29 augustus 2020, door Nina van Hilst

Zondag 30 augustus 2020: Beirut Bake Sale Amsterdam

29 augustus 2020, door Nina van Hilst

Zondag 30 augustus 2020: Beirut Bake Sale Amsterdam

Het was 4 augustus en de wereld werd opgeschrikt door een gigantische explosie in Beirut. Hier schrokken we en gingen na een paar dagen verder met het leven. In Beirut zijn veel mensen alles kwijt. Huizen, restaurants, koffiebars en winkels zijn verwoest. Mensen hebben naasten verloren en velen zijn nog vermist. En het land ligt in puin. En wat doen we dan? We gaan taart eten! Eten voor het goede doel. Op zondag 30 augustus is in Amsterdam de Beirut Bake Sale. Waar je taart, cakes, koekjes, brood, bagels en meer kunt kopen. De opbrengst gaat direct naar getroffen kleine restaurants, bars en bakeries in Beirut.

Beirut Bake Sale

Beirut Bake Sale

De cultureel bruisende stad Beirut puilde uit van de gezellige restaurantjes, barretjes, bakeries en wijn bars. Je kunt je dus wel indenken hoe het moet zijn dat alles nu plots weg is door de explosie. Met een overheid die in net zo’n puin ligt, neemt de bevolking het heft in eigen handen. Iedereen ruimt mee op. Iedereen bouwt mee om Beirut weer op poten te krijgen. En daar is geld bij nodig.

Twee Libanese vrouwen die in Amsterdam wonen en Breaking Bread food events, besloten een actie op te zetten. Samen met veel Amsterdamse betrokken horeca organiseren ze een bake sale. BAK, Binnenvisser, Gertrude, Levain et Le Vin, Buffet van Odette, Chef Nana en meer Amsterdamse horeca doneren hun baksels voor de sale. Die wij kunnen komen kopen, samen met een kop koffie van Toki, op zondag 30 augustus. Op Keizersgracht 602 kun je vanaf 13.00 uur terecht om iets lekkers af te halen. Tot de baksels zijn uitverkocht.

De animo vooraf is groot en de helft van de bakes op de lijst (zie foto) al is uitverkocht. Je kunt vooraf reserveren waar je trek in hebt via beirutbakesale@gmail.com. De opbrengst van de sale gaat direct naar kleine ondernemers in Beirut. Zodat we samen Beirut weer snel bruisend kunnen krijgen.

Beirut Bake Sale
30 augustus 2020 vanaf 13.00 tot sold out
Keizersgracht 602 Amsterdam
Voor actuele beschikbaarheid check de stories van Carmen.