Nederland, Den Haag7 mei 2020, door Maartje

Beachclub Birds in Kijkduin

Nederland, Den Haag, 7 mei 2020, door Maartje

Beachclub Birds in Kijkduin

Hadden we het, van ál die Hollandse strandtenten waar we zo vreselijk verzot op zijn, het nu al wel eens over Kijkduin gehad? U weet wel, het strand op een steenworp van Den Haag waar je ook (onder andere) de Haagse Strandhuisjes vindt? Nee? Zonde! Want hier is het, anders dan in Scheveningen of Noordwijk, meestal nog wel een plekkie te storen bij de leukste, meest relaxte strandtenten van het land. Geen gedoe, wel het goede van onze eigen kust. Dus als je de zon pakken kan, doe het dan hier, bij Beachclub Birds in Kijkduin. Ga je blij van worden.

beachclub Birds Kijkduin

beachclub Birds Kijkduin

Herinnert u zich de Haagse Strandhuisjes nog? Die geweldige hutten op het strand van Kijkduin, het strand dat eigenlijk dichterbij Den Haag licht, en stiekem stukken relaxter is dan Scheveningen? Lees maar: de Haagse Strandhuisjes.

Daar moesten we aan denken toen we bedachten dat er in de buurt van de huisjes zich deze zomer nóg een dijk van een adres bevindt, namelijk Beachclub Birds. Een warm nest, en dat is het. Categorie niks-aan-de-hand, precies zoals een strandtent behoort te zijn en waar iedereen zich thuis voelt, van 0 tot 99. Maar wel in een aantrekkelijk jasje hoor! 0 tot 99 is (meestal, gelukkig) ook niet blind. Nee nee, we willen we lekker om ons heen kunnen kijken. Dat kan in het geval van Beachclub Birds absoluut. Check de mintgroene bar maar, en de rotan (hoge) stoelen. De zaak doet ons ergens een beetje denken aan die anders Hollandse strandtent die we al járen tot onze lievelings bestempelen: Club Zand in Castricum. En ja, dat is nogal een compliment.

Voor iedereen en voor alle leeftijden, relaxed en rustiger dan bij de bekende en maar wat gehypte strandtenten, ja, maar dat wil niet zeggen dat Beachclub Birds niet alle ingredienten in huis heeft. Welnee. Er zijn acai bowl en kekke lage salontafels met een bloempje erop. Er is een verrukkelijke Green Vegan Coconut Curry en er zijn kleurrijke, goed geordende breakfast bowls. Er is carrotcake en er zijn, als het zo uitkomt, Catalaanse Mosselen, onze favoriet. O, en ook de Portobello is een aanrader.

Ook fijn, vinden wij althans: hier mogen honden komen (net als bij Club Zand). Wel even aanlijnen, wel zo aardig ten opzichte van je medegasten.