4 juli 2016, door Maartje

Haagse Strandhuisjes, Kijkduin

4 juli 2016, door Maartje

Haagse Strandhuisjes, Kijkduin

Oke, dit is er eigenlijk zo één waarbij beelden meer, veel meer zeggen dan woorden. Kijk die foto's, zo was het dus. Alles. Helemaal. Geen filter voor nodig, helemaal niks. Ja hoor, ben maar even stil. Dat mag. Dat waren wij ook. Hoe leuk is dit?! En hoe mooi? En hoe heerlijk? Nou, zó leuk dus. Bovendien is de locatie van dit al een verrassend relaxte optie voor een dag uitwaaien aan onze Hollandse kust: het strand van Kijkduin. De badplaats bij Den Haag is een verademing als je gewend bent om handdoekje-handdoekje te liggen, is prima bereikbaar plus je kunt er gratis parkeren, gratis! Nog leuker wordt het als je na zo’n dagje zon, zee en zand niet meer naar huis hoeft, maar kan blijven slapen. En dat kan sinds april 2016. Midden op het strand staan sinds dit seizoen namelijk 20 Haagse Strandhuisjes, geschikt voor vier à vijf personen en te huur voor een weekend of (mid)week.

Barts-Boekje-Haagse Strandhuisjes 3

 

De luxe huisjes zijn efficiënt ingedeeld en voorzien van een fijne douche en een volledig ingericht keukentje. Al zul je die alleen gebruiken om koffie te zetten, want Kijkduin heeft nog een partij leuke strandtenten ook. Check vooral de fijne banken van Habana Beach en ben gewaarschuwd: eenmaal geïnstalleerd wil je niet meer weg. Dat hoeft ook niet trouwens, want je kunt hier blijven hangen van ontbijt tot late borrel. Geen moeilijk gedoe, maar op het menu club sandwiches, nacho’s en steaks met goeie friet. Lekker no nonsense.

Even klaar met het zand op je boterham en in je haar, dan ben je binnen no time in Den Haag voor een alternatief programma. Ook weer erg ok patat scoor je bijvoorbeeld bij het net geopende Friet District of je gaat op de gezonde toer bij Café Pistache. En ‘s avonds pak je nippend aan je roséetje een perfecte zonsondergang mee vanaf de veranda van jullie huisje. Vakantie! HaagseStrandhuisjes, Kijkduin, Den Haag