want van de mensen van Zwier, duh) café-restaurant dat ook toegankelijk is voor iedereen die niet blijft logeren. Of als je alleen wil varen, bijvoorbeeld. Aan de Vinkeveense plassen nog steeds. Feest.

Reserveer Zwier