Nederland, Deventer13 april 2022, door Michel + Renske

Leukste adresjes voor een dagje in de Hanzestad Deventer

Nederland, Deventer, 13 april 2022, door Michel + Renske

Leukste adresjes voor een dagje in de Hanzestad Deventer

Op naar Deventer want het is de mooie Hanzestad in het Oosten van ons land. Een dik uur rijden en je bent er vanuit onze hoofdstad. Ideaal voor een dagje weg, niet dan? We sommen de leukste adresjes voor een dagje Deventer voor je op! Graag gedaan weer.

Meer Deventer? Meer Deventer! Dit schreven we eerder over de leuke Hanzestad en ja, die tips zijn nog steeds je-van-het: 8 x leuk in Deventer

Carlos in huis

Carlos in huis

Carlos in huis is een must visit als je het ons vraagt. In een prachtig oud pand op het randje van de drukke binnenstad huist zich een interieur walhalla. Het pand heeft een prachtige oude kluis, mooie ramen en heerlijke hoge plafonds en is alleen daarom al de moeite waard.

Het oude bankgebouw heeft maar liefst 900 vierkante meter aan wooninspiratie met merken als onder andere; Ferm Living, Weltevreden, Hay, Hkliving en many more.

 

Mees City

Mees City

Het parkcafé van Mees ken je misschien al, maar in het centrum vind je ook Mees City. Perfecte stop voor een bakje koffie en lekkere snack voor tijdens het winkelen en slenteren door Deventer.

Als we dan een tip mogen geven? Haal die witte chocoladezoen op. Krijg je geen spijt van.

No 11. Deventer

No 11. Deventer

Een heerlijk plekje in een knus en gezellig straatje. No 11. maakt deel uit van een kliekje ondernemingen die in deze straat gevestigd zijn. Zo vind je er een wijnwinkel, nog een lunchzaakje en dus deze fijne stek.

Neem lekker plaats boven aan de lange bank met rijtje tafeltjes om vervolgens een broodje te bestellen. Heerlijke verse tonijnsalade, zalm of ga voor de zalige garnalenkroketten. Voor elk wat wils. De broodjes worden niet altijd even royaal belegd dus als je nog een plekje over hebt loop dan zeker even langs de vitrine met overheerlijke taartjes. Daar word je dus nooit teleurgesteld.

 

Lou.

Lou.

Vanaf de buitenkant al een genot voor het oog, die Lou. Een heerlijk groen luik, mooie raampartij en fijne zitjes. Bij Lou zit je goed voor je koffie shot, fijne salade heerlijke broodjes en verse soepen.

Op het menu staat bijvoorbeeld een broodje lauwwarme pastrami uit de oven met homemade honing-mosterdsaus. Klinkt zalig toch? Langsgaan dus bij Lou.

Mini Boss

Mini Boss

Mini Boss is een heerlijke kinderwinkel! Van kleding tot speelgoed en van badpak tot klein cadeautje. Je vindt er bekende merken, maar ook wat kleinere labels. De lieve dames helpen je graag. Kom je voor een cadeautje? Dan weet je zeker dat het hier ook gezellig ingepakt wordt.

Coffee Together

Coffee Together

Coffee Together is een heerlijk knus koffietentje in het centrum van de stad. Hier krijg je toch echt de beste koffie met de lekkerste bonen. Los van goede koffie moet je absoluut voor de citroencake gaan. Fijn om je ochtend hier te beginnen!

Lemon Tree

Lemon Tree

Wil je echt goed eten, dan moet je bij Lemon Tree zijn. In een mooi oud hoekpand in de stad zit Lemon Tree verstopt. Zoals de naam doet vermoeden staat er ook daadwerkelijk een citroenboom in het pand. Ga je voor een van de barplekken, dan zit je gezellig onder de gele citroentjes.

Bij Lemon Tree kies je uit een vier, zes of acht-gangen menu, daarnaast word je al verwend met een amuse van het huis die de verwachtingen meteen hoog spannen. Een mooie berg mos met daarop de heerlijkste happen. Verder val je tijdens het menu van de ene smaakexplosie naar de andere, ieder met een traditionele twist. Wat dacht je van een steak tartaar van jackfruit? Of vis is in combinatie met ijs? (jawel!).

De klap op de vuurpijl is absoluut het dessert en neem daar ook zeker het dessertwijntje bij voor extra genot. Hadden we al gezegd dat het personeel ook bekwaam en gezellig is? Het team vertelt vakkundig over alle gangen, maar ook over de wijn wordt genoeg verteld. Tip dus die Lemon Tree!

Valencia

Valencia

Dé hotspot van Deventer als we de verhalen mogen geloven. Nu moeten we ze al gelijk geven in de gehele ambiance, want wat ziet deze zaak er prachtig uit. Een bekwame chef runt hier de keuken (die je onder andere kent van Graphite uit Amsterdam). Bij Valencia eet je kleine gerechtjes om te delen. Daarnaast zijn de cocktails een absolute must voor op het avondprogramma in Deventer.