30 september 2019, door Margaux van der Mieden

Ei ei ei, en we zijn zo blij met restaurant Oeuf in de Pijp in Amsterdam

30 september 2019, door Margaux van der Mieden

Ei ei ei, en we zijn zo blij met restaurant Oeuf in de Pijp in Amsterdam

Whats in a name... Ook hier verklapt de naam van de zaak meteen een hoop: bij restaurant Oeuf eet je eitjes tot dat je erbij neervalt. Ha! En terecht ook hoor: een eitje is precies dat een tijdloze ingredient waar je bijna iedereen blij mee maakt (vegans daar gelaten). Wij ontbijten met niets liever en dus vind je ons regelmatig bij  restaurant Oeuf  in Amsterdam. Je staat er vast niet van te kijken dat er in elk gerecht ei verwerkt is. Vinden doe je dit eiparadijsin de Pijp vlakbij het Italiaanse fenomeen Spagheteria.

Restaurant Oeuf Amsterdam

Restaurant Oeuf Amsterdam

Restaurant Oeuf is verzonnen door een leuk clubbie mensen. Lees u mee? Tijn Verstappen (het brein achter restaurant Van ‘t Spit, u voelt m aankomen: bij een kip hoort een ei), Géza Weisz (acteur en DJ) en Jeroen van der Linden (die jongen heeft dus ook een hoop horecaervaring) vonden dat je in het buitenland (lekker breed begrip wel) véél beter kunt smullen van uiteenlopende eiergerechten in een keur aan restaurants dan in Nederland. Dat moest anders en voilà , restaurant Oeuf werd een fEIt.

Omelet, roerei of gekookt ei… Dat kunnen we thuis ook wel maken. Een Oeuf Truffle Special? Dat is andere koek. Een aanrader? Hell yeah. Sowieso is een ei in combinatie met truffel echt een top combinatie, dat terzijde. Maar het gaat door. Ook nog iets lekkers van Oeuf is de Eggs Benedicht. Een bekende, ja, maar hier is-ie beter dan je hem kenden: zelfs het hammetje van dit gerecht wordt vers bij de slager gehaald. Als je nou dacht dat de mensen Oeuf echt alleen maar eitjes kunnen bakken, dan heb je het mis. De cappuccino’s worden gemaakt door volleerde barista’s en s’avonds kun je genieten van een borrelkaart met cocktails. Als je het goed doet dan neem je natuurlijk een cocktail met eiwit, maar er zijn ook klassiekers als G&T, Bloody Mary en Espresso Martini. Franse tintje? Naast de naam zit ‘m dat ook in het interieur van Oeuf. Van dat heerlijke klassieke bruine waar niet bezuinigd werd op goede servetten en knap servies. We love. Restaurant Oeuf is elke dag open van 08:30 – 20:00. De keuken sluit wel om 17:00.

Restaurant Oeuf