18 oktober 2019, door Daimy

The Collector Hotel in Den Haag

18 oktober 2019, door Daimy

The Collector Hotel in Den Haag

Zondah dollûh?! Den Haag heeft er weer een parel bij. Sliepen we vorig jaar nog bij Hotel Indigo en het knusse Hotel Pistache, komen we nu weer over de vloer bij The Collector Hotel. Wat een levûh. Vanaf nu kun je gaan slapen in het splinternieuwe hotel op de Haagse Bluf naast de Foodhallen.

The Collector

The Collector

Achter The Collector zit SLOK Hospitality Group. ‘Iedereen is een verzamelaar en iedereen doet dat op zijn eigen manier’, zegt Tsibo Lin, mede-eigenaar van SLOK. Door het hotel heen zijn veel verzamelelementen terug te zien. Fun fact, Tsibo spaart kamerpassen van hotels over de hele wereld. De kamers van dit eigenzinnige en intieme hotel voelen als een art collectors ruimte waar arty vogels, creatievelingen en avonturiers zich ongetwijfeld thuis zullen voelen. De entree van het hotel voelt al bijzonder. Je waant je namelijk in een mini bloemenwinkel. Origineel en slim. Want bloemen doen een mens altijd goed (op de zonderling na) en met dat gevoel enter je dus de zaak.

In de lobby merk je dat Tsibo en zijn vrouw Celine Lin-Chu begrijpen wat je wil in een hotel. Over elk detail is nagedacht. Zo is er op de begane grond een ruimte waar gasten kunnen douchen en omkleden wanneer de kamer nog niet gereed is. Een gemis wat we in menig hotel vaak hebben ervaren. En hier hebben ze het. Ook is er een hoek waarbij je zelf je minibar-pakket kunt samenstellen. Te lui hiervoor? De front-office tevoren mailen met al je minibar wishes kan ook. (Wanneer we gaan logeren vragen we sowieso om een bak M&M’s zonder de bruine, rock ’n roll als Van Halen.)

In de 57 kamers merk je dat Celine haar feminine stempel heeft gedrukt. Ze weet wat vrouwen wensen in een hotelkamer. Goed licht, een goede spiegel, een goudkleurige sieradenhouder, een steamer, beautyproducten van Zenology. En dat allemaal in een lekkâh interieurtje. Celine dit deed niet alleen, nee nee, zo werkten ze samen met HUGO interieurvormgeving. Elke kamer is voorzien van een handgemaakt artwork. Op deze kunstwerken staan belangrijke personen uit de geschiedenis geportretteerd. Om de artworks uniek te maken zijn Celine en kunstenaar Julie Gondoin op verzamelaarspad geweest. Zo wisten ze bijvoorbeeld 1800 cassettebandjes te scoren via een oproep op marktplaats. En die hangen nu aan de muren van The Collector.

 

SLOK Hospitality Group is ook de naam achter de drie succesvolle boutique hotels in Amsterdam: Mr. Jordaan, Linden Hotel en Hotel Luxer. Tsibo Lin is daarnaast medeoprichter van Foodhallen Amsterdam en Rotterdam en de Kanarieclub. En vanaf nu sluit The Collector zich ook aan dit rijtje. Rustâgh!

The Collector 

Computer renderings zijn gemaakt door HUGO interieurvormgeving