Nederland13 november 2022, door Maartje

Zwier, de vrijhaven van de stad Amsterdam

Nederland, 13 november 2022, door Maartje

Zwier, de vrijhaven van de stad Amsterdam

Overnachten in Nederland bij Zwier; yes please! We zijn namelijk een beetje verliefd op de plek en schreven er al vaker enthousiast over. Sterker nog: we zijn al twee lentes achter elkaar, en een najaar, gaan zwieren. Het volgende bezoek aan Zwier staat bovendien al gepland. Afijn, U begrijpt, we zijn fan. Want wie wil er nou niet verblijven in een huisje in de haven met gebruik van een hottub én sauna? Of genieten van een zonsondergang vanuit een bell-tent? Of tuffen over het water wanneer iedereen allang naar huis is? Of slapen op een Pakschuyt? Juist. Zelfs voor nog-niet-overtuigde kampeerders kunnen we Zwier dubbeldikheelerg aanraden.

 

Zondags check je ook pas uit om 16.00 uur, dus weer een lunch extra en extra lang de tijd om gebruik te maken van alles!

 

Zwier, de Vrijhaven van de Stad

Zwier, de Vrijhaven van de Stad

Zwier is nog geen acht minuten rijden wanneer je Ring Amsterdam verlaten hebt en ondanks deze korte afstand kom je terecht in een compleet andere wereld. Beloofd. Idyllische landweggetjes, tuffende bootjes en nieuwsgierige eendjes. Op het in 2017 geopende terrein van Zwier vind je comfortabel ingerichte bell-tenten pal aan het water en luxe havenhuisjes met de look and feel van een tiny house, maar dan met een spectaculair uitzicht op de haven. Comfortabel, ja, en woest-aantrekkelijk: de inrichting van de tenten en de gemeenschappelijke ruimtes (de keuken en douches) komen zo uit VT Wonen. Nog avontuurlijker slapen? Kan, dan kies je de Pakschuyt. Een keukentje, eigen badkamer, binnen én buiten heerlijke zitjes om van het weer te genieten (welk weer dan ook) en het allerleukste is dat je er ook mee kunt varen. Romantischer ga je de Vinkeveense Plassen niet verkennen.

Welk verblijf je ook kiest, alle maaltijden zijn inclusief! Een heel weekend heerlijk vega en bio maaltijden uit de Huiskamer – kom maar door.

Logeerloft Boven Boten

Logeerloft Boven Boten

BovenBoten is de allernieuwste accommodatie van Zwier. Deze logeerloft is geschikt voor zes personen, heeft drie slaapkamers (inderdaad, geen gedoe met slaapbanken), een gezellige woonruimte en een compleet uitgeruste keuken. Oh ja, én een glazen wand met schuifdeuren én een balkon met uitzicht over de haven. Tijdens je verblijf in de loft krijg je ook nog eens een privé inspiratiesessie naar keuze.

 

Huisjes aan de haven

Huisjes aan de haven

All-in genieten bij Zwier doe je in de Havenhuisjes. Deze circulaire huisjes hebben een wel heel uniek uitzicht over de haven, picture perfect vanuit je bed. Alle comfort die je nodig hebt tijdens een ontspannen escape. Een eigen badkamer mét regendouche is er ook – yes! In de Huiskamer wordt er met liefde en passie gekookt en zorgvuldig ingepakt voor take-away zodat je er bij je fijne plekje van kunt genieten. Ook mag je gebruik maken van de houtgestookte hottub, de sauna en de plas verkennen met een sloep, op een sup of in een kano. Yep, ook weer inclusief voor alle verblijven.

Pakschuyt

Pakschuyt

Wat is er nu lekkerder dan in slaap gewiegd worden door het kabbelende water? Weten wij dus ook niet zo één, twee, drie – op naar de Pakschuyt! Bijna 20 meter lang en een pracht van een boot. Je hebt je eigen badkamer, een lief keukentje, heerlijke zitjes. Alles is ook bij de Pakschuyt op en top in orde en eigenlijk nóg een beetje meer. Met je Pakschuyt kun je ook de hort op en de Vinkeveense Plassen over. Maaltijden ophalen, wijn in de koelkast en je bent kapitein voor een weekend.

Bell-tent met boxspring

Bell-tent met boxspring

Een boxspring en warme dekens om onder te slapen, een regendouche om je te wassen en  heerlijk (vega) eten om te bestellen. Ja deze punten lijken meer te passen bij een luxeverblijf dan een weekendje kamperen. Anti-kampeerders proof dus, ons geliefde Zwier.  Het kampeergevoel is er zeker, vinden we juist leuk. De knusheid van de Zwier familie, de vriendelijke sfeer onder de gasten en het tot na zonsondergang op een kleedje voor je tent picknicken geven je het heerlijke gevoel van een weekendje buiten. De stad voelt er mijlen ver weg.

24 uur zonder op een eiland

24 uur zonder op een eiland

We zullen het verder niet te lang maken, want we vinden zelf gaan ervaren een veel beter advies. Ook vinden we de 24-uur-zonder – solo of met z’n tweeën – erg leuk. Je kunt bij Zwier een dag zonder mensen, praten, mobiele telefoons of wat voor andere afleidingen dan ook boeken. Jouw 24 uur op een onbewoond eiland. Letterlijk, want je wordt door de schipper afgezet op een eilandje met een hutje waar je 24 uur alleen kunt doorbrengen. Voor eten en een opgemaakt bed is gezorgd. Ver weg van alles en iedereen heb je een dag tijd voor jezelf, je rust en je gedachten.

Gezelligheid in de huiskamer

Gezelligheid in de huiskamer

Ho Wacht Stop! Toch nog één ding: in april 2019 opende Zwier de Huiskamer: een vreselijke cute (want van de mensen van Zwier, duh) café-restaurant waar je je in een mum van tijd thuis voelt. Lees een goed boek, speel een spelletje of beland in een goed gesprek. Alles mag en kan. Je wordt helemaal in de watten gelegd bij Zwier, want alle maaltijden zijn inbegrepen (alle!). Je geniet van een vastgesteld vegetarisch en inspirerend menu. Jij hoeft je alleen maar aan te genieten. Hoe fijn is dat? Deze lekkere maaltijden die vanuit de Huiskamer worden bereid, kun je daar zelf ophalen bij de chef en meenemen naar je Havenhuisje, de Pakschuyt of bij je tent. Hier vind je ook de Bar van Vertrouwen. You are welcome, kruip achter de bar en pak je eigen drankje. De drankjes turf je zelf op jullie eigen lijst en reken je af bij het uitchecken.

Reserveer Zwier