The Collector Hotel in Den Haag

Nederland, Den Haag, 5 oktober 2020, door Margaux van der Mieden

The Collector Hotel in Den Haag

Zondah dollûh?! Den Haag heeft er weer een hotel-parel bij. Sliepen we vorig jaar nog bij Hotel Indigo en het knusse Hotel Pistache, komen we vanaf nu maar wat graag over de vloer bij The Collector Hotel. Wat een levûh. Het hotel staat aan de Haagse Bluf - een idyllisch verstopt pleintje binnen in Den Haag, pal naast de Foodhallen.

The Collector Hotel Den Haag

The Collector Hotel Den Haag

Helemaal en compleet smitten zijn we op het kakelverse hotel hartje Den Haag. Reden? Hoeveel wil je er hebben? Sowieso zijn daar de looks: die zijn namelijk op zijn zachtst gezegd nogal goed gelukt. Wat ook helpt is dat wij hier altijd al dol zijn op verzamelwoede in een interieur a la The Selby (is in your house – koop dat boek). Dat is dan ook precies idee achter The Collector (en van de SLOK Hospitality Group): ‘Iedereen is een verzamelaar en iedereen doet dat op zijn eigen manier,  maar door het hele hotel heen zijn veel verzamelelementen terug te zien. De kamers van dit eigenzinnige en intieme hotel voelen als een art collectors ruimte waar arty vogels, creatievelingen en avonturiers zich ongetwijfeld thuis zullen voelen. Dat begint al bij de entree van het hotel: in een mini bloemenwinkel. Origineel en slim. Want bloemen doen een mens altijd goed (op de zonderling na) en met dat gevoel enter je dus de zaak. De goedlachse Australische die je welkom heet doet de rest. En dan moeten we dus nog naar binnen…

In de lobby merk je meteen dat de eigenaren snappen wat een mens wil, when ‘op’ hotel. Over elk detail is nagedacht. Zo is er op de begane grond een ruimte waar gasten kunnen douchen en omkleden wanneer de kamer nog niet gereed is. Een gemis wat we in menig hotel vaak hebben ervaren. Hier hebben ze het. 10 punten.  Ook is er een hoek waarbij je zelf je minibar-pakket kunt samenstellen. Te lui hiervoor? De front-office tevoren mailen met al je minibar wishes kan ook (wanneer we weer gaan logeren vragen we sowieso om een bak M&M’s zonder de bruine, rock ‘n roll als Van Halen).

De verzamelwoede gaat door in de 57 kamers die zowel feminine als cool zijn. Alles wat men (lees: vrouwen) wensen in een hotelkamer sowieso: goed licht, een goede (grote!) spiegel, een goudkleurige sieradenhouder, een steamer, beautyproducten van Zenology, grote ramen maar ook hele dikke gordijnen die geen spatje licht doorlaten (hallo  middenopdedagslaapje) En dat allemaal in een meer dan lekkâh interieurtje. Elke kamer is voorzien van een handgemaakt artwork. Op deze kunstwerken staan belangrijke personen uit de geschiedenis geportretteerd. Maar er werden ook maar liefst 1800 cassettebandjes gescoord via een oproep op marktplaats. En die hangen nu aan de muren van The Collector. Like

 

Het ontbijt de volgende ochtend is even eens om door  een ringetje te halen en net even anders dan anders. Tuurlijk is er verse jus en een gekookt ei, maar er is ook een bagel met zalm en de lekkerste ‘huisboter’ en goddelijke broodjes. Op zich al een reden om terug te komen.

Leuk weetje: de SLOK Hospitality Group is ook de naam achter de drie succesvolle boutique hotels in Amsterdam: Mr. Jordaan, Linden Hotel en Hotel Luxer. Tsibo Lin is daarnaast medeoprichter van Foodhallen Amsterdam en Rotterdam en de Kanarieclub. En vanaf nu sluit The Collector zich ook aan dit rijtje. Rustâgh!

The Collector