25 oktober 2019, door Margaux van der Mieden

Benji’s Toko in Amsterdam West

25 oktober 2019, door Margaux van der Mieden

Benji’s Toko in Amsterdam West

Al een beheurlijke tijd zijn wij fan van Benji's op de Wibautstraat. Een verrassend groene oase aan de nogal drukke weg van Amsterdam Oost. De plek voor goede koffie en een heerlijk ontbijt of brunch. En nu dus ook in West, want Benji's Toko is neergestreken aan the other side of town. Het is de oversteek van Oost naar West meer dan de moeite waard!

Benji's Toko

Benji's Toko

Helemaal aan het einde van de Kinkerstraat, waar de laatste tijd niet veel gebeurt, waan je je bijna in het buitenland. De combinatie van parasolletjes (hallo Bali!) en de imposante moskee op het plein van Benji‘s Toko dragen bij aan de het-lijkt-wel-vakantiepret. Binnen herken je gelijk de Benji‘s sfeer: ook hier een fijn interieur met veel, heel veel (maar precies niet te veel) groen!
Het leuke aan deze Benji‘s is dat je niet om 17:00 uur de toko (see wat I did there) moet verlaten. Want naast de vertrouwde brunchkaart serveren ze heerlijke cocktails en een te gekke Indonesische kaart. Alles even betaalbaar, good looking en lekker. De nasi streetfood gerechten zijn helemaal ok, maar als het aan ons ligt springen de specials er echt uit. De frietjes met rendang (ja dat lees je goed) mag je niet overslaan en ook voor de buns met pork belly komen wij graag terug.

Drankje, hapje en dan door naar een film bij de Hallen, of juist de hele avond cocktails nippen. Als je mazzel hebt is Emma je host voor de avond; dan zit het sowieso goed.

Al met al dus zeker de moeite waard om voor naar West te fietsen. Wist je trouwens dat Benji‘s het zelfs aandurft om in Nieuw West te openen? Daar vind je Benji‘s Bro. Waar je ook zit in Amsterdam, een Benji‘s brunch (mét de bun met rendang, klinkt heftig maar daar ga je zeker geen spijt van krijgen!) is altijd in de buurt.

Benji’s Toko