FINCH Boutique Hotel, Deventer - Barts Boekje

Hotel in Nederland, Deventer

FINCH Boutique Hotel, Deventer

Deventer heeft van die schilderachtige straatjes, de altijd gezellige Brink met al z’n terrasjes en ook echt veel (vintage)winkeltjes waar je lekker kunt struinen. Echt een heel fijne stad om te verkennen, maar eigenlijk nog leuker om weer naar toe te gaan als je je favorieten al weet.

Aan het water van de IJssel, vlakbij de Veluwe, de Achterhoek én de Sallandse Heuvelrug en met een scala aan ontzettend gezellige kroegen, goede restaurants, je-wil-het-mee-naar-huis-winkeltjes en fijne terrassen: Hanzestad Deventer! Aan de rand van de historische binnenstad van Deventer vind je een wel heel fijne slaapplek, en we hebben het natuurlijk over FINCH Boutique Hotel. Want naast hele comfortabele bedden, mooie en speelse kamers (met van die leuke details waardoor je ook voor thuis weer helemaal geïnspireerd raakt) en een heel handige locatie om alles uit je weekend te halen, heeft Finch allemaal van die leuke extraatjes die gewoon net dat extra stuk sjeu geven. Het Finch Wine Hour bijvoorbeeld (elke dag tussen 20.00 en 21.00), en een overzichtelijke kaart met allemaal lekkers dat je de hele dag lang kunt bestellen. Van granola tot focaccia toasties, zoete baksels en zelfs een Feest Brunch voor wanneer je spontaan in de mood komt. Oh en FINCH Bar. Ontzettend knappe hoekjes om in te zitten, en natuurlijk doe je dat met een heerlijke cocktail (of een wijn okookgoed).

Deventer heeft van die schilderachtige straatjes, de altijd gezellige Brink met al z’n terrasjes en ook echt veel (vintage)winkeltjes waar je lekker kunt struinen. Echt een heel fijne stad om te verkennen, maar eigenlijk nog leuker om weer naar toe te gaan als je je favorieten al weet.

FINCH is één hotel in twee gebouwen, en alle kamers zijn verspreid over beide (let dus goed op waar de jouwes is!). 

Locatie, locatie, locatie

Daar hoef je niets meer aan te doen, die locatie. Randje historische binnenstad en je slentert zo het Rijsterborgherpark in, waar je het hele leuke Vogeleiland vindt. Reuring en gezelligheid en een stukje groen on your doorstep: alle ingrediënten dus voor een week(end) lekker de hort op! Op nog geen tien minuten vind je Restaurant Arsenaal, klassieke gerechten van lokale producten en met een licht Mediterrane twist. Een andere aanrader is The Lemon Tree. Echt fine dining, maar de prijzen zijn nog ontzettend schappelijk. De citroenboom in het midden van de zaak is de vanzelfsprekende eye catcher (al zijn de creaties op je bord dat zeker ook!). Deventer heeft sowieso genoeg keuze aan goede koffietenten (Flotte Deventer heeft een goede bak en heel leuk spul voor in huis), restaurants, boetieks, winkeltjes en ook een groot aanbod aan fijne terrassen. Één van die fijne terrassen – of biertuinen – vind je bij DAVO. Zit aan de onderkant van Deventer, vlak aan het water van de IJssel en daar tappen ze een puik biertje hoor. Voor de museumgangers is er natuurlijk het ECIAS of Museum More in Gorssel.

Het oog wil ook wat

Speels, vrolijk en met van die old school details die als je er van de linkerkant naar kijkt bijna een beetje Speak Easy (maar dan minder duister en wat vrolijker) aanvoelen, maar als je er vanaf de andere kant naar kijkt, is het meer alsof je een curiosawinkel bent binnengestapt. FINCH is ludiek, uniek en is zeker niet zoals thuis, maar voelt toch een beetje zo. Luxe, op een avontuurlijk manier in plaats van statisch. FINCH zit in een ontzettend knap monumentaal pand en die historie straalt ook nog zeker door mixed in met een nieuwerwetse persoonlijkheid. Ouderwetse draaitelefoons aan de muur met daarnaast een pop-art poster, hoge ramen voor al dat Overijsselse zonlicht en originele balken die de geschiedenis van het pand verraden. Dan hebben we het nog niet over de kamers gehad, allemaal even chic en vol luxe. Zeiden we al heerlijke bedden met bedlinnen, een regendouche, een platenspeler met een selectie platen (yes plaatjes draaien op de kamer it is!), een Nespresso machine en voor als je na een dagje Deventer je bed in wil ploffen kun je heerlijk Netflixen op de Chromecast.

Keffers en Kroost

Honden mogen mee en kinderen, yes please (dan is de Split Level Studio het meest geschikt).

Naar FINCH Boutique Hotel Meer foto's
Finch Deventer small boutique Finch Deventer Finch Deventer Finch Deventer Finch Deventer boutique plus Finch Deventer Finch Deventer boutique Finch Deventer Finch Deventer Finch Deventer Finch Deventer supreme Finch Deventer Finch Deventer Hotel finch deventer hanzestad Finch Deventer Finch Deventer souterrain suite Finch Deventer

Extra informatie

Inchecken: 15:00 uur
Uitchecken: 11:00 uur

Faciliteiten

Air conditioning
Bar
Bluetooth speaker
Dagelijkse schoonmaak
Droger
Familiekamers
Niet roken kamer(s)
Spelletjes
Wasmachine