Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
23 July 2019
  • 16-04-2019
  • Amsterdam, Barts Boekt, Barts Groene Hoekje

BART BOEKT: Zwier, de vrijhaven van de stad Amsterdam

BART BOEKT: Zwier, de vrijhaven van de stad Amsterdam

Die ongecompliceerde favoriet waar je naartoe gaat als je een weekendje natuur met toch genoeg comfort wilt, dat is Zwier in Vinkeveen. Bij Zwier kun je kamperen - tussen aanhalingstekens - terwijl je op een lekker comfy bed slaapt in een vooropgezette bell tent. En met gelijkgestemde mensen die echt voor een weekendje rust komen maar toch soms even een gezellig praatje maken in het gedeelde glazen keukengebouw of bij het avondvuur. Natuur, knusheid, comfort en rust, dat is hoe wij Zwier het liefst omschrijven.

Kamperen in Nederland bij Zwier. We schreven er al vaker enthousiast over en we zijn al twee lentes achter elkaar gaan zwieren. De volgende zwier staat bovendien al gepland. Volgers van Barts Groene Insta werden lekker gemaakt met de fijne plaatjes van zonsondergangen gezien vanuit de tent. En we kregen vele vragen van mensen die vroegen of het een aanrader was... Een duidelijke ja dus! Niet zo gek dus dat we deze favoriet nu kunt boeken via Bart Boekt *.

Boek hier

Zwier, de Vrijhaven van de Stad

Zwier is 8 minuten rijden als je Ring Amsterdam verlaten hebt en ondanks deze korte afstand kom je terecht in een compleet andere wereld. Beloofd. Idyllische landweggetjes, tuffende bootjes en nieuwsgierige eendjes. Op het in 2017 geopende terrein van Zwier vind je comfortabel ingerichte bell-tenten pal aan het water. Comfortabel, ja, en woest-aantrekkelijk: de inrichting van de tenten en de gemeenschappelijke ruimtes (de keuken en douches) komen zo uit VT Wonen.

Een boxspring en warme dekens om onder te slapen, een regendouche om je te wassen en desgewenste heerlijk (vega) eten om te bestellen lijken meer te passen bij een luxeverblijf dan een weekendje kamperen. Anti-kampeerders proof dus, ons geliefde Zwier. Maar toch is het kampeergevoel er zeker. De knusheid van de lieve familie die Zwier is gestart, de vriendelijke sfeer onder de bezoekers en het tot na zonsondergang op een kleedje voor je tent picknicken geven je het heerlijke gevoel van een weekendje buiten, de stad mijlen ver weg, zijn.

We zullen het verder niet te lang maken, want we vinden zelf gaan ervaren een veel beter advies. Behalve een weekendje gewoon relaxen en connecten met je geliefden, hebben ze bij Zwier ook regelmatig retreats. Ook vinden we de 24-uur-zonder - solo of met z'n tweeën - erg leuk. Je kunt bij Zwier een dag zonder mensen, praten, mobiele telefoons of wat voor andere afleidingen dan ook boeken. Jouw 24 uur op een onbewoond eiland. Letterlijk, want je wordt door de schipper afgezet op een eilandje met een hutje waar je 24 uur alleen kunt doorbrengen. Voor eten en een opgemaakt bed is gezorgd. Ver weg van alles en iedereen heb je een dag tijd voor jezelf, je rust en je gedachten.

En het wordt nog beter: boek je via Bart Boekt, dan krijg (krijg!) je er een avond sloepvaren bij! Varen in de avond (tussen 18 en 21 uur, t.w.v maar liefst 79,-).  Verken de Vinkeveense Plassen in één van de fijne sloepen van Zwier. Voor één van de avonden dat je logeert in een Zwier Tent, krijg je een avondsloep varen kado (tussen 18.00u en 21.00u). Je hebt hier geen ervaring of vaarbewijs voor nodig, in de sloepen kan en mag iedereen varen.

Huiskamer

Ho Wacht Stop! Toch nog één ding: in april opent de Zwier Huiskamer: een nu al cute (want van de mensen van Zwier, duh) café-restaurant dat ook toegankelijk is voor iedereen die niet blijft logeren. Of als je alleen wil varen, bijvoorbeeld. Aan de Vinkeveense plassen nog steeds. Feest

*NB: Bart Boekt, direct boeken via Barts Boekje, is in de maak. Tot die tijd verwijzen we je door naar de site van het betreffende hotel maar geven we je wel een korting of een te leuk extraatje!

Zwier, de vrijhaven van de stad