10 mei 2023, door Tessel Horsting

Hoe bescherm je je huid het beste in de zomer?

10 mei 2023, door Tessel Horsting

Hoe bescherm je je huid het beste in de zomer?

Sun's out en dat betekent dat we weer naar buiten gaan. Geen enkele zonnestraal is teveel en dat zorgt voor een goed humeur. We krijgen de zomer in onze bol en zijn lekker veel buiten te vinden. De terrassen en parken zullen binnen no time volgeladen zijn. Wat niet iedereen altijd even goed doet, is zichzelf insmeren met zonnebrand. De ik-verbrand-nooit-reden wordt dan opgegooid, maar ook als je niet verbrandt, moet je goed smeren. Je huid wordt in de zomermaanden extra blootgesteld aan UVA en UVB stralen, zeker als je zo'n vakantieliefhebber bent als wij. We leggen je graag uit hóé je jezelf dan het beste kunt beschermen en met wát, zodat jij helemaal ready bent voor de zomer.

Minimaal factor 30

Minimaal factor 30

Dat we elke dag zonnebrand moeten smeren voor een optimale bescherming is inmiddels wel algemeen bekend. Maar het kan soms best lastig zijn om te kiezen wélke zonnebrand je dan moet hebben aangezien er zoveel te krijgen is. Vaak hebben de zonnebrandcrèmes die bij de drogist liggen veel chemische ingrediënten, waar je huid niet zo blij van wordt. Als je een gevoelige huid hebt is een minerale zonnebrand een goeie optie. Dit is een zonnebrand die een filter op de buitenste huidlaag legt; de zonbeschermingsfilter creëert een soort schild op je huid wat de zon weerkaatst. De gevoelige huid vindt dat vaak een stuk fijner en een pluspunt is dat het ook beter voor de natuur (met name het koraal) is. Ons advies is om minimaal factor 30 op te smeren en dit elke 2 uur bij te werken. Op deze manier weet je zeker dat je huid gedurende je stranddag goed beschermt is. Heb je een duik in het zwembad of de zee genomen? Smeer je dan opnieuw in zodra je droog bent. In het water gaat de zonnebrand er namelijk vaak af, ook als deze waterproof is. Wil je graag een minerale zonnebrand aanschaffen? Shop deze dan bij Nourished, deze zonnebrand komt uit Australië en is ook getest in Australië.

Luchtige kleding en schaduw

Luchtige kleding en schaduw

Naast het goed blijven smeren, is het ook belangrijk dat je je huid bedekt. Draag bijvoorbeeld een hoed en ga voor luchtige kleding. Op deze manier zie je er niet alleen fashionable uit, maar is je huid ook beschermd. Wij zijn zelf dol op linnen; het is luchtig en het zit ook nog eens lekker. Maar goed, we willen natuurlijk wel dat bruine kleurtje krijgen. Maar aan de andere kant ook weer niet teveel zon. Dus next up: de zelfbruiner. Dé oplossing voor als je niet teveel in de zon wilt zitten, maar wél een lekker kleurtje wilt. Zoek ook zoveel mogelijk schaduw op en doe dat vooral tussen 12:00 uur en 15:00 uur. De zon is dan het krachtigst en in de zomer kun je dan snel verbranden (of zelfs een zonnesteek oplopen). Zoek schaduw op onder een parasol en trakteer jezelf op een koel drankje (denk aan een Aperol Spritz bijvoorbeeld, we noemen maar wat). En last but not least: ook in de schaduw moet je je blijven insmeren, ook dan word je namelijk blootgesteld aan de UVA en UVB stralen.

Hydrateren en afkoelen

Hydrateren en afkoelen

Op de warme zomerdagen is het extra belangrijk dat je goed blijft drinken. Drink op deze warme dagen dan ook voldoende water om de vochtbalans op peil te houden, dit helpt ook om een zonnesteek te voorkomen. Eet ook genoeg fruit zodat je lichaam de gewenste mineralen en vitamines binnen krijgt. Als extra verzorging breng je ‘s avonds op een schone, droge huid een verkoelende aftersun lotion aan. Deze herstelt en kalmeert je huid.

Op deze manieren kom je de zomerdagen wel door. Neem voor alle natuurlijke zonnebrand en zelfbruiners een kijkje bij Nourished. Hier vind je alles wat goed voor jou én de planeet is, vinden we niet onbelangrijk.